KOMENTÁŘ: Až Evropa nevyrobí ani auto. Co už brzy zažijí automobilky
RSS

KOMENTÁŘ: Až Evropa nevyrobí ani auto. Co už brzy zažijí automobilky


Už i vrcholoví evropští byznysmeni, kteří ještě donedávna ochotně přikyvovali zelené propagandě, začínají propadat panice. A jako obvykle budou první na ráně automobilky, píše ve svém komentáři pro MF DNES předseda Spolku za přiměřené ceny energií Petr Bayer.







Nikdy bych si nepomyslel, že se ani ne po 35 letech opět dočkám nereálného a na hony vzdáleného pohledu našich politických elit na život běžných lidí. Zatímco už i střední třída začíná trpět drahotou vyvolanou mimo jiné i „greendealovými“ opatřeními, když válka na Ukrajině všechno jen urychlila, politické vedení starého kontinentu nehodlá uhnout ani o krok. Starší si vzpomenou, jak v roce 1989 východní Němci prchali přes pražskou ambasádu evidentně za lepším živobytím do „západního“ Německa a zbyly po nich jen staré trabanty a wartburgy, zatímco tady se stále držela optimistická linie budování socialismu. Aby se za několik týdnů slavilo i u nás.

I když našich zelených cílů dosáhneme, v Rýně nebude víc vody a požáry v Řecku nebudou slabší.







Zdroj:  https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/green-deal-cena-energie-bayer-eu.A231019_145834_eko-zahranicni_dyn?zdroj=sph_hp


Nejčtenější za týden