Ceny nafty u nas stupaju? A jak je možne, že v Polsku klesaju?
RSS

Ceny nafty u nas stupaju? A jak je možne, že v Polsku klesaju?



LADISLAV VĚTVIČKA
Tuž sem se z provladnich propagandystyckych zdroju dozvěděl, že ceny nafty u nas stupaju a stupat budu, že za to može Rus a vyšši cena ropy Brent a tak dal a tak dal.

 




Tuž připusťme, že propagandystycky tisk fčil hovoři pravdu a že ceny pohonnych hmot zas leti nahoru. Ono ani neni moc o čem dyskutovat, stači se podivat na vyvěsni štity prodejcu te předražene smradlave tekutiny, keru potřebuju naše auta k temu, aby se hybala.


Pokud ovšem řeknu a), pak by měli řict aji b).
Stači se podivat na graf cen nafty u našeho severniho suseda a každemu normalnimu člověku hnedka přidu na mysl take nepřijemne otazky.









Třeba – Jak je možne, že cena polske nafty za posledni rok byla po většinu času nižši, než je ta aktualni cena v Česku? Jak je možne, že aktualni cena u suseda je o osum kaček na litru nižši? Vim, neni to mnoho, ale ušetřit na padesatilitrove nadrži štyry kila, to by byl člověk debil, aby teho nevyužil, zvlaště když žije tajak my Ostravaci kusek od hranic. A jak je možne, že zatimco u nas je cenovy trend stupajici, a v Polsku klesajici?
Že by Polaci měli jakusik jinu ropu? Třeba rusku? A odkud ju beru? A mohl bych ju vidět?
Mam taky pocit, že nas kdosik pěkně okrada.
Ladik Větvička, ekonom Rockefellerovy nadace pro tvorbu cen ropy, Baku

The post Ceny nafty u nas stupaju? A jak je možne, že v Polsku klesaju? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden