Afričtí vetřelci přinutili posádku holandského remorkéru plout pod pohrůžkou nožem na Kanárské ostrovy
RSS

Afričtí vetřelci přinutili posádku holandského remorkéru plout pod pohrůžkou nožem na Kanárské ostrovy


Letos zaznamenává rekordní invazi nejen Itálie, stejná situace je hlášena i z Kanárských ostrovů. Tato dovolenková destinace běžně zaznamenává příjezd několika set ilegálů měsíčně, nyní jsou tyto počty obvyklé v řádu dnů.
Například ve vodách ostrova Lanzarote, který je nejblíž k Africe, vylovili jen za nedělní noc a pondělní dopoledne – tedy méně než 24 hodin – celkem 368 Afričanů , kteří připluli na 8 lodích.
Jak se včera přesvědčila posádka holandského remorkéru, tak invazní vojáci, kteří míří do Evropy, nejsou žádní svatoušci – a už vůbec ne „chudáčci uprchlíci,“ jak se nám stále ještě snaží někdo namluvit.
Posádka remorkéru přivezla na Fuerteventuru – zcela nedobrovolně a pod pohrůžkou smrtí – 78 ilegálů. Posádka předtím vyzvedla Afričany ze dvou lodí v marockých výsostných vodách.
Koordinační úřad v Rabatu převzal nouzovou situaci a nařídil remorkéru, aby jel do marockého Tan-Tanu. Když se Afričané dozvěděli, že se na Kanárských ostrovech nevylodí, začali být agresivní a posádce vyhrožovali.
Posádka remorkéru nahlásila, že se zachránění Afričané vzbouřili a ohrožovali je noži. Z bezpečnostních důvodů pak loď odplula do Puerto del Rosario na ostrově Fuerteventura.
Když dorazili na místo, devět vetřelců, kteří vyhrožovali noži,  skončilo v poutech a bylo obviněno z pirátství.
Pozn.: Na titulním obrázku můžete vidět místo, kde byla posádka napadena, aby byla záhy nucena odplout na Kanárské ostrovy, které jsou od dané oblasti dál než Maroko, kde chtěla původně posádka remorkéru vetřelce vylodit…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Afričtí vetřelci přinutili posádku holandského remorkéru plout pod pohrůžkou nožem na Kanárské ostrovy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden