Corpus delicti… 
RSS

Corpus delicti… 



JANA ZWYRTEK HAMPLOVÁ
Ono je to cenzurování pravdy už tak úsměvné, hloupé a “rudoprávní”, že to pomáhá dobré věci… Je to důkaz o tom, že máme prostě pravdu…

Pokud média přehlíží, bagatelizují a nepravdivě informují o tak silné vlně občanského odporu podle toho, kdo protestuje a proti jaké vládě protestuje, větší důkaz ohrožení demokracie a právního státu, které jsou na nezávislosti médií založeny, snad neexistuje… Já na tom Václavském náměstí byla… Nejen na pódiu, ale před demonstrací a snad ještě hodinu po ní mezi lidmi… Mluvili jsme spolu, objímali se, fotografovali… Byla to úchvatná atmosféra, síla, sounáležitost, odhodlání….
Reflex tyto lidi ihned pozurážel… Jiné provládní tituly psaly ála kdysi Rudé právo… Premiér si všiml akce “okrajově”… Pekarová Adamová pronesla úvahu inteligence Jakeše…
Ignorování vlastního národa a pohrdání lidmi všech generací, všech profesí a ze všech koutů země, bagatelizování této síly, a to ze strany vlády a dokonce i veřejnoprávních médií, mi velmi připomíná bolševické manýry v osmdesátých letech.
Tedy skutečně se tu snaží nastoupit nová totalita, protože tolik politické nadřazenosti, lidské pýchy a projevů arogance z pozice držitelů moci bez jakýchkoli hranic, to tu skutečně od listopadu nebylo… Nemáme demokratickou vládu, ale novodobou politickou šlechtu, pro kterou jsou lidé jiných názorů obtížný hmyz, který by nejraději “vyhubili”, nebo alespoň uvěznili nebo vyhodili z práce – kdyby měli tu moc. Ostatně i tyto střípky už se objevují…

Kdyby provládní média včetně veřejnoprávní televize cestou lží, polopravd a cenzury neblokovala svobodnou diskuzi a všichni novináři přinášeli objektivní informace a rozhovory napříč spektrem, tato vláda by už dávno musela s ostudou odejít.
U moci se drží jen proto, že se o jejím trapném a nebezpečném působení nemluví a nepíše pravda. Proč tomu tak je, kdo za tím stojí, a komu se to hlavně hodí, že nám vládne “to, co nám vládne”, na to se jednou přijde…
Česká republika ale jejich neschopnost na jedné straně a všehoschopnost na straně druhé ale krutě odnáší… A to pohrdání a bagatelizování plného Václavského náměstí je pouze důkazem, že to, co znělo z pódia, je prostě PRAVDA.
A já si přivlastním a upravím jeden historicky známý výrok: “Vážení občané…Naše země nevzkvétá. Přece jste mne nezvolili do senátu proto, abych i já vám lhala…”
Jako mnohá média o včerejším Václavském náměstí… Ale nedochází jim, že tím pouze zvyšují jeho legitimitu… V zemi, kde vládne informační protiústavní cenzura, a kde veřejnoprávní či jinak sponzorovaná média slouží vládě, se hraje o všechno – a jedinou cestou je opět, jako v listopadu, jasný občanský odpor.
Děkuji všem, kteří na Václavské náměstí přijeli bránit základní hodnoty života v naší zemi… Že to je nutné, ukazuje samotné informování o tomto občanském protestu.
 
FB

The post Corpus delicti…  first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden