“Klimatická nouze” je podvod
RSS

“Klimatická nouze” je podvod




ROBERT WILLIAMS


Více než 1 600 vědců, včetně dvou laureátů Nobelovy ceny, podepsalo  prohlášení , že “neexistuje žádná klimatická nouze” . To, že by toto prohlášení získalo pozornost mainstreamových médií, je bohužel nepravděpodobné, ale je velmi důležité, aby si lidé uvědomili, že masová klimatická hysterie a destrukce americké ekonomiky ve jménu změny klimatu musí skončit.





“Klimatologie by měla být méně politická a klimatická politika by měla být více vědecká,” uvádí deklarace podepsaná 1 609 vědci, včetně laureátů Nobelovy ceny Johna F. Clausera a Ivara Giaevera.
Prohlášení dodává:…

“Vědci by se měli začít transparentně zabývat spoustou nejistot a přeháněním ve svých předpovědích globálního oteplování, zatímco politici by měli nezaujatě vyhodnocovat skutečné náklady a údajné přínosy svých politických opatření týkajících se klimatických změn….”
“Geologický výzkum odhalil, že klima Země se měnilo po celou existenci naší planety, během níž se střídala přirozená studená a teplá období.  Malá doba ledová  skončila teprve v roce 1850. Není proto překvapením, že nyní zažíváme období oteplování.”
“Oteplování je mnohem pomalejší, než bylo předpovídáno.”
“Propast mezi tím, co se děje ve skutečnosti a co nám říkají modely, naznačuje, že současná věda je od skutečného pochopení změny klimatu ještě daleko.”
“Klimatická politika se opírá o neadekvátní modely, které mají mnoho nedostatků a nejsou jako nástroje politiky ani vzdáleně věrohodné. Nejen že zveličují účinek skleníkových plynů, ale ignorují například i fakt, že obohacování atmosféry CO 2  je prospěšné….”
“Globální oteplování nezvýšilo frekvenci přírodních katastrof. Neexistují žádné statistické důkazy, že globální oteplování zintenzivňuje hurikány, záplavy, sucha a podobné přírodní katastrofy nebo že zvyšuje jejich výskyt. Existuje však dostatek důkazů, že opatření ke snížení emisí CO 2  jsou jak škodlivá tak i nákladná.”
“Klimatická politika musí respektovat jak vědeckou, tak i ekonomickou realitu. Nic jako klimatická nouze neexistuje, a proto není důvod k panice a poplachu. Důrazně odmítáme škodlivou a nerealistickou politiku nulových emisí CO 2 , které mají být dosaženy v roce 2050. Je třeba usilovat o přizpůsobení se změnám, místo snahy o jejich zmírňování. Adaptace bude úspěšná bez ohledu na příčiny oteplování.”

Profesor Steven Koonin, bývalý náměstek pro vědu na ministerstvu energetiky USA za Obamovy administrativy, dnes profesor na Newyorské univerzitě a vedoucí pracovník Hooverova institutu, je autorem bestselleru z roku 2021 “ Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn’t, and Why It Matters” (Nejistota: Co nám klimatologie říká, co nám neříká a proč je to důležité ). V knize uvádí, že to, co o klimatických změnách říkají pro laiky těžko čitelné a komplikované vědecké zprávy, je během jejich přežvýkání do nejrůznějších souhrnných zpráv pro média a politické publikace zcela překrouceno.
“Je mnoho možností, jak lze výsledky výzkumu překroutit – náhodně i záměrně – protože původní vědecké informace procházejí jedním filtrem za druhým, aby byly přizpůsobeny různým cílovým skupinám…. A výsledkem toho je, že jsme všichni naprosto špatně informováni o tom, co věda říká o klimatu….”
Profesor Koonin dodává:
“Tiskové zprávy a různá shrnutí americké vlády a OSN samotné vědecké zprávy přesně neodrážejí…. Významní odborníci na klima (včetně mnoha autorů vědeckých publikací) jsou z některých mediálních převyprávění jejich vědeckých poznatků na rozpacích.”
V  nedávném rozhovoru  profesor Koonin poznamenal, že ho kolegové varovali, aby neříkal veřejnosti ani politikům pravdu o změně klimatu.
“Učili mě, že jako vědec mám říkat celou pravdu. A nechat politiky, aby situaci zhodnotili a zabývali se nákladovou efektivitou a tak dále,” řekl Koonin. Poznamenal také nemorálnost postoje, který žádá rozvojový svět, aby omezil emise, když v těchto regionech tolik lidí stále ještě nemá přístup ani k elektřině. A pak je tu nemorálnost strašení mladších generací: podle výzkumů z ledna 2022,  věří  84 % amerických teenagerů, že pokud se klimatická změna nebude efektivně řešit, tak “pro budoucí generace bude příliš pozdě, a některé oblasti planety budou naprosto neobyvatelné.”
Samozřejmě by bylo užitečné prozkoumat, co lze udělat pro zmírnění problémů způsobených člověkem, jako je “ ozonová díra “, která se nyní  uzavírá , ale změna klimatu není apokalyptickou nouzovou situací a je třeba se jí zabývat bez toho, že by to negativně ovlivnilo životy  stovek milionů  lidí, kteří již nyní žijí v  extrémní chudobě .
Zdá se však, že Bidenova administrativa si nedělá starosti s  rozšířením chudoby  a masovým hladomorem, které budou důsledkem nedostupnosti levné a spolehlivé energie v rozvíjejících se zemích, a inflace způsobené raketově rostoucími cenami. Někteří chudí Američané si již dnes “ mohou stěží dovolit jedno jídlo denně .”
A pak jsou tu umělé problémy, způsobené dovozem drahé (její cena se opět  blíží  100 USD za barel) – často špinavější – ropy od nepřátel Spojených států, jako je Rusko a Venezuela, místo toho, abychom ji doma těžili mnohem levněji. Bidenova administrativa se také nezdá být znepokojená tím, že dokud Čína a Indie budou spalovat uhlí – Komunistická strana Číny plánovala v roce 2022 zprovoznění  dvou nových uhelných elektráren týdně  – tak snadno anulují veškeré pokroky USA v oblasti snižování emisí. Čína a Indie  údajně  v emisích uhlíku dohromady překračují “všechny vyspělé země”.
Bidenova administrativa se také nezdá být znepokojena tím, že instalací větrných turbín podél pobřeží Atlantiku zabíjí  divokou zvěř , ptáky a  mořské živočichy  a ničí  rybářský průmysl , ani tím že zavedení elektromobilů zlikviduje prakticky celý průmysl údržby automobilů (elektromobily nepotřebují tak rozsáhlou běžnou údržbu), a ani tím že lithiové baterie nejen sem tam samy od sebe explodují, ale že jejich výměna stojí tisíce dolarů. Bidenova administrativa dokonce chce prosadit, aby na elektřinu byla i  vojenská technika  – například tanky – jako kdyby uprostřed cizích pouští v případě konfliktu byly nabíjecí stanice. Navíc, podle  NBC News , sopky, nedbající výkonných nařízení prezidenta USA, “ naprosto zastiňují globální emise CO 2  způsobené lidskou činností .”
Bidenova administrativa se ani neobtěžuje jednat podle svých vlastních klimatických zjištění. V březnu 2023 zveřejnil Bílý dům  zprávu  o dopadu klimatických změn na americkou ekonomiku. “Tato zpráva podkopává všechna tvrzení o probíhající klimatické krizi a hrozící katastrofě,”  napsal  profesor Koonin v červenci 2023.
“Autoři této zprávy by měli být pochváleni za to, že poctivě doručili pravděpodobně nevítaná konstatování, i když tento aspekt své zprávy nezdůrazňovali. Zbytek Bidenovy administrativy a její spojenci – klimatičtí aktivisté – by měli zmírnit svou apokalyptickou rétoriku a přestat se svou hysterií kolem ‘klimatické krize’. Přehánění dopadů, naléhavosti a neodvratnosti klimatické hrozby dává vznikat neuváženým politickým rozhodnutím, které by mohly být pro lidstvo rušivější a nákladnější než jakákoliv změna klimatu.”
Fakta však nebrání Bidenově administrativě, aby pokračovala ve své radikální politice: “Jsem přesvědčen, že už nikdo nemůže popírat dopad klimatické krize,”  řekl  Biden ve svém komentáři k hurikánu Idalia novinářům v Bílém domě 30. srpna 2023.”Stačí se podívat kolem sebe. Historické povodně. Opakuji, historické povodně. Intenzivnější sucha, extrémní vedra a ohromné lesní požáry způsobily katastrofické škody.”
Nevadí, že velká část změny klimatu je zjevně způsobena  slunečními erupcemi , se kterými nemůžeme nic dělat a které na rozdíl od komerčních subjektů nenabízejí nikomu granty. A ironií je, že zničující lesní požáry jsou bohužel “ ekology ” díky jejich odmítání nechat z lesů odstraňovat suchou biomasu vlastně ještě zhoršovány, protože by to narušilo ekosystém. Ten pak “naruší” až ten katastrofický požár.
Expert na klima Bjørn Lomborg  navrhuje , že biliony dolarů potřebné k řešení problému změny klimatu by mohly být využity lépe:

“Toto není argument, abychom nedělali nic, ale abychom to dělali chytřeji. Abychom zajistili přechod od fosilních paliv, musíme zrychlit výzkum a vývoj, a tak snížit cenu zelené energie. Měli bychom investovat do všech možností včetně jaderné fúze, jaderného štěpení, skladování energie, biopaliv a dalších zdrojů energie.”
“Svět bude schopen a ochoten přejít na zelenou energii pouze tehdy, pokud bude zelená energie levnější než fosilní paliva. Jinak jsou dnešní vysoké ceny energií jen slabým odvarem toho, co nás čeká v budoucnu.”




Robert Williams,  překlad původního textu:  The ‘Climate Emergency’ Is a Hoax,  překlad: Helena Kolínská

The post “Klimatická nouze” je podvod first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden