Glosa MM: Ministerstvo vnitra chystá velkou plakátovou kampaň
RSS

Glosa MM: Ministerstvo vnitra chystá velkou plakátovou kampaň


MIROSLAV MACEK
Ministerstvo vnitra chystá velkou plakátovou kampaň . Až 18 milionů korun zaplatí za plakáty ve vlacích, dalších 24 milionů korun pak za plochy ve městech a obcích, ukazují smlouvy zveřejněné v registru smluv. Cílem kampaně, která poběží déle než rok, tedy i v době evropských i krajských voleb, je podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) poukázat na kroky vlády.
„Jedná se o pokračování dlouhodobé komunikace služeb a konkrétních kroků státu pro veřejnost, jejím cílem je i zvýšit srozumitelnost informací podávaných faktickou formou ve fyzické i online podobě. Celková částka vychází z rámcových dohod, jde o maximální čerpání v případě realizace všech plánovaných kampaní. Konkrétní realizace bude podle potřeby,“ dodal Rakušan.
Dodávám:
Zvýšit srozumitelnost informací pomocí plakátů za miliony? Není jednodušší stručně a srozumitelně se vyjadřovat? Například směrem k vládě: Táhněte už konečně do prdele!
Ruský ministr zahraničí Lavrov na Valném shromáždění OSN:
EU a NATO celé přímo podporovaly sabotáž minských dohod a tlačily na kyjevský režim, aby řešil problémy Donbasu násilím, což bylo v rozporu s Chartou OSN.
Západ dnes přistupuje k principům Charty OSN pouze v souladu se svými geopolitickými potřebami.
Kladu otázku těm, kteří rozdělují svět na „demokracie“ a „autokracie“ – do jaké kategorie byste zařadili Ukrajinu, která zahájila válku proti velké části své populace?
Srbský prezident Vučić tamtéž:
Na dnešním zasedání Rady bezpečnosti se nejagresivněji vyjadřovali v otázce ochrany územní celistvosti Ukrajiny ti, kteří agresivně narušovali celistvost Srbska.
Budeme bojovat a bránit svou zemi. Jinou nemáme. Kosovo a Metochie jsou podle rezoluce RB OSN 1244 součástí Srbska. My se jich nevzdáme. Žádná kapitulace nebude, budeme se snažit chránit náš lid.
Polský premiér Mateusz Morawiecki ve středu v televizi Polsat oznámil, že jeho země přestane zásobovat Ukrajinu zbraněmi, protože se soustředí na vyzbrojování vlastní armády nejmodernější vojenskou technikou. Překvapivá zpráva bleskově oběhla svět, ale ve čtvrtek se ukázalo, že není zcela pravdivá. „V tuto chvíli tomu není tak, jak tvrdil premiér Morawiecki, ale v budoucnu uvidíme,“ poopravil svého šéfa a stranického kolegu podle agentury Reuters vicepremiér a ministr pro správu státních aktiv Jacek Sasin.
„Poopravení šéfa“ podřízeným kolegou? Spíš poopravení nadřízeným strýčkem…
Návštěva Zelenského v americkém Senátu, bez mého komentáře, který si doplňte dle vlastního uvážení:
.„Ukrajinský prezident se dočkal mnohem tiššího přijetí než uvítání hrdiny, kterého se mu dostalo loni,“ napsala agentura AP.
Projevem respektu vůči ukrajinskému lídrovi je však podle AP skutečnost, že se schůzky za zavřenými dveřmi konaly v tzv. Staré komoře Senátu, historicky významném a intimním místě v Kapitolu.
AP uvedla, že Zelenskyj do Kapitolu dorazil v tradičním khaki oblečení. Absolvoval zde řadu soukromých rozhovorů s představiteli republikánů i demokratů. Ukrajinci mají pevný válečný plán a „vyhrávají“, citovali poté podle AP Zelenského slova zákonodárci.
Od konce roku 2022 Maďarsko nemohlo za své peníze vyvézt do Súdánu ani gram z plánovaných 10 tisíc tun ukrajinského obilí, protože Kyjev k tomu nedal povolení, uvedl maďarský ministr zahraničí a vnějšího hospodářství Péter Szijjártó.
„Když na konci loňského roku začal program s názvem Obilí z Ukrajiny, Maďarsko darovalo 3,5 milionu eur na vývoz 10 tisíc tun obilí z Ukrajiny do Súdánu. Ale navzdory skutečnosti, že maďarští daňoví poplatníci poskytli zdroje financování již loni, nebyla do Súdánu odeslána nejen jediná tuna, ale ani jeden gram obilí.“

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Ministerstvo vnitra chystá velkou plakátovou kampaň first appeared on .


Nejčtenější za týden