Brutální teror Hamasu v Izraeli, Gazu musí obsadit Izraelci
RSS

Brutální teror Hamasu v Izraeli, Gazu musí obsadit Izraelci


JAN ZIEGLER
Islamističtí fanatici z Hamasu vpadli z pásma Gazy do Izraele a zavraždili na 40 lidí. Palestinští zločinci zároveň ostřelovali izraelské území raketami. Zatímco Česko, Západ a Ukrajina tuto brutalitu odsoudili, Rusko nikoliv.


Barbarský a ničím neospravedlnitelný zločin, při kterém palestinská komanda vpadla z pásma Gazy do Izraele, kde vraždí a unáší nevinné lidi. To je mimořádně odporné. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu uvedl, že jeho země je ve válce slíbil takovou odvetu, jakou ještě Palestinci nezažili. V tom jej plně podporuji. Hamas, který ovládá pásmo Gazy, opět dokázal, že je fanatickou islamistickou zločineckou organizací s níž není možná žádná dohoda. On hlásá zničení Izraele, a nejsou mu cizí jakékoliv způsoby, jak toho dosáhnout.
Dnešním vpádem Hamas opětovně dokázal, že jakákoliv jednání s ním jsou nereálná a rovněž ztratil právo na existenci. Izraelská armáda by měla převzít kontrolu nad pásmem Gazy, protože už dále není možné tolerovat tuto enklávu, která je zdrojem násilí a teroru. Židovský stát před časem ukázal dobrou vůli, když přistoupil na zřízení samosprávných palestinských území na západním břehu Jordánu a v pásmu Gazy. Vlády nad Gazou se však zmocnili muslimští teroristé, kteří o mírové soužití mezi Židy a Araby nestojí. V takovém případě nezbývá jiné řešení, než je zlikvidovat. Žádná slušná společnost, která má pud sebezáchovy, nesmí tolerovat vrahy a násilníky.
Izrael už v minulosti dohodami s Egyptem a Jordánskem dokázal, že nechce nepřátelství s Araby , ale chce s nimi žít v míru a ono to funguje, když se chce. Pokud však Hamas, Hizballáh a další islamistická radikální hnutí nenávidí Židy a hlásají jejich zničení, pak musí počítat s velmi razantními následky.
Jsem rád, že prezident Petr Pavel a premiér Petr Fiala už agresi proti Izraeli rozhodně odsoudili. To je moc dobře. Stejně tak se na stranu napadeného Židovského státu postavily i USA a Západ. Také Ukrajina, která se sama brání brutální ruské agresi a čelí ruským raketám záměrně vypalovaných na civilní cíle a vraždící ženy a děti, prostřednictvím ministerstva zahraničí v Kyjevě důrazně odsoudila palestinské teroristické útoky a plně podporuje právo Izraele na obranu vlastní existence a obyvatelstva.
To, že odlišně to vnímá Rusko, které místo jasného odsouzení palestinských teroristů volá ke zdrženlivosti, vůbec nepřekvapuje.


Jan Ziegler

 
The post Brutální teror Hamasu v Izraeli, Gazu musí obsadit Izraelci first appeared on .


Nejčtenější za týden