Exkluzivně: Slovenské volby čelí vměšování narychlo založené NGO organizace v Londýně, která zaplavuje slovenský YouTube agitačními reklamami ve slovenském jazyce a straší Putinem a ruskou okupací! Redakce Aeronetu je na stopě největšímu ovlivňování voleb
RSS

Exkluzivně: Slovenské volby čelí vměšování narychlo založené NGO organizace v Londýně, která zaplavuje slovenský YouTube agitačními reklamami ve slovenském jazyce a straší Putinem a ruskou okupací! Redakce Aeronetu je na stopě největšímu ovlivňování voleb


Exkluzivně: Slovenské volby čelí vměšování narychlo založené NGO organizace v Londýně, která zaplavuje slovenský YouTube agitačními reklamami ve slovenském jazyce a straší Putinem a ruskou okupací! Redakce Aeronetu je na stopě největšímu ovlivňování voleb ze zahraničí v historii Slovenska! V čele nevládní organizace je bývalý šéf volební kampaně Better Together a bývalý ministr ve vládě Tonyho Blaira!
Redakce Aeronetu přináší s největší pravděpodobnosti dosud největší odhalení o ovlivňování slovenských předčasných voleb do Národní rady ze zahraničí. Na kauze jsme pracovali již od konce prázdnin a podařilo se nám odkrýt a odhalit pozadí britské nevládní organizace, která se podílí na přímém ovlivňování voleb na Slovensku formou nejasného financován í a velice podivného personálního obsazení. Celé to přitom začalo několika emaily, které jsme v polovině srpna dostali do redakce od několika slovenských čtenářů, kteří nás informovali, že během prohlížení a sledování videí na YouTube jim pravidelně vyskakují divné a sugestivní předvolební reklamy varující před ruskou agresí a apelující na Slováky.


Videa apelují na Slováky před volbami, že Slovensko se nesmí dostat zpátky do ruské sféry vlivu. Videa nemají explicitně volební obsah a podporu nějaké strany, ale otevřeně varují před možností změny politické a zahraniční orientace Slovenska po volbách a zadavatelem reklamy není slovenský subjekt. Videa se před 6 dny objevila na YouTube [ 1 ]  kanálu jako standalone videa k normálnímu zhlédnutí, ale již předtím v srpnu běžely jako reklamní spoty na YouTube.
Situaci jsme ověřovali i dnes v pondělí, videa se stále zobrazují pod slovenskou IP na YouTube prakticky 1x za zhruba 15 až 30 minut, ale záleží samozřejmě na algoritmu, na věkové hranici, na kontextu, jak vás algoritmus reklamy YouTube vyhodnotí. Pokud chodíte na politické servery, na alternativu, na zpravodajství, budete určitě v hledáčku těchto reklam. Pokud se o politiku nezajímáte, není jisté, že vám YouTube tyto reklamy přehraje.
Slovákům vyskakují na YouTube reklamy od londýnské nevládky natočené ale ve slovenštině
Naše redakce se osobně přesvědčila, že tyto informace od slovenských čtenářů jsou pravdivé. Když jsme si v redakci na mobilech zapnuli VPN aplikaci se slovenskými IP adresami a začali jsme procházet YouTube videa, zhruba do 15 minut se objevilo jedno z několika videí, na které nás čtenáři upozornili. Videa používají narativ srpna 1968 a přirovnávají Rusko k říší zla s varováním, že Slováci se zlu vždy umí postavit a nedovolí, aby se Slovensko (po volbách) dostalo pod vliv Ruska.
Výpis nevládní organizace v Londýně, která stojí za videi pro slovenské voliče Výpis jednatelů nevládní organizace z Londýna Jedná se o zcela jasný volební spot určený nejen pro slovenské progresivce a voliče tzv. Progresivního Slovenska. Videa míří na lidi, kteří mají strach, že na Slovensko přijedou ruské okupační tanky. Videa ale podprahově útočí na city a snaží se vsugerovat, že když nebudou zvoleny strany, které podporují válku na Ukrajině, tak se Slovensko dostane do ruské sféry vlivu. Kdyby se jednalo o reklamní spoty nějaké slovenské neziskovky z výplatní stáje George Sorose, vlastně by to nestálo za pozornost. Jenže, celé je to mnohem závažnější.
Londýnská nevládní organizace narychlo založená v červnu se vměšuje do slovenské předvolební kampaně
Tato videa se slovenským narativem a se záběry ze srpna 1968 a z demonstrací proti Ficově vládě z roku 2018, a to během puče organizovaného sórošovskými kádry po podivné a dodnes neuspokojivě vysvětlené vraždě slovenského novináře a jeho přítelkyně, totiž na YouTube umístila a reklamu zaplatila teprve letos v červnu v Londýně zaregistrovaná nevládní organizace [ 2 ] s názvem Campaign for Freedom Ltd. Původně jsme mysleli, že jde o nějakou slovenskou neziskovku s anglikanizovaným názvem, ale jak jsme zjistili, není to tak.
Sidlo Campaign for Freedom v Londýně Jedná se o britský právní subjekt [ 3 ] , v jehož čele sedí celkem 3 statutární osoby s velice podivným propojením, přičemž ani jedna z nich není slovenským občanem, ale jde o jednoho Angličana a dva Skoty. Ani u jednoho z nich se nám nepodařilo z OSINT zdrojů zjistit naprosto žádné vazby na Slovensko nebo na slovenský politický či nevládní sektor. Podle všeho to vypadá, že jde o vysokou CiPSO operaci řízenou přímo britskou MI-6 a tito britští politici tomu dodávají jen pocit legitimity. Když jsme ale začali firmu prověřovat, zůstali jsme skoro v šoku, kdo všechno je v představenstvu.
Webová stránka londýnské nevládky obsahují 4 videa, 3 z nich jsou ve slovenštině a míří na slovenské voliče Nevládní organizace  Campaign for Freedom Ltd. s registračním číslem 14946821 je registrována na adrese Suite 1, 7th Floor 50 Broadway, London, SW1H 0DB [ 4 ] , což je adresa stovek a stovek schránkových společností v centru Londýna, ale to není u NGO organizací neobvyklé, protože nevládní organizace ve Velké Británii prakticky nepoužívají fyzická sídla, ale pouze virtuální sídla z důvodu fungování členů organizace z různých míst, kteří působí online a z místa obvykle bydliště, takže důvody pro fyzické a velmi nákladné sídlo v Londýně nepoužívají.
Jednateli nevládky vměšující se do slovenských voleb jsou 2 vysocí britští politici a jeden lobbista
A platí to především o ad-hoc NGO projektech založených za nějakým krátkodobým projektem, nějakou kampaní. Ovšem v případě Campaign for Freedom Ltd. je to velmi podivné. Ve vedení NGO jsou totiž osoby, které jsou navázány, až na jednu výjimku, na politické a nikoliv neziskové aktivity. V obchodním rejstříku jsou jako jednatelé uvedeni tři lidé a slovenští čtenáři by se měli raději posadit, aby to s nimi nešvihlo.

Mr. George Gregor Mcgregor
Mr. Blair George Mcdougall
Mr. Jim Murphy

Ředitelem NGO je George Gregor Mcgregor, bývalý ředitel Dentons Global Advisors UK Limited, což je politická poradenská a lobbistická firma, která má 31-letou historii. McGregor v ní pracoval jako ředitel od února 2011 do dubna 2021 [ 5 ], tedy celých 10 let a do profese uvedl, že je původním povoláním politický konzultant. Co dělá tento člověk v čele londýnské nevládky, která kupuje u společnosti Google reklamní prostor pro pouštění volebních videí pro slovenské občany na území Slovenska? Tato osoba je přitom paradoxně nejméně zajímavá na celé trojici. Teď to začne být drsnější.
Obchodní registr a výpis George McGregora Stratégem nevládky Campaign for Freedom Ltd. není nikdo jiný, než skotský politik a bývalý šéf volební kampaně skotského hnutí Better Together [ 6 ] a poslanec skotského parlamentu [ 7 ] Blair George Mcdougall, který vedl skotské hnutí proti vystoupení Skotska ze svazku s Velkou Británií v referendu v roce 2014.  Mcdougallovo hnutí slavilo obrovský úspěch, protože se jim podařilo odvrátit v referendu odchod Skotska z Britské unie. Tento politik tak je jednatelem této neziskovky na pozici stratéga. Co má Mcdougall společného se Slovenskem? A proč se šéf skotské volební kampaně Better Together angažuje v NGO projektu, který pouští Slovákům na YouTube propagandistická videa na ovlivnění voličů? A tím se dostáváme k hlavní osobě.
Obchodní registr a výpis Blaira McDougalla Výkonným ředitelem nevládky je Jim Murphy, celým jménem James Francis Murphy [ 7 ], vysoký ex-funkcionář ve vládě Tonyho Blaira. Na OSINT zdrojích americké vlády se nám podařilo najít dokument FARA pro registrace cizího agenta na území Spojených států amerických [ 8 ] , kde Murphy registruje americkou NGO jako cizí agent, je to organizace s názvem Freedom At Home and Abroad (FAHA) a v tiskové zprávě ze dne 8. srpna 2023 oznamuje, že neziskovka je v USA založena za účelem lobbingu a pomoci Ukrajině. Na konci dokumentu je uvedeno: “ Disseminated by Freedom at Home and Abroad inc., a registeredforeign agent, on behalfof Campaignfor Freedom Ltd. More information is onfile with the Department ofJustice, Washington, DC. “
Výkonný ředitel Jim Murphy Londýnská nevládka s videi pro Slovensko a s registrací FARA v USA
V překladu:  Šíří Freedom at Home and Abroad inc., registrovaný zahraniční agent, jménem Campaign for Freedom Ltd. Další informace jsou k dispozici na Ministerstvu spravedlnosti ve Washingtonu, DC. Murphy tak působí pod zákonem FARA pro registraci zahraničních agentů v USA jako jednatel zastupující americkou NGO (FAHA) z pozice londýnské matky Campaign for Freedom Ltd. Nyní si ocitujeme Wikipedii [ 9 ] , abyste věděli, kdo je to pan Murphy:
James Francis Murphy (narozen 23. srpna 1967) je bývalý skotský politik, který v letech 2014-2015 působil jako předseda Skotské labouristické strany a v letech 2008-2010 jako státní tajemník pro Skotsko. V letech 1997-2015 byl poslancem parlamentu za hrabství East Renfrewshire, dříve Eastwood. Označuje se za sociálního demokrata a vyjádřil podporu zahraniční politice západního intervencionismu. Je označován za politicky pravicového člena Labouristické strany.
Murphy se narodil v Glasgow, jeho rodina se v roce 1980 přestěhovala do Jihoafrické republiky. Po návratu do Skotska se zapojil do studentské politiky a ve svých 29 letech se stal nejmladším skotským poslancem. Murphy působil v nových labouristických vládách Tonyho Blaira a Gordona Browna jako parlamentní tajemník úřadu vlády v letech 2005-2006, státní ministr pro zaměstnanost a reformu sociálního zabezpečení v letech 2006-2007 a státní ministr pro Evropu v letech 2007-2008. V letech 2008-2010 působil Murphy ve vládě jako státní tajemník pro Skotsko. Po prohraných parlamentních volbách v roce 2010 působil Murphy ve stínovém kabinetu Eda Milibanda jako stínový státní tajemník pro obranu a stínový státní tajemník pro mezinárodní rozvoj.
Po rezignaci Johanna Lamonta byl Murphy ve volbách do vedení Skotské labouristické strany v roce 2014 zvolen jejím předsedou. Vedl skotské labouristy do parlamentních voleb v roce 2015, v nichž prohlásil: “ Neztratím ani jedno křeslo ve prospěch SNP “, než strana ztratila 40 ze svých 41 křesel během drtivého vítězství Skotské národní strany (SNP), která získala 56 z 59 křesel ve Skotsku. Poté, co Murphy přežil hlasování o nedůvěře, oznámil v květnu 2015, že v červnu toho roku odstoupí z funkce předsedy. Následný souboj o post lídra vyhrála jeho zástupkyně Kezia Dugdaleová.
Nevládka z Londýna se v USA zaregistrovala jako zahraniční agent, ale na Slovensku nemusela
Položím naivní a již potřetí opakovanou řečnickou otázku – Proč se bývalý britský ministr rozhodl působit v nevládní a teprve v červnu tohoto roku narychlo založené londýnské organizaci, která má na svém webu jako produkci své práce uvedena 4 videa, z nichž 3 jsou určena pro slovenské voliče? Jen jedno video je mířeno jinam, a to na Jihoafrickou republiku, kde video varuje před navazováním dobrých vztahů s Ruskem. Jestlipak má pan Murphy na Slovensku registraci jako zahraniční agent, aby mohla jeho nevládka ovlivňovat skrze placená reklamní videa na YouTube slovenské voliče v době předvolební kampaně?
Registrace FARA dceřinné nevládky Freedom At Home and Abroad pod křídly londýnské Campaign for Freedom, která je zřizovatelem americké pobočky Aha, já jsem zapomněl, na Slovensku žádný zákon FARA neexistuje, na rozdíl od USA nebo Ruska. Stejně jako neexistuje v ČR. Výsledkem tak je naprosto flagrantní vměšování londýnské neziskovky řízené vysokými britskými politiky do vnitřní volební kampaně na Slovensku. Nevládka  Campaign for Freedom Ltd. podle všeho bude působit nejen na Slovensku, ale podle tiskového dokumentu FARA i v USA, takže to nevypadá na jednorázový a krátký projekt, je to program na šířené protiruské propagandy a současně na podporu Ukrajiny a pokračování války na Ukrajině.
Robert Fico prošel poučením po krizovém vývoji v roce 2018, ale stojí proti němu podle všeho už přímo i Londýn a možná i MI-6
Takové zasahování do volební kampaně na Slovensku z ciziny agenty, kteří se dokonce v USA musí registrovat podle zákonu FARA, nemá v historii SK obdoby. Bývalý britský ministr, skotský politik a politický konzultant v pozici ex-ředitele lobbistické firmy. Tito tři se spojili a jsou jednateli nevládky, která zahájila svoji činnost vměšováním se do voleb na Slovensku skrze slovensky namluvená videa šířená na YouTube slovenským občanům!
Robert Fico by měl nejlépe k tomuto skandálu uspořádat tiskovou konferenci a zvážit po volbách přijetí obdobného zákona na Slovensku, jako je americký zákon FARA. A to samé by měly navrhnout vlastenecké strany v ČR. Totéž vměšování z ciziny se může stát u příštích českých voleb. Výsledek naší investigace ukazuje, že Slovensko je terčem obrovské CiPSO operace s cílem ovlivnění veřejného mínění z ciziny  s cílem vsugerovat voličům, že když budou volit levici v čele s Robertem Ficem, Slovensko se dostane pod ruskou sférou vlivu, což je samozřejmě nesmysl. CiPSO je zkratka pro  Centres of Informational and Psychological Operations , tedy Centra informačních a psychologických operací .
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v3i0u1n","div":"rumble_v3i0u1n"});
Robert Fico není proruský politik, je to pro-evropský politik, ale s poučením. Po událostech z roku 2018 zjistil, jak funguje nezisková a nevládní (NGO) mafie, co je to Open Society, o které do roku 2018 psal jenom Aeronet a pár slovenských alternativních serverů. Do roku 2018 o nějaké NGO hrozbě Ficova vláda tehdy netušila a neměla zájem vliv NGO armády na ose non-profit -> média -> politika cokoliv měnit nebo regulovat. Státní převrat v roce 2018 řízený přímo NGO útvary Open Society v ulicích slovenských měst dal Robertu Ficovi lekci.
Nyní se to opakuje, ale má to tvrdší gradaci. Teď už se do předvolební kampaně na Slovensku přímo vměšuje londýnská NGO v čele s vysoce postavenými politiky a lobbisty, už na to nejsou používání prostředníci a emisaři vyslaní na Slovensko. Volby 30. září v sobotu se stanou centrem boje o světovou orientaci země pod Tatrami a nedivili bychom se v redakci, kdyby došlo k pokusům o zmanipulování voleb jako zoufalý pokus zoufalých pravicových stran a jejich chlebodárců a NGO podporovatelů z Londýna. Pokud je Londýn schopen ovlivňovat přímo předvolební kampaň na Slovensku, nelze vyloučit, že jsou schopni i dalších věcí.
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 9. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  41%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývá 5 dní . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Monero, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden