Ursula von Lejno na summitu Atlantické rady: „Rusko hrozí, že znovu použije jaderné zbraně“ (video)
RSS

Ursula von Lejno na summitu Atlantické rady: „Rusko hrozí, že znovu použije jaderné zbraně“ (video)


Tak se přepisuje historie. A zajímavé je i mlčení Japonska poté, kdy při zmínce o použití jaderných zbraní v Hirošimě a Nagasaki nejsou ani okrajově zmíněny USA.
To ovšem jen podtrhuje lokajský status EU ve vztahu k Washingtonu.
Minulou středu předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová přednesla projev před udílením cen Atlantické rady 2023 v New Yorku, kde bila na poplach kvůli strašáku jaderné války soustředěné na rusko-ukrajinský konflikt.
Ale zatímco se odvolává na památku asi 78 000 civilistů okamžitě zabitých atomovou bombou svrženou na Hirošimu na konci druhé světové války, řekla, že její varování přichází „zejména v době, kdy Rusko hrozí, že znovu použije jaderné zbraně.“
Ve skutečnosti zarámovala atomové zvěrstvo tak, aby to znělo, jako by to udělali Rusové:

Shameful words by the President of the European Commission, Ursula von der Leyen.
What do you mean with "once again"?
Treacherous words used on her speech delivered at the 2023 Atlantic Council Awards to suggest that Russia used nuclear weapons in Hiroshima and Nagasaki,… pic.twitter.com/nJFd8acJbq
— Alexandre Guerreiro (@ATGuerreiro) September 22, 2023


To prohlásila žena, jejíž otec se navíc v době, kdy působil ve vrcholné politice, zásadně obklopoval nikdy nepotrestanými bývalými nacistickými pohlaváry.
V projevu Ursuly von der Leyenové  nebylo jediné přiznání , že to byly  ve skutečnosti Spojené státy, které spálily a zmrzačily stovky tisíc lidí, když shodily  dvě atomové bomby na japonská města.
Zde byla její přesná slova, podle  přepisu Atlantické  rady…

Vy, drahý pane premiére, jste mi ukázal význam tohoto přísloví během loňského summitu G7 v Japonsku. Přivedl jste nás do svého rodného města Hirošimy, místa, kde máte své kořeny a které hluboce formovalo váš život a vedení.
Mnoho vašich příbuzných přišlo o život, když atomová bomba srovnala Hirošimu se zemí. Vyrůstal jste s příběhy přeživších. A vy jste chtěli, abychom naslouchali stejným příběhům, čelili minulosti a dozvěděli se něco o budoucnosti.
Byl to střízlivý začátek G7, na který nezapomenu, zejména v době, kdy Rusko hrozí  opětovným použitím jaderných zbraní . Je to ohavné. Je to nebezpečné.  A ve stínu Hirošimy je to neodpustitelné .

Výše uvedené video této části projevu dává lepší představu o jemném způsobu, jakým ve své rétorice úzce spojila slova „ještě jednou“ s frází „stín Hirošimy“, zatímco se soustředila na to, co dělá Rusko, aby to vyznělo, že za minulými zvěrstvy stojí Moskva.
Ruská média nejenže zachytila žalostně zavádějící komentáře, ale  Kreml vydal formální pokárání projevu Ursuly von der Leyenové :

V reakci na poznámky von der Leynenové mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová obvinila předsedkyni Evropské komise, že  „vůbec nezmiňuje USA a jejich katy, kteří shodili bomby na obydlená japonská města“.
Zacharovová reagovala na sociálních sítích prohlášením, že tvrzení von der Leyenové o údajných záměrech Moskvy použít jaderné zbraně „jsou opovrženíhodná, nebezpečná a lživá“.


Empire of lies and its lords
Nuclear weapons were used only twice in history. But at the Atlantic Council Awards, EU's Von der Leyen, without mentioning that both times US did it, falsely claimed that "Russia threatens to use nuclear weapons once again". Shame. pic.twitter.com/wRY2sntxl0
— Russian Embassy in Kenya/Посольство России в Кении (@russembkenya) September 23, 2023



Některá ruská velvyslanectví v různých částech světa také zdůraznila projev na sociálních médiích, kde odsoudila „říši lží“ a ty západní vůdce, kteří šíří „hanebnou“ propagandu a historický revizionismus.

 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Ursula von Lejno na summitu Atlantické rady: „Rusko hrozí, že znovu použije jaderné zbraně“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden