Putin nařídil vůbec první celostátní jaderné cvičení a připravuje test bomby
RSS

Putin nařídil vůbec první celostátní jaderné cvičení a připravuje test bomby


Rusko uspořádá první celostátní cvičení simulující rozsáhlý jaderný úder na zemi, píše deník Magyar Hírlap. (Foto: Flickr)









Jednodenní cvičení jaderného útoku vychází z předpokladu, že NATO provede jaderný úder na Rusko a zničí 70 % ruských obydlí a zařízení pro podporu života. Podle tohoto scénáře je v zemi vyhlášeno stanné právo a nařízena mobilizace v plném rozsahu.








Putin podepsal dekret: 130 tisíc mladých mužů bude odvedeno

Test bude modelovat i sekundární hrozbu, kterou představuje poškození jaderných elektráren a dalších klíčových zařízení.



Státní a regionální orgány budou muset zorganizovat nouzové záchranné týmy, které zajistí potraviny, zdravotnické potřeby a ochranu před radiací.



Podle přípravného dokumentu je třeba se připravit na eskalaci války, včetně globálního konfliktu za účasti jaderných mocností.




Američané bojující na Ukrajině se svěřili veřejnosti se svými zážitky

Trvalý přesun obyvatelstva z oblasti ohrožení života bude podobný jako v Černobylu a bude zahrnovat vnitřní přesun obyvatelstva v bezprecedentním rozsahu.



Putin se mezitím přesune do jednoho ze svých jaderných bunkrů po celé zemi, aby unikl simulovanému jadernému Armagedonu. Pro případ skutečné jaderné války má k dispozici flotilu letounů „Soudného dne“ Il-80 Maxdome, které mohou fungovat jako řídicí středisko letectva.



Cvičení se koná čtyři dny před Putinovými 71. narozeninami.




Daily Express: Miliony občanů EU se „modlí“, aby „Putin zvítězil“

Nejenže je cvičení národní katastrofy považováno za nácvik jaderné války, ale probíhají také přípravy na zkoušku jaderného výbuchu na polárním kruhu.



Ruský ministr obrany Sergej Sojgu navštívil Novou zemi v srpnu a naznačil, že testy by mohly být brzy obnoveny po několik desetiletí trvající přestávce.



Zdroj: rmx.news
Článek Putin nařídil vůbec první celostátní jaderné cvičení a připravuje test bomby se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden