Izraelská válka drtí Zelenského ze tří důvodů…
RSS

Izraelská válka drtí Zelenského ze tří důvodů…

Jiří Vyvadil: Hamás bezesporu neplánovaně mimoděk rozmetal světovou soustředěnou pozornost na trvalé výzvy a stále nataženou ruku Zelenského k pro Západ mnohem bližšší podpoře Izraele. Marně se snaží Zelenský ve své propagandistické akci snaží dostat Izrael jako svého společného nepřítele Ruska. Izrael je zcela jiný level než od svého vzniku trvale zhroucená a zkorumpovaná Ukrajina, zatímco se za stejné období Izrael vyšvihl v nejrozvinutější stát Blízkého východu a i když (a nezakrývejme si před tím oči) se i současná izraelská vláda opírá o část extremistických naopak židovských sil, jako celek Izrael, přes mnoho rozporů a i odpudivostí, na rozdíl od Ukrajiny dokázal mimořádné schopnosti.

Z ruského názorového portálu Vzglyad. ru jsem zatím nikdy nepoužil žádný článek, ale tento si to nadmíru jednoznačně zaslouží.


Náhlá eskalace konfliktu na Blízkém východě se stala katastrofou pro pásmo Gazy, tragédií pro Izrael a námětem těžkého myšlení pro ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského. To, co se děje, je vážnou výzvou pro něj i pro ukrajinské ozbrojené síly. Navzdory vzdálenosti Ukrajiny od Izraele má nyní Kyjev další tři problémy.Jak řekl Vladimír Zelenskij ve svém nočním vystoupení, „Rusko má zájem na vyvolání války na Blízkém východě“ a on má údajně „velmi jasné informace“ o této záležitosti.


zelenskyy 23



Promo článek: 


Promo článek


číst dál


Nejčtenější za týden