Další debanking: Spolupředsedovi AfD byl zrušen účet za jeho politické názory
RSS

Další debanking: Spolupředsedovi AfD byl zrušen účet za jeho politické názory


V Německu rozhodně nejde o první případ, kdy byl zrušen účet v bance za politické názory. V minulosti se většinou jednalo o nezávislé novináře, kteří razili „závadné“ názory na takzvané „covid očkování“  nebo ukrajinský konflikt.
Ale jistému blogerovi byl zablokován účet jen za to, že napsal o šéfce Zelených, že je tlustá , což je jednoduše pravda. Byla tedy jen otázka času, než si posvítí i na v preferencích rychle rostoucí AfD.
Po nedávné blokaci bankovního konta „otci Brexitu“ Farageovi jde od další případ zablokovaného účtu evropskému vrcholnému politikovi za jeho názory.
K podobným případům rušení účtů u bank dochází také v USA a v Kanadě. Všichni máme v paměti blokované účty kamioňáků a jejich podporovatelů.
Jde o jasnou známku přípravy na systém sociálních kreditů. Na příkladech blokací kont za politické názory nyní zřetelně vidíme, co se chystá na celou „neposlušnou“ populaci v momentě, kdy skončí hotovost.
Německý poslanec říká, že jeho účet u Postbank vlastněné Deutsche Bank byl uzavřen z politických důvodů a tvrdí, že to, že je pravicový politik, z něj udělalo cíl pro debanking.
Člen Alternativy pro Německo (AfD) v Bundestagu a spolupředseda strany Tino Chrupalla tvrdí, že byl zbaven bankovního účtu a řekl národní televizi:
„V pátek byl můj účet zrušen Postbank, protože jsem členem AfD. To je součástí procesu vylučování a diskreditace lidí mimo politický mainstream.“
Postbank je vlastněna Deutsche Bank, jednou z největších světových bank. AfD se jako jediná parlamentní strana zcela vymyká mainstreamu. Je proti muslimské invazi, EU, zelenému údělu, covidismu a LGBTQ agendě.
Nicméně právě proto, že se ve všech ohledech liší od ostatních stran, nyní nabírá na oblibě. Možná byla blokace konta Tina Chrupaly reakcí na aktuální průzkum, který ukazuje, že strana již výrazně roste i na západě Německa.
Německé noviny  Die Welt   informují  o komentářích mluvčího Postbank, který stál za důvěrností klientů, aby se vyhnul diskusi o případu, ale přesto uvedl, že mají právo zrušit jakýkoli účet, aniž by museli uvést důvod.
Tyto poznámky byly učiněny v televizním pořadu o dědictví východního Německa, NDR, v moderním východním Německu. Chrupalla řekl, že je hrdý na to, že je z východu, ale je znepokojen nedávným politickým vývojem v Německu.
Politik řekl, že on a další lidé ve východním Německu zažívají „déjà vu, pokud jde o šikanu a svobodu projevu, protože už nemohou říkat, co si myslí, a že podle Chrupallova názoru se komunistické represe proti svobodě projevu vracejí do současné politiky.
Politik Strany zelených odmítl tato tvrzení a nazval Chrupallu „hloupým,“ protože tvrdí, že Německo se stává méně svobodným. V rozporu s tímto názorem německý časopis Junge Freiheit  uvádí,  že  levicové sítě se pokoušejí použít uzavření bank jako zbraň k útokům na oponenty.
„Debanking“ letos dosáhl na anglicky mluvícím Západě uznání především po snaze zveřejnit tuto záležitost ze strany brexitéra Nigela Farage, který byl vystaven zrušení svých účtů kvůli svým politickým názorům.
Zpočátku se tvrdilo, že jeho tvrzení jsou nepravdivá a že jeho účty byly uzavřeny z jednoduchých obchodních důvodů, ale interní dokumenty, které politik získal, nade vší pochybnost prokázaly, že mu byl skutečně odebrán přístup k bankovnímu účtu z čistě politických důvodů.
Důsledky této epizody byly značné, kdy vysocí představitelé jedné z největších britských bank kvůli skandálu padli a britská vláda zavedla nová pravidla a předpisy, které podle nich zabrání tomu, aby banky v budoucnu diskriminovaly jednotlivce za jejich politické názory.
To ovšem zcela jistě v Německu nehrozí, spíš lze očekávat, že po spolupředsedovi AfD budou následovat blokace kont dalších nepohodlných politiků či novinářů.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 6 Průměrně: 5 ]







Článek Další debanking: Spolupředsedovi AfD byl zrušen účet za jeho politické názory se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden