Volební podvod Matoviče? Romský aktivista promluvil, co se dělo
RSS

Volební podvod Matoviče? Romský aktivista promluvil, co se dělo


Národní kriminální agentura již vyšetřuje podezření z volební korupce v Košickém a Prešovském kraji v souvislosti se sobotními (30. září) volbami do Národní rady Slovenské republiky. (Foto: Facebook)









Podtatranská obec Veľká Lomnica má více než 5 000 obyvatel, z toho 3 300 oprávněných voličů. Pro tyto volby měla vytvořeny 3 volební okrsky. Jeden byl totožný s romskou částí obce. A právě ten se jeví jako problematický.



„Překvapila mě nezvykle vysoká účast romských voličů. Obvykle k volbám nepřijde více než 30 % voličů. Tentokrát to bylo přesně 59,46 %. Je zajímavé, jak hlasovali. Smer dostal 14 hlasů, KDH 8, Progresivní Slovensko a SaS 7, Hlas 5 a OĽaNO 598 z 671 platných hlasů. Zajímavé bylo i kroužkování, Matovič měl 501 preferenčních hlasů a další tři kandidáti 509, 420 a 369 hlasů. Taková vzácná shoda nebyla v žádných jiných volbách zaznamenána. Určitě to všechno nevzniklo kvůli zvýšené informovanosti našich Romů,“ řekl Novému Času Peter Duda, dlouholetý starosta Velké Lomnice.




Čaputová zastavila další pomoc Ukrajině

Když se redaktoři novin ptali místních, koho volili, mnozí se kroutili a odmítali cokoli říct. Nakonec jeden z nich prohlásil: „Gadžove volili Fica. A my jsme volili našeho Cikána – Matoviče,“ řekl Laco Lacko a pak začali ostatní souhlasně přikyvovat a vykřikovat, že taky tak volili.



Promluvil jeden Rom z osady



Romský aktivista už to prostě nevydržel a vylíčil okolnosti možného podvodu OĽANO, který se odehrál před volbami. Podle jeho slov měli Romové hned po volbách dostat 500 eur. Lži o tom, že Matoviče seslal sám Bůh, jsou jasnou manipulací.








Vášáryová: Fica volili fašisti, neofašisti a neonacisti

Zajímavé volební výsledky na východě Slovenska:








Protikandidát Fica Šimečka: Uděláme vše, aby Směr-SD nesložil vládu

Video Samuela Migala, člena strany Hlas-SD a bývalého redaktora TV JOJ, z minulého týdne:







Národní kriminální agentura (NAKA) vyšetřuje podezření z volební korupce v Košickém a Prešovském kraji v souvislosti se sobotními (30. září) volbami do Národní rady Slovenské republiky (NR SR).
Článek Volební podvod Matoviče? Romský aktivista promluvil, co se dělo se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden