Přední skupiny LGBTQ+ podpořily znovuzvolení Bidena
RSS

Přední skupiny LGBTQ+ podpořily znovuzvolení Bidena


Kampaně za lidská práva (HRC) PAC, Národní centrum pro transgenderovou rovnost (NCTE) Action Fund a Equality PAC, které představují tři přední národní organizace LGBTQ+, podpořily v úterý – v předvečer Národního dne coming outu – kampaň prezidenta Joea Bidena za jeho znovuzvolení. (Foto: Flickr)









„Bidenova administrativa byla bezpochyby nejsilnějším zastáncem potřeb transgender Američanů ze všech prezidentských administrativ v americké historii,“ uvedl v prohlášení Rodrigo Heng-Lehtinen, výkonný ředitel NCTE Action Fund, politické složky skupiny.




Biden „kope“ do psa, když se šíří zvěsti o týrání zvířat

Prezident HRC Kelley Robinson jako důvod podpory prezidenta uvedl Bidenův podpis zákona o respektování manželství – který kodifikoval manželství osob stejného pohlaví – a jmenování rekordního počtu otevřeně LGBTQ+ osob do soudcovských funkcí.



Biden a první dáma Jill Bidenová vystoupí v sobotu na národní večeři HRC ve Washingtonu.




Telegraph: Biden začíná být nebezpečný. Dejte ho pryč, než bude pozdě

„Toto vedení je nyní klíčové více než kdy jindy, protože LGBTQ+ Američané žijí ve stavu nouze – zažívají bezprecedentní útoky ze strany extremistických politiků a jejich pravicových spojenců ve státech po celé zemi, kteří neúnavně pracují na tom, aby nás vymazali,“ uvedl Robinson ve svém prohlášení.



Společná podpora skupin přichází v době, kdy republikánští uchazeči o prezidentský úřad v roce 2024 učinili omezení otázek LGBTQ+ součástí své kampaně pro voliče.




Biden nazval saúdského prince „Salámem“, ten se raději napil vody

Na debatě republikánských primárek minulý měsíc podnikatel Vivek Ramaswamy nepravdivě řekl, že „transgenderismus, zejména u dětí, je duševní porucha“, a použil tak výraz pro označení transsexuálů, který mnozí příznivci transsexuálů považují za bigotní. Lékařská komunita nepovažuje transgender za duševní poruchu.



Bývalý viceprezident Mike Pence v září v debatě slíbil: „Přijmeme federální zákaz chemických nebo chirurgických zákroků transsexuálů kdekoli v zemi. Musíme chránit naše děti před touto radikální agendou genderové ideologie“.



Zdroj: abcnews.go.com
Článek Přední skupiny LGBTQ+ podpořily znovuzvolení Bidena se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden