„Je to tsunami!“ Výpověď obyvatel italského pohraničního města postiženého invazí (video)
RSS

„Je to tsunami!“ Výpověď obyvatel italského pohraničního města postiženého invazí (video)


V případě Itálie, kterou sužuje rekordní invaze, se hovoří hlavně o Lampeduse. Ale jsou zde také hraniční města, která trpí buď invazí z balkánské trasy ( Monfalcone ) či město Ventimiglia na hranicích s Francií, které je pod útokem vetřelců jak z balkánské trasy, tak z Afriky.
Francouzi většinu vetřelců navrací zpět do Itálie, takže právě Ventimiglia je pod permanentní invazí.
Mnoho jedinců, kteří navíc původně mířili do Francie nebo Velké Británie, nakonec v obci zůstane a – podobně jako většina jejich soukmenovců – nakonec vysává štědré italské sociální dávky, které Meloniová odmítla zredukovat.
Napětí se stupňuje, protože ilegálové, kterým je odepřen vstup do Francie, vyjadřují svou frustraci, když uvízli ve Ventimiglii v Itálii. Jejich reakce zahrnují výhrůžky a urážky namířené proti Francii a reportérovi  z Boulevardu Voltaire.
Hoteliéři a místní obyvatelé vyjadřují své rostoucí obavy z probíhající a nebezpečné invaze muslimských vetřelců.
Příchod více než 14 000 migrantů na italský ostrov Lampedusa během asi 10 dní není jen lokální krizí; má dalekosáhlé důsledky pro Itálii a další evropské země.
Jak tito invazisté napadají břehy Lampedusy, nejenže zaplavují ostrov, ale také podněcují k cestě i další jejich soukmenovce. Ve spolupráci s dalšími evropskými zeměmi italské úřady migranty nedeportují, ale rozptýlí je do různých destinací po celém kontinentu.
Podle informací již měla být většina ze 14 000 Afričanů z Lampedusy přerozdělena. Ale kam? Otevřeně se hovoří o Francii a Velké Británii, Německo podmiňuje přijímání tím, že si musí nejprve Itálie převzít asi 10 000 žadatelů o azyl, kteří se původně registrovali v Itálii, ale nakonec odešli do Německa.
Francouzský reportér se vydal na hranice do italské Ventimiglie, odkud se vetřelci snaží dostat do Francie buď jako cílové země nebo pro tranzit do Velké Británie.
Při napjatém setkání ve Ventimiglii vyjádřili migranti svou nespokojenost reportérovi Jordanu Florentinovi. Když se zeptal na jejich původ, jeden ilegál odpověděl: „Jsem z Mali.“
Když byli migranti dotázáni na Francii, uvedli: „Chceme dát jasně najevo, že Francie se k nám chovala nelaskavě.“
Další Florentinovy pokusy o zapojení se setkaly s odporem a objevil se všeobecný pocit: „ Ne, nemáme rádi Francii.   Nikdo nepotřebuje vaši zasranou zemi. Francii nepotřebujeme. Francouzi jsou zlí. Do p*dele!“
Mezitím další vetřelci vyjádřili touhu jít do Francie, aby se znovu setkali se svými rodinami, které již dříve napadly zemi.
Ventimiglia je však jen jednou stránkou mnohem větší krize, která svírá Itálii, zejména její jižní regiony. Situace ve Ventimiglii zůstává nestabilní, několik ilegálů se opakovaně pokouší překročit hranice do Francie, přestože čelí překážkám a odporu.
Místní obyvatelé a majitelé podniků jsou touto pokračující invazí hluboce zasaženi. Jeden z místních obyvatel řekl: „Pracuji tu už léta. Jsou posláni zpět přes hranice, ale hned druhý den se vrátí!“
Svou frustraci vyjádřili i majitelé hotelů, kteří zdůraznili dopad na cestovní ruch a místní komunitu. „Jsme napadeni. Přivítali jsme jich tolik a teď je jich příliš mnoho. Je to víc než vlna. Je to velká vlna. Je to tsunami. Využívají náš sociální systém, protože je to pro ně příliš snadné.'“
Vzhledem k tomu, že invaze pokračuje, rostoucí obavy o regionální dopad a bezpečnost zdůrazňují bezprostřední potřebu rozhodných opatření, včetně repatriace těch, kteří vstoupili nelegálně, a upřednostnění blahobytu a potřeb Italů.
Zatím jsou totiž po všech směrech upřednostňováni dobyvatelé…




Video z Ventimiglie (francouzsky s anglickými titulky):






 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek „Je to tsunami!“ Výpověď obyvatel italského pohraničního města postiženého invazí (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden