Donald Trump potvrdil, že bude kandidovat na post předsedy Sněmovny reprezentantů
RSS

Donald Trump potvrdil, že bude kandidovat na post předsedy Sněmovny reprezentantů


SLOVANKA


Jak již víte, tak po rekordně krátkém čase působení na postu byl z vedení americké Sněmovny reprezentantů odvolán republikán Kevin McCarthy , neboť část tzv. MAGA republikánů seznala, že nekoná v zájmu vlastních voličů.





Nyní je tak třeba zvolit náhradníka, přičemž jedním z jmen, která byla na tento post navržena, je i Donald Trump, který nyní svoji kandidaturu potvrdil.
Připomínám, že post ve vedení Sněmovny reprezentantů není v USA v rozporu s kandidaturou na prezidenta.
Několik  konzervativců, včetně  republikánky Marjorie Taylor Greeneové , vyzvalo prezidenta Trumpa , aby sloužil jako předseda Sněmovny reprezentantů jako jeden ze způsobů, jak mu pomoci stát se znovu prezidentem.
Donald Trump má nyní pro tyto konzervativce dobrou zprávu: je ochoten to udělat.
Bývalý prezident Donald Trump včera ze soudní budovy v New Yorku potvrdil, že byl osloven ohledně možnosti stát se příštím předsedou Sněmovny reprezentantů.
Trump uvedl, že by byl ochoten tuto roli převzít, a zdůraznil svůj závazek dělat „cokoliv, co je nejlepší pro zemi a pro Republikánskou stranu.“
Trump : Hodně lidí se mnou mluvilo o postu řečníka. Vše, co mohu říci, je, že uděláme to, co je nejlepší pro zemi a pro Republikánskou stranu.
Máme několik skvělých, skvělých lidí
Reportér : Vzal byste tu práci?
Trump : Hodně lidí se mě na to ptalo, ale vedeme, nevím, jestli čtete noviny, ale vedeme (republikánské prezidentské primárky) o 50 bodů. Plně se soustředím na to, abych byl prezidentem. Pokud jim mohu pomoci během procesu, udělal bych to.
Nakonec však vůbec není jisté, že Trump tento post získá. Jednak je proti němu většina tzv. RINO republikánů a na druhou stranu již o post zažádal republikán Jim Jordan, který je ve vyšetřovacím výboru Bidenova impeachmentu, takže má i podporu MAGA republikánů, kteří se vzbouřili proti McCarthymu.
Podpořil ho  dokonce i floridský republikán Matt Gaetz, který odvolání McCartyho navrhl. Nakonec bude tedy záležet i na dohodě mezi MAGA republikány, kteří se musí dohodnout na Jordanovi nebo Trumpovi.
Většina z nich přece jen upřednostňuje Trumpa, který však musí být schválen i většinou RINO republikánů. Jak tedy volba předsedy dopadne, je stále nejisté…

 

Slovanka






The post Donald Trump potvrdil, že bude kandidovat na post předsedy Sněmovny reprezentantů first appeared on .


Nejčtenější za týden