Ten kdo zde trvale nežije, by neměl mít právo zde volit
RSS

Ten kdo zde trvale nežije, by neměl mít právo zde volit



JANA MARKOVÁ
A to, jestli to jinde mají jinak, je jejich věc, to pro mne není argument a nezajímá mě to.
Já si za tímto názorem stojím už dlouho, a volby na Slovensku mi to jen potvrdily. Já opravdu nevidím jediný důvod, proč by někdo, kdo se rozhodl nespojovat dlouhodobě svůj osud, a hlavně i osud svých dětí s Českou republikou, měl ovlivňovat život těch, co zde pracují, vychovávají a zaopatřují své rodiny, platí daně a v neposlední řadě tu vytváří něco, co se dotyčný jedinec rozhodl opustit. Nechť to tedy opustí, ale se vším všudy. Chce žít jinde a sem se vracet jen na dovolenou a když se mu to zrovna zlíbí? Žádný problém, ale ať si diktuje jak žít lidem ve svém novém okolí, nikoliv v našem.
Proč by měl někdo, kdo si sbalil kufry a šel za lepším, rozhodovat o tom, čím já budu topit, jakými evropskými šílenostmi se mám řídit, kolik pohlaví mám učit svoje děti, jestli smím nebo nesmím jezdit autem a kolik peněz mám dávat ze svých daní na co si určí Brusel nebo kdokoliv jiný? Že si ti lidé chtějí nechat zadní vrátka, kdyby si někdy vzpomněli, že by se sem chtěli vrátit? Že tu mají nějaké investice? No a? To je úplně stejné, jako kdybych si já vzpomněla, že si koupím ve Francii půl zámku a prince k tomu, a okamžitě tam na základě toho chci volební právo a budu ze svého domova a pohledu rozhodovat o tom, co si Francouzi smí a nesmí dělat, a kdo jim bude vládnout? Že vám to přijde nadsazené? Ne. Je to úplně stejné.
A jelikož se „ven“ stěhují ve většině případů právě ti nejprogresivnější a ideologicky nejuvědomělejší světoobčané, podle toho to jejich hlasování taky vypadá.
Cítí se být těmi lepšími, povolanějšími a nadřazenějšími. Chtějí určovat, nikoliv participovat. Slováci, kteří žijí v zahraničí hlasovali totiž zcela proti zájmům a vůli Slováků žijících na Slovensku. PS, které bylo celkově druhé s 17,96% , jich volilo celých 61,7%! A to je v tak malé zemi už sakra hodně. Tihle lidé rozhodli o tom, že bude Progresivní Slovensko Michala Šimečka a těch, kteří ho k tomu tlačili americkými zuby a evropskými nehty u moci víc, než by si skuteční občané Slovenska přáli. A to je podle mne špatně.
Takže opakuji, kdo zde nechce trvale žít, nechť tu nemá právo volit. A už vůbec ne korespondenčně.
 
FB

The post Ten kdo zde trvale nežije, by neměl mít právo zde volit first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden