Další americký zbrojní balíček pro Ukrajinu zahrnuje více mezinárodně zakázaných kazetových bomb
RSS

Další americký zbrojní balíček pro Ukrajinu zahrnuje více mezinárodně zakázaných kazetových bomb


I přesto, že většina Američanů již v průzkumech vyjádřila odpor proti dalšímu financování ukrajinského zkorumpovaného režimu, včera se americký Kongres, který navštívil Zelenský osobně, usnesl, že na Ukrajinu pošle další peníze, ale také další várku jinde zakázané kazetové munice, která má velmi často na svědomí zmrzačení či smrt civilistů.
Po schválení dalšího vojenského balíčku ve výši 325 milionů dolarů se okamžitě strhla směrem k americkému Kongresu velká vlna kritiky. A to jak od zákonodárců, kteří byli proti, tak ze strany občanů, kteří tento počin kritizovali na sociálních sítích s upozorněním, že jde vláda proti vůli většiny Američanů, kteří preferují, aby šly tyto peníze na ostrahu jižních hranic nebo na Maui.

Zelensky is in the US Capitol begging for scraps after he put American journalists on a hit list
Any GOP Rep giving him money is directly funding the targeting of US journalists
Not 1 more penny to this fascist little dictator pic.twitter.com/zOQuMEYHJt
— DC_Draino (@DC_Draino) September 21, 2023


V jednom z příspěvků se například píše: „Zelenskyj je v americkém Kapitolu a žebrá o zbytky poté, co dal americké novináře na seznam obětí. Každý republikánský poslanec, který mu dává peníze, přímo financuje útoky na americké novináře. Ani 1 penny navíc tomuto fašistickému malému diktátorovi.“
Kritikou nešetřil ani republikánský senátor Rand Paul :
Během nedávného vystoupení na FOX Business Network s Marií Bartiromo senátor Rand Paul odsoudil Joe Bidena za to, že nadále posílá „lodě plné peněz“ na Ukrajinu.
Paul poukázal na to, že USA již nemají peníze a také poznamenal, že Ukrajina není demokracií a řekl, že Zelenskyj zrušil nadcházející volby a zakázal politické strany a napadl kostely.

Rand Paul finally SNAPS on Ukraine approved narrative:
"Ukraine banned the political parties, they’ve invaded churches, they’ve arrested priests, so no, it isn’t a democracy, it’s a corrupt regime."
pic.twitter.com/XMvorWhVvj
— Benny Johnson (@bennyjohnson) September 21, 2023


Rand Paul: „Ukrajina zakázala politické strany, napadla kostely, zatkla kněze, takže ne, není to demokracie, je to zkorumpovaný režim.“
Nicméně i přes další odpor politiků i občanů byl nakonec Zelenskyj uspokojen a US Kongres mu přislíbil žádanou pomoc.
Očekávaný nový zbraňový balíček prezidenta Bidena, který byl oznámen při čtvrteční návštěvě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ve Washingtonu, bude mít více mezinárodně zakázané munice.
Zdroje agentuře Reuters řekly, že balíček bude mít hodnotu 325 milionů dolarů a očekává se, že bude zahrnovat  druhou tranši široce zakázaných kazetových bomb ve formě dělostřeleckých granátů ráže 155 mm .
USA začaly Ukrajině dodávat kazetovou munici v červenci, navzdory tomu, že v minulosti zabíjela a mrzačila civilisty.
Kazetová munice, kterou USA poskytují Ukrajině, je naplněna 72 submunicemi, známými jako bomby, které jsou roztroušeny po velké ploše.
Kazetové bomby jsou pro civilisty nebezpečné, protože mnoho  submunice při dopadu nevybuchne a lze ji nalézt o mnoho let nebo desetiletí později . Vzhledem k jejich nerozlišující povaze jsou kazetové munice zakázány více než 100 zeměmi Konvencí o kazetové munici, ale USA, Ukrajina a Rusko nejsou signatáři smlouvy.
Americký představitel také řekl  agentuře Reuters , že nový zbraňový balíček nebude zahrnovat armádní taktické raketové systémy (ATACMS), které mohou být odpalovány z raketových systémů HIMARS a mají dosah až 190 mil.
O ATACMS Ukrajina dlouho usilovala a nedávné zprávy v médiích uváděly, že by mohly být brzy na cestě, ale Bílý dům  tento týden uvedl, že žádné rozhodnutí nebylo učiněno.
Poskytnutí ATACMS by znamenalo významnou eskalaci americké podpory Ukrajině, protože by mohla potenciálně zasáhnout cíle uvnitř Ruska.
Když byl počátkem tohoto měsíce dotázán na to, zda Ukrajina používá ATACMS k útokům na ruské území,  ministr zahraničí Antony Blinken řekl, že  rozhodnutí o cílení jsou na Ukrajině.
Mezi další zbraně, které by měly být v novém zbrojním balíčku, patří systémy protivzdušné obrany krátkého dosahu Avenger, munice HIMARS, protitankové zbraně TOW a AT-4 a protitankové střely Javelin.
Připomínám, že CBS vydala dokument s názvem „Vyzbrojování Ukrajiny.“ Dokument se zabývá tím, co se stalo s vojenskými zbraněmi, které byly dány Ukrajině.
Dokument odhalil, že pouze „asi 30%“ zbraní dodaných Ukrajině dosáhlo svého konečného cíle. Bidenův režim jen pere peníze na očích všech.
A zbraně, které se nedostanou do předních linií?
Ty se rozprodají neznámo komu, zřejmě zejména zločineckým gangům, mafiím a islámským teroristům…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 5 Průměrně: 5 ]







Článek Další americký zbrojní balíček pro Ukrajinu zahrnuje více mezinárodně zakázaných kazetových bomb se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden