BBC natočila video, v němž tvrdí, že černoši byli vždy součástí britské historie (video)
RSS

BBC natočila video, v němž tvrdí, že černoši byli vždy součástí britské historie (video)


Veřejnoprávní BBC vzbudila velmi bouřlivý ohlas  po vydání nové písně v dětském pořadu Horrible Histories. Již dlouhodobě panuje ve velké Británii značná nespokojenost s tím, že jsou občané nuceni platit „výpalné“ těmto propagandistům.
Před časem byla dokonce BBC žalována za lhaní a ražení propagandy v době covidové, před budovou televize proběhly i protesty.
Nyní si k mnoha jiným našli tamní koncesionáři další důvod, proč požadují ukončení financování této propagandistické žumpy.
Televizní seriál sklidil palbu kritiky na sociálních sítích kvůli písni „Been Here From The Start“.
Program BBC sledoval historii černochů od Cheddar Man až po 20. století.
Moderátor GB News a bývalý vůdce Strany pro brexit Nigel Farage se zeptal: „Kdy BBC přestane lhát?“
Konzervativní komentátorka Anna McGovernová dodala:
„Dětská show BBC Horrible Histories vydala píseň s názvem Been Here From The Start, která je o tom, že černoši vždy žili v Británii. BBC přepisuje historii tím, že učí děti, že původní Britové byli černí.“
Dodala: „Fakta, ve kterých se BBC mýlila: – Říká, že Septimius Severus byl černoch. To není pravda.  Říká, že Aurelianus byl černý. To není pravda. Říká, že západní lovci sběrači, původní obyvatelé Británie, byli černí. To není pravda. Je čas zrušit financování BBC.“
Kritici také poukazují na to, že  ve Spojeném království v posledních 2000 letech nežili téměř žádní černoši, je nespravedlivé naznačovat, že středověká nebo raně novověká Británie byla různorodá.
V průběhu 18. století žilo v celém Spojeném království kolem 20 000 černochů.
Celková populace Spojeného království čítala kolem pěti milionů v roce 1700 a dosáhla téměř devíti milionů v roce 1801.
V závislosti na období 18. století bylo toto číslo buď jedna ku 250 nebo jedna ku 450.
Horrible Histories vydali Been Here From The Start jako speciální píseň, která se ohlíží za údajným přínosem černých Britů ve svých speciálech pro rok 2021.
Texty odkazovaly na trumpetistu Jindřicha VIII., Johna Blanka.
V písni se říká: „Prosím, nastražte své uši pro tuto zprávu, kterou vám sdělím. Možná vám nikdo neřekl, že jsme tu od začátku.“

The BBC is now targeting children with wildly erroneous propaganda claiming that black people have been in Britain ‘since the start’. Even black people know this is ridiculous and false. pic.twitter.com/PXKk8wa6Oq
— Paul Golding (@GoldingBF) September 14, 2023


 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek BBC natočila video, v němž tvrdí, že černoši byli vždy součástí britské historie (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden