Americký vědec potvrzuje, že ani dvojnásobné zvýšení CO2 by téměř nemělo vliv na teplotu
RSS

Americký vědec potvrzuje, že ani dvojnásobné zvýšení CO2 by téměř nemělo vliv na teplotu


Zatímco zkorumpovaní rádoby „vědci“ v zájmu získání tučných grantů a dotací již přešli od vědy ke globalistické propagandě, která má lidstvo přesvědčit o tom, že jím produkovaný CO2 způsobí klimatickou katastrofu, najdou se vedle toho i skuteční vědci, kteří i za cenu dehonestace a ztráty dotací poukazují na tyto systémem šířené lži.
Je třeba si uvědomit, že tvrzení o CO2 produkovaném lidskou činností je největším podvodem v dějinách lidstva, neboť je na něm založena celá politika tzv. Green dealu.
Klimatický alarmismus velmi zásadně ovlivňuje současnou evropskou politiku, neboť zločinecká EU přichází s mnoha nařízeními, která velmi výrazně zhorší životy většiny občanů – tedy vyjma těch, kdo na této politice nějakým způsobem vydělávají.
I proto je nutné naslouchat skutečným vědcům, kteří se nebojí mluvit pravdu…
Dr. Will Happer je člověk, který rozumí fyzice atmosféry tak dobře, že byl schopen s jistotou předpovědět, jen z teorie, že by bylo možné uměle vytvořit zcela nový atmosférický stav, který by pomohl astronomům používat adaptivní optiku k nápravě defektů na svých fotografiích.
Abychom ocenili genialitu Willa Happera, je důležité poznamenat, že Happer není jen člověk náhodně svítící laserem na oblohu. Laser způsobuje, že malá část vrstvy atmosféry září, stejně jako jasná hvězda. Will Happer přišel na to, jak toho dosáhnout, tím, že dodal správnou frekvenci a intenzitu laseru, aby spustil předvídatelnou záři.
Myslím, že z toho můžete rozumně vyvodit, že Happer je někdo, kdo vážně rozumí fyzice atmosféry a radiace na úrovni, které se může přiblížit jen málo dalších.
Jedním z Happerových nejsilnějších snímků byl tento, který ukazuje zcela nevýznamný dopad zdvojnásobení CO2 na úroveň odcházející radiace.

Snímek ukazuje, jak atmosférické plyny ovlivňují tepelné záření unikající ze Země. Modrá čára je záření, které by Země emitovala při své současné teplotě, kdyby Země neměla atmosféru.
Zubatá čára pod modrou čárou ukazuje účinek atmosférických plynů, které částečně blokují odchozí záření na specifických frekvencích – skleníkový efekt.  Odkaz na oblast v textu je proto, že oblast pod křivkami ukazuje celkové množství energie unikající do prostoru.
Pokud se podíváte pozorně, uvidíte dvě čáry sedící téměř na sobě, tmavě hnědou čáru a červenou čáru. Většinu červené čáry opravdu nevidíte, protože červené a tmavě hnědé čáry se prolínají, téměř sedí na sobě.
Hnědá čára udává, kolik záření je zachyceno současnými hladinami CO2 (kolem 400 ppm).  Téměř identická červená čára ukazuje, kolik radiace by bylo zachyceno, pokud by se hladina CO2 zvýšila na 800 ppm .
Jaký je tedy dopad zvýšení CO2 na 800 ppm oproti dnešní hodnotě cca 400 ppm?



Zdvojnásobení CO2 ze 400 ppm na 800 ppm by podle základní fyziky znamenalo oteplení o 0,71 °C.
Jak si někdo může stále myslet, že skleníkový efekt CO2 je problém, když viděl tento diagram a výpočet?
Skutečností je, že téměř veškerá radiace, kterou může CO2 zachytit, je již zachycena. Přidání dalšího CO2 nemá téměř žádný vliv na odcházející atmosférické záření.
Jak tedy alarmističtí klimatologové promění toto triviální nic v globální klimatickou paniku? Jak změní oteplení o 0,7 °C na 3 °C, 4 °C, 12 °C, ať už je poslední údaj o panice, jakýkoliv?
Podle Dr. Willa Happera toho dosahují přidáním nefyzických, hypotetických pozitivních zpětných vazeb, které zesilují téměř neexistující dopad přidávání dalšího CO2 do atmosféry.
Neexistuje však žádný důkaz, že by skutečně existovaly významné pozitivní zpětné vazby, které zesilují nepatrný efekt CO2.
Zbytek prezentace Dr. Willa Happera byl stejně silný.
Kdyby bylo možné dostat tyto informace do všech tříd světa, klimatická panika by zmizela přes noc.
Což je pravděpodobně důvod, proč levice tak tvrdě pracovala, aby ho sesadila, když Dr. Happer dostal za prezidenta Trumpa pozici  dohlížitele na klimatologii a sloužil rok v týmu America First.
Všichni bychom rádi věděli, čeho mohl doktor Happer dosáhnout, kdyby dostal trochu času navíc. Doufejme, že Dr. Will Happer najde ve své poštovní schránce dopis z Bílého domu již na začátku roku 2024…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Americký vědec potvrzuje, že ani dvojnásobné zvýšení CO2 by téměř nemělo vliv na teplotu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden