Arogance Pětikoalice je strašidelná
RSS

Arogance Pětikoalice je strašidelná



JINDŘICH KULHAVÝ
Politická kultura u nás klesá na úplné dno. Přestože je víceméně známé, že by se jednotlivé strany Pětikoalice bez úpravy volebního zákona, pod kterou se podepsal předseda Ústavního soudu Rychetský, nedostaly k moci a Piráti asi ani do Parlamentu, zatímco skutečný vítěz ANO skončil v opozici, předáci vládních partají neustále přesvědčují občany, že jsou legitimními vládci České republiky.
Svou nadpoloviční parlamentní většinu si užívají, zároveň ji zneužívají k naprosto absolutistickému přístupu k vládě. Češi jim navíc, jakožto naivní hlupáci, pomohli dosazením generála Pavla na Hrad, čímž eliminovali i tu poslední možnost vytvořit aspoň nějakou protiváhu Fialovi a jeho ancáblu. Plody této neschopnosti vnímat realitu s jistým předstihem tak sklízejí právě nyní a je třeba konstatovat, že nám z toho kysnou obličeje. Za tichého mlčení až podpory médií vládě prochází i ta největší zvěrstva. Nikomu už ani moc nevadí aféra nazvaná Dozimetr a pravděpodobně dlouhá chapadla mafie zasahující do nejvyšších míst naší politické scény. Přiznejme si, že škody způsobené aktéry této kauzy, mezi které dost možná patří i Vít Rakušan, jsou miniaturní proti tomu, kam nás potápí zločinná činnost či naopak nečinnost vlády.
Ekonomická a sociální situace řady občanů začíná být kritická. V současnosti přichází lidem vyúčtování plynu, elektřiny za uplynulých 12 měsíců a rozpisy záloh na další období. Paradoxně se může stát, že dostanete platební kalendář, který se Vám bude stát vcelku snesitelný, ovšem o měsíc později ho nahradí jiný s více jak dvojnásobnými částkami k úhradě. Proč se to děje, to netušíme (ve skutečnosti je za tím neochota politiků zastavit extrémní zdražování), nicméně obrana proti tomu víceméně neexistuje. Přesto se Fiala s Pekarovou Adamovou & spol. bijí do prsou, jak vše dobře zvládnuli. Rekordní inflace, téměř nejdražší elektřina a cena plynu navýšená o jidášské provize obchodníků, distributorů a státu, dále totální úlet v daňovém zatížení pohonných hmot či přehlížení astronomických cen potravin, to vše a plno jiného jako by neexistovalo. Naopak další tlak na dotace tzv. zelené energie, kterou lze považovat za obrovský podvod na lidech a mající další neblahý vliv na výši záloh a výsledné faktury, se stal skutečně drsnou realitou. Stát, který si vymyslel podporu této habaďůry, nedává občanům žádnou šanci a prostě jim doslova nařídil spolupodílet se na jednom z nejšpinavějších byznysů současnosti formou přiřazení vysoké částky k platbám za již tak drahou elektřinu.
K výše uvedenému si přiřaďme kolotoč zvaný důchody a naprostou degradaci seniorů postavených do role pijavic přisátých na státním rozpočtu. Dále snižující se úroveň školství, zdravotnictví, válečnou náladu šířenou vládní garniturou, podporu kyjevského režimu jak finanční, tak i ideologickou, ignoraci zahraničních zájmů přinášejících prospěch nikoliv samozvané elitě, ale spíše českým občanům. To je velmi hrubé seznámení s vládou Petra Fialy. Nově by měl z nastalé kritické situace pomoci ,,Konsolidační balíček“. Ten je ve skutečnosti souborem opatření vedoucích k dalšímu ždímání občanů ČR a zároveň jasným svědectvím neuvěřitelné manipulace s voliči, jejímž výsledkem je prolhaná Pětikoalice u kormidla.
Dosud není zjevné, jak by měl tento balíček zachránit naší zemi od státního bankrotu, když vezmeme v potaz, že jeho tvůrci vycházeli z často naprosto nereálných čísel a údajů. V diskuzích s opozicí nejsou často schopni ani vysvětlit, od čeho se při svých výpočtech odráželi a dokladovat tak skutečný stav. Samotní Fiala se Stanjurou ,,hází“ miliardami, jako by šlo o drobné a výpočet procent jim vůbec nejde. Nejčastěji je při lži nachytává bývalý ministr Babišovy vlády Havlíček, ovšem není zdaleka jediným odborníkem schopným prokázat nesmysly, z nichž je rétorika představitelů Pětikoalice tvořena. Přesto se vládnoucí klika spojila a záchranný balíček protlačí, a to s přispěním prezidenta Pavla a jeho našeptávače Koláře. Arogance, s níž Pětikoalice přistupuje k vládě, je prostě šílená a jednou se o ní bude učit v dějepisu. Je třeba přiznat, že nejsme zrovna v dobré kondici a je nejvyšší čas s tím začít něco dělat.
Jindřich Kulhavý

The post Arogance Pětikoalice je strašidelná first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden