Greta podpořila Palestince v Gaze. Přišla tvrdá reakce Izraele
RSS

Greta podpořila Palestince v Gaze. Přišla tvrdá reakce Izraele


„Kdo se v budoucnu jakýmkoli způsobem ztotožní s Gretou, je podle mého názoru příznivcem terorismu,“ říká mluvčí izraelské armády. (Foto: Flickr)









Izraelská armáda se v pátek obořila na švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou poté, co zaslala zprávu na podporu Palestinců a podpořila komentář, v němž uvedla, že v Gaze dochází ke „genocidě“.




Greta chce další omezení, máme přestat pálit dřevo


Week 270. Today we strike in solidarity with Palestine and Gaza. The world needs to speak up and call for an immediate ceasefire, justice and freedom for Palestinians and all civilians affected. #FreePalestine #IStandWithPalestine #StandWithGaza #FridaysForFuture Thread pic.twitter.com/0hVtya0yWO — Greta Thunberg (@GretaThunberg) October 20, 2023
Thunbergová uvedla, že „svět se musí ozvat a vyzvat k okamžitému příměří, spravedlnosti a svobodě pro Palestince a všechny postižené civilisty“, protože válka mezi Izraelem a Hamásem se stupňuje a hrozí, že přeroste v regionální konflikt.




Greta navštívila Zelenského, aby jednala o ekologických důsledcích války

Thunbergová na svém účtu na Instagramu rovněž sdílela příspěvek propalestinského účtu se sídlem v Německu, podle něhož v Gaze dochází ke „genocidě“.



Skupina Palestine Speaks hovořila o svém „rozhořčení nad genocidou v Gaze a represivním státním terorem mnoha západních států vůči každému, kdo projevuje a jedná solidárně s Palestinci“.




Greta byla zatčena. Má to ale háček, bylo to prý zinscenované

Mluvčí izraelské armády Arye Sharuz Shalicar v reakci pro POLITICO uvedl: „Kdo se v budoucnu jakýmkoli způsobem ztotožní s Gretou, je podle mého názoru příznivcem teroru“.



A dodal: „Protože to, co Greta dělá, že nyní projevuje solidaritu s Gazou a přitom neřekne ani slovo o masakrech Izraelců, ukazuje, že ve skutečnosti není nakloněna Palestincům, ale že zametá teror Palestinců nebo Hamásu a Islámského džihádu pod stůl, jako by neexistoval.“




Greta Thunbergová uvedla, kdo stojí za ekocidou na Ukrajině a požaduje trest

Bojovníci Hamásu vyvolali nejvážnější vojenské vzplanutí za poslední desetiletí poté, co začátkem tohoto měsíce zahájili násilný útok na izraelské obce, při němž zahynulo více než tisíc lidí a byly vypáleny rakety na velká města včetně Tel Avivu a Jeruzaléma. Izrael od té doby podniká odvetné kroky a neúnavně bombarduje pásmo Gazy, aby Hamás zničil.



V celé Evropě propukly propalestinské protesty a vlády včetně francouzské a německé se snaží potlačit jejich následky.



Zdroj: politico.eu
Článek Greta podpořila Palestince v Gaze. Přišla tvrdá reakce Izraele se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden