Proč nemáme právo slyšet Putinův názor?
RSS

Proč nemáme právo slyšet Putinův názor?




LIBOR ČÍHAL
Když Tuckera Carlsona vyhodili z Foxnews, jeho nepřátelé, a to je celý mainstream, jásali, nyní si uvědomují svoji chybu. Carlson je nyní západnímu mainstreamu víc nebezpečnější než kdy předtím, např. jeho informační kanál X trhá rekordy, naslouchají mu desítky, občas i stovky miliony lidí. V interview ve švýcarském Weltwoche odhaluje obludné praktiky západního mainstreamu. Carlson rozšířil záběr svých komentářů a postřehů na celý svět, právě se vrátil z Emirátů, kde se setkal s králem Mohamed bin Zayedem, který je podle jeho slov nejzajímavějším a nejmoudřejším světovým lídrem, kterého kdy potkal. O novinářích říká, že jsou to ustrašení lidé, místo, aby hnali mocné k zodpovědnosti, plní jejich rozkazy. O prezidentských volbách 2024: “Pokouší se Trumpa zavřít, protože spáchal zločin, kandiduje proti Bidenovi… Americké volby jsou právě o tom.” Carlson poslední roky, a obzvlášť po vypuknutí ukrajinské války, cítil, že svět se mění a tyto změny jsou tak rychlé, že většina Američanů jim nerozumí. Adekvátní každodenní informování o světovém dění v USA neexistuje. Po druhé světové válce se ustavila pyramida světových institucí s USA na vrcholu, zahrnulo to dolarovou nadvládu, NATO, SWIFT – a zdá se, že toto schema se bortí. “Zajímají mě cesty, abych si ověřil, co se vůbec ve světě děje.” V USA se novináři bojí, že budou žalováni, vyhozeni nebo ponižováni, nebojí se být nepřesní, ale spíš toho, že budou nemoderní nebo řeknou něco zakázaného. Čeho se opravdu velmi bojí, je říkat pravdu.
Carlson má obrovské novinářské zkušenosti, pracoval pro CNN, MSNBC, ABC a nakonec pro Foxnews. Podle Gallupova šetření polovina Američanů se domnívá, že média záměrné občana desinformují. Carlson vysvětluje, pokud chcete ovládnout demokracii, musíte mít pod kontrolou informace, které občané dostávají. Informační média v demokraciích jsou mnohem méně důvěryhodná než v jiných zemích. Lidé se volí na základě informací, které mají, pokud chcete kontrolovat hlasy, musíte kontrolovat to, co vědí. Lidé, kteří desetiletí USA řídí se snaží velmi agresívním způsobem kontrolovat to, co je k dispozici na zpravodajských stanicích a v novinách, a podařilo se jim získat kontrolu nad médii. Novináři jsou si toho vědomi, ale slouží tomuto systému jednoduše proto, že mají strach. Například anticovidová vakcína, berou ji stovky milionů lidí a není povoleno o ní informovat, novináři by doslova byli vyhozeni z práce, pokud by o vakcíně pochybovali.
V případě ukrajinské války je to podobné, potenciální jaderný konflikt mezi supervelmocemi, měli bychom znát všechno o této záležitosti. Není to povoleno. Carlson říká, že se pokusil interviewovat Vladimíra Putina, ale americká vláda ho zastavila. Nikdo se ho nezastal, v médiích se nenašel nikdo, kdo by řekl, takhle to přece nejde, nemusíme s Putinem souhlasit, ale máme právo slyšet, co říká. Proč nemáme právo slyšet Putinův hlas? Z jakého důvodu mě to zakázali, jsem loajálnějším americkým občanem než Biden nebo Kamala Harrisová, které vůbec v této zemi nevyrůstala. Oni mě budou školit, co to znamená být loajálním Američanem.
O byznyse Bidenova syna Huntera. Fakta mluví o tom, že Biden věděl o špinavých praktikách svého syna, Carlson několikrát interviewoval jeho blízkého obchodního partnera Devona Archera, který byl svědkem řady Hunterových telefonních hovorů se svým otcem, Hunter ho často učinil přímým svědkem těchto hovorů, Hunter nemá žádné znalosti o energii, ani o Ukrajině, jeho funkcí v byznyse bylo pouze prodávat přístup ke svému otci. To jsou fakta a žádná spekulace. Média tak hluboce nenávidí Trumpa, že o Bidenovi a podvodech jeho rodiny musí permanentně lhát. Biden trpí očividnou demencí, Carlson se domnívá, že v pozadí za ním stojí Barak Obama. Je to směšné, Biden nemůže téměř mluvit a chodit, ale znovu bude kandidovat do prezidentského úřadu, přitom USA jsou na pokraji války. Nikoho nemohou přesvědčit, mohou jenom zavírat a umlčovat politické oponenty, ne proto, že by něco spáchali, ale proto, že s tím nesouhlasí. Americký systém kolabuje v reálném čase. Když čtete americká média, dočtete se příběhy Kim Kardashan a další irelevantní kecy o trans a podobných záležitostech. Někde dole se objeví, že prezident USA je non compos mentis.
Carlson prošel úchvatnou novinářskou kariérou, pokud ho argumenty přesvědčily, byl schopen, jako v případě irácké války, změnit názor. V hovoru říká, že si není jist nebo nerozumí spoustě věcí kolem umělé inteligence, cítí zde velké nebezpečí pro lidstvo a autonomii člověka, ovšem není si tím jist. Říká, že je dost starý (54) a moudrý, aby mohl s klidem přiznat, že nezná na všechno odpověď. Podle jeho názoru válka na Ukrajině oslabuje západní civilizaci, mnoho věcí považoval v minulosti za nebezpečné a válka mu to potvrdila. V roce 2001 se všichni domnívali, že začíná 500 let války Západu s islámem, ale nepotvrdilo se to. Arabové kolem Perského zálivu jsou tolerantnější než průměrný bílý Američan. V Abu Dhabi slaví vánoce impozantnějším způsobem než v New Yorku.
Existuje naděje v dnešním dost znepokojivé době? Carlson říká, že pozoruje kolem sebe, jak lidé často znovu promýšlí předpoklady svých názorů a hodnot. Začínají vidět rozdíl mezi pravdou a lží, a to je velmi dobrá věc. V USA roste spirituální povědomí, lidé začínají cítit, že to není Amazon, kdo je učiní šťastným. .

The post Proč nemáme právo slyšet Putinův názor? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden