Co říct na to, že vláda schválila nákup amerických F-35?
RSS

Co říct na to, že vláda schválila nákup amerických F-35?


MATOUŠ BULÍŘ
Co říct na to, že vláda schválila nákup amerických F-35, s celkovými náklady 150 miliard, kdy už dnes všichni vědí, že to není konečná cena?

Pětikoalice tento šílený nákup v době škrtů všeho možného i nemožného obhajuje tím, že jde především o naší obranu, na které přeci šetřit nelze, protože Rusko se blíží…
A já se prostě musím ptát, o jaké obraně se to bavíme, když nám letadla mají být kompletně dodána až v roce 2035, kdy prý první letadlo můžeme očekávat možná už v roce 2029, přičemž ta letadla ještě ani neexistují?
Rusko je nebezpečím teď, což je rok 2023, a my možná první letadlo dostaneme za 6 let… Jako vážně? Jako že válka na Ukrajině je novou třicetiletou válkou, nebo jak to mám chápat?
Je to tedy příprava na novou studenou válkou jen s tím rozdílem, že tentokrát budeme dělat nárazníkové pásmo namísto východu, západu?
Chápal bych, když by vláda toto všechno, ohledně našeho ohrožení řekla a zároveň s tím nakoupila letadla ještě tento rok od kohokoliv na světě, kdo je má k dispozici, protože přeci obrana, ne?
Já nevím kolik ten jejich plán má nohou, ale kulhá jim to na úplně všechny, čímž myslím argumentace vs realizace.
Můj názor je ten, že celá tato zakázka je americký lobbing, kdy jediným cílem je podpora skomírající americké ekonomiky.
Ale co chcete v zemi, kde je ministryní obrany žena, navíc s nulovou zkušeností s armádou, či jakoukoliv jinou ozbrojenou složkou státu, která pracovala v bance na přepážce, kdy ale uznávám, že vnutit někomu nějakou bankovní službu může být jistě dosti často brutální řež, že i Bachmut je proti tomu nic…
 

MatousBulir.cz

The post Co říct na to, že vláda schválila nákup amerických F-35? first appeared on .


Nejčtenější za týden