VIDEO: Polský prezident v New Yorku prohlásil, že kvůli pomoci tonoucí Ukrajině se Polsko nenechá stáhnout na ekonomické dno a Varšava musí myslet na své zájmy! Volodymyr Zelenský přijel znovu s žebradlem do Washingtonu, ale tam na něho republikáni udeřil
RSS

VIDEO: Polský prezident v New Yorku prohlásil, že kvůli pomoci tonoucí Ukrajině se Polsko nenechá stáhnout na ekonomické dno a Varšava musí myslet na své zájmy! Volodymyr Zelenský přijel znovu s žebradlem do Washingtonu, ale tam na něho republikáni udeřil


VIDEO: Polský prezident v New Yorku prohlásil, že kvůli pomoci tonoucí Ukrajině se Polsko nenechá stáhnout na ekonomické dno a Varšava musí myslet na své zájmy! Volodymyr Zelenský přijel znovu s žebradlem do Washingtonu, ale tam na něho republikáni udeřili! Kde skončily naše peníze? Proč už není vaše armáda na Krymu? Už toho bylo dost! Zelenský v závěru prosil, že bez pomoci Ukrajina válku prohraje!
Velká láska mezi Varšavou a Kyjevem definitivně skončila a postupně se začíná ukazovat, že podpora Ukrajině a velké přátelství vzalo svůj konec po neúspěšné ukrajinské ofenzívě. Dezinformace o neporazitelné ukrajinské armádě se rozplynula a poslední hmatatelný ukrajinský úspěch ze srpna loňského roku, když ukrajinská armáda snadno a lehce vyhnala ruská vojska z Charkovské oblasti, je už i na americké kongresmany příliš vzdálená minulost, který je už zapomenuta. Žádné velké vítězství od té doby Ukrajina svým sponzorům nedodala a podle všeho již ani nedodá. Ve středu večer to celé začalo naplno tím, když polský premiér Mateusz Morawiecki prohlásil, že Polsko již nebude Ukrajinu vyzbrojovat, protože teď se musí vyzbrojovat samo Polsko před ruskou a běloruskou hrozbou.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v3h2guk","div":"rumble_v3h2guk"});
A ještě trefnější výrok zazněl od polského prezidenta Andrzeje Dudy, který na břehu řeky Hudson v New Yorku před sídlem OSN natočil tiskovku, ve které přirovnal Ukrajinu k tonoucí osobě, která táhne svého zachránce ke dnu. A pokud zachránce nechce utonout, nemůže tonoucímu poskytnout vše, co po zachránci žádá, protože když zachránce utone, nepomůže tonoucímu. Duda tímto příměrem varoval, že Polsko nemůže pomáhat Ukrajině způsobem, že by to ohrozilo stabilitu samotného Polska, přičemž v závorce bylo možné vycítit, že mluví i o vládnoucí straně Právo a spravedlnost (PiS), kterou může při volbách 15. října do Sejmu stáhnout ke dnu právě Ukrajina a pomoc Ukrajině.
Zelenský se dočkal v Kongresu odtažitého přijetí a republikáni pohrozili zablokováním další pomoci
Duda mluvil prorocky a Petr Fiala se za domácí úkol určitě díval a stahovaly se mu půlky strachem a obavami, protože Fialova vláda táhne kvůli Ukrajině ke dnu celou Českou republiku. V Polsku dupla vládní partaj na brzdy, protože se blíží volby. V Česku budou volby až za dva roky, takže se dá očekávat, že Fialova vláda bude ruinovat ČR ve prospěch Ukrajinců ještě dva roky.
Poslední informace z okruhu české vlády dokonce hovoří o krizi, že se peníze vyhrazené pro stavbu dálnic a silnic v ČR budou potichu přesouvat na sociální výdaje a výplaty důchodů, protože už není kde brát. A protože se blíží podzim a zima, tak Zelenský opět vyrazil s žebradlem a spojil návštěvu v OSN s cestou do amerického Kongresu ve Washingtonu, a tam se za zavřenými dveřmi podle amerických komentátorů a jejich zdrojů děly neuvěřitelné věci.
Zelenského druhá návštěva v americkém Kongresu Republikánští kongresmani chtěli po Zelenském vědět, kde skončily peníze z tzv. jarní tranše pro realizaci ofenzívy. Proč vaše armáda už není na Krymu, když jsme vám poskytli tolik peněz a zbraní? Tuto otázku mu prý položil republikánský kongresman a šéf republikánů v Kongresu Kevin McCarthy.
Za zavřenými dveřmi se kongresmani ptali Zelenského i na soukromé finance, kde prý jeho manželka vzala peníze na vily na Floridě a rovněž v luxusním resortu nedaleko Káhiry v Egyptě , který zakoupila podle americké CIA koncem července. Několik kongresmanů na Zelenského naléhalo, aby do příští schůzky připravil veškeré účetnictví vedení bojových operací a nákladů, protože bez toho prý další peníze nebudou. A to nebylo všechno.
Zelenský nedostal povolení k vystoupení před Kongresem! Za zavřenými dveřmi: Pokud nedostaneme pomoc, válku prohrajeme!
Zelenský chtěl vystoupit před Kongresem, ale šéf kongresové většiny Kevin McCarthy jeho žádost odmítl a uvedl, že Zelenský bude jednat jen s vybranými členy výborů kongresu za zavřenými dveřmi. Kongresmani se Zelenského rovněž ptali na to, jak je možné, že americké PVO MANPADS systémy Javelin prakticky vymizely z bojového nasazení na frontě, ale místo toho se objevily v nabídce online obchodů na Darknetu . Republikány ovládaný kongres přijal Zelenského tak chladně, že když schůzka skončila, Zelenský odmítl odpovědět novinářům na dotazy a se strhaným obličejem nasedl do auta a odjel. Viz. video na Twitteru níže.
Americká média poté uveřejnila prohlášení, že Zelenský kongresmany varoval, že když přestane financování Ukrajiny, tak Vladimir Putin zvítězí, vyhraje ve válce a potom vtrhne do Polska a bude pokračovat dál na západ. Před republikánskými kongresmany v americkém Kongresu prostě dokolečka varoval, že Kyjev prohraje válku proti ruské invazi, pokud se omezí přísun miliardové pomoci. Předseda demokratů v Senátu Chuck Schumer, hlavní zastánce proukrajinské politiky prezidenta Joea Bidena, uvedl, že mu Zelenský řekl, že “ pokud nedostaneme pomoc, prohrajeme válku “.

Zelensky ignores questions as he walks with McConnell and Schumer into a closed-door meeting with senators
READ: https://t.co/0TkaIRVAKJ #Zelensky #Funding #Congress #McConnell #Schumer #Explore #ExplorePage #ViralVideo #ViralVideos #Politics #Left #Right #Democrat #Republican pic.twitter.com/ZhycibXCSf
— Washington Examiner (@dcexaminer) September 21, 2023


Spojené státy stojí v čele západní podpory Ukrajiny od invaze Ruské armády v únoru 2022, přičemž Kongres dosud schválil pomoc ve výši více než 100 miliard USD, včetně 43 miliard USD na zbraně. Tvrdá pravicová frakce ovládající Republikánskou stranu však stále více trvá na tom, že by se kohoutek pomoci měl zavřít, přičemž průzkumy veřejného mínění ukazují, že republikánští voliči začínají chladnout , zčásti i kvůli zprávám Donalda Trumpa, který usiluje o návrat do Bílého domu v roce 2024.
Žádný další bianco šek!
To znamenalo, že druhá válečná návštěva Zelenského v Kongresu, po níž následovaly zastávky v Pentagonu a setkání s Bidenem v Bílém domě, byla mnohem náročnější než jeho slavná první cesta v prosinci 2022, kdy se mu dostalo hrdinského přivítání. Zelenský, oblečený do své charakteristické olivově zelené košile ve vojenském stylu, při příjezdu do hlavního města USA uvedl, že očekává “ důležitá jednání ” a že “ protivzdušná obrana pro Ukrajinu patří mezi hlavní témata “.
Uniklá fotografie z jednání Zelenského za zavřenými dveřmi se členy výborů a špiček obou partají v Kongresu Místo velkého televizního projevu k zákonodárcům v Kapitolu během své předchozí návštěvy Washingtonu začal Zelenský tentokrát setkáním s republikánským předsedou Sněmovny reprezentantů Kevinem McCarthym, který ho pouze diskrétně přivítal. Někteří republikáni tvrdí, že peníze by mohly být lépe využity na ochranu amerických hranic, a zároveň existují obavy z tempa kyjevské protiofenzívy a z toho, že korupce na Ukrajině znamená, že peníze přijdou vniveč. Tento trend zasáhl i část republikánského Senátu, kde senátor Roger Marshall prohlásil, že by Kongres neměl “ posílat Zelenskému další bianko šek “.
Skupina republikánů: Už toho bylo dost!
Skupina šesti senátorů vydala společný dopis, v němž prohlásila, že “ už toho bylo dost “, a slíbila zablokovat všechny budoucí žádosti o financování. Pozitivněji se však vyjádřil umírněný republikánský šéf zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů Michael McCaul, který řekl, že mu Zelensky sdělil, “ že vyhrává “. “ Zeptal jsem se, co potřebujete? Jaký je váš plán na vítězství? ” McCaul řekl novinářům a dodal, že Ukrajina dostane tranši pomoci ve výši 24 miliard USD, kterou chce Bílý dům.
Nevyjádřil se ale k tomu, co se stane, pokud skupina republikánů v Kongresu transakci zablokuje. Přijetí Zelenského bylo vysloveně už pouze strojené před kamerami, ale v zákulisí už bylo místy odtažité, až nepřátelské. Zelenský totiž nedodal americkému Kongresu výsledky na bojišti, bez kterých prostě nejde politicky ustát a udržet před americkými voliči další výdaje na ukrajinskou podporu.
Ukrajina jako pračka na špinavé peníze Joea Bidena a jeho famílie Zelenský kongresmanům argumentoval, že ukrajinská armáda dosáhla úspěchů v podobě obsazení několika osad a vesnic ve směru na Záporoží a také ve směru na Artěmovsk, ale kongresmani a senátoři se neustále ptali na to, proč není ukrajinská armáda již na Krymu, když to ukrajinský generální štáb a jeho tiskoví mluvčí na jaře americkým médiím slibovali jako jistou věc, ke které Ukrajincům chybí jen peníze a zbraně, které nakonec dostali.
Přestože je možné, že Ukrajina ještě dostane tuto poslední tranší ve výši 24 miliard USD, není vůbec jasné, jestli ty zbraně v této sumě vůbec na Ukrajinu dorazí, protože jedna věc je uvolnění těch peněz, ale druhou věcí je fyzická dodávka objednaných zbraní. A pokud kongresmani chtějí vidět účty, pokud se zajímají o to, kam mizí peníze, proč nejsou vidět na frontě, tak je jasné, že líbánky skončily nejen mezí Polskem a Ukrajinou, ale i ze strany Washingtonu.
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 9. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  29%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývá 9 dní . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Monero, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden