Volá Kalousek po Norimberských zákonech?
RSS

Volá Kalousek po Norimberských zákonech?



ŠTĚPÁN CHÁB
Na začátku roku 2023 byl bývalý velvyslanec a profesor Petr Drulák vyhozen z Ústavu mezinárodních vztahů, který spadal pod Ministerstvo zahraničních věcí. Drulák byl vyhozen za svůj postoj k rusko-ukrajinské válce a kvůli svému vystupování v médiích. Drulákovy názory nesouzněly z politikou ministerstva. Jediný důvod, proč byl odejit. Nyní Petr Drulák vyhrál soud, který konstatoval, že byl vyhozen neoprávněně. Co na to Miroslav Kalousek? Zaperlil jako v ozvěně z Třetí říše.

 


„To, že pan profesor Petr Drulák vyhrál, že byl vyhozen neprávem, není ani tak jeho vítězství, jako obžaloba neschopnosti Ministerstva zahraničních věcí. Naučte se rychle, milé státní úřady, vyhazovat prokremelské aktivisty právem. Jinak prohrajeme,“ napsal na sociální síti X Miroslav Kalousek, který je očividně ve válce s jakýmsi fiktivním nepřítelem.

To, źe pan profesor  @DrulakPetr  vyhrál, že byl vyhozen neprávem, není ani tak jeho vítězství, jako obžaloba neschopnosti  @mzvcr . Naučte se rychle, milé státní úřady, vyhazovat prokremelské aktivisty právem. Jinak prohrajeme.  https://t.co/EQgo79osXA
— Miroslav Kalousek (@kalousekm)  October 19, 2023

Otázkou je, jak se má ministerstvo naučit vyhrávat nad „prokremelskými aktivisty“? Současné zákony očividně nestačí. Zaručují nám svobodu mluvit a mít svůj názor. I ten „prokremelský“. Zároveň nám dovolují takové názory (a jakékoliv jiné názory, které nejsou ve sporu s legislativou země) svobodně šířit a prosazovat. A pokud sprostý podezřelý stane před soudem, ten mu musí dát zákonitě za pravdu. Protože u nás je zákony daná svoboda slova.





Byla by tu cesta změny zákonů, která by ukrojila ze svobody slova. Dala by určité názory na index. Takové změny ministerstvo jistě může na vládě předhodit. Vytvořit jakousi fikanou obdobu Norimberských zákonů, které určitou část společnosti zbaví garantovaných práv. Zaslouženě, vznikne totiž vládní shoda na tom, že určitá část společnosti nemůže mít stejná práva, protože tím ohrožují demokratičnost společnosti.





Ministerstvo se totiž nemůže naučit vyhazovat lidi za názor podle současného práva, jak volá Kalousek. Protože je to prostě vyhazování za názor, což je ve svém základu totalitářské. A tedy protiústavní. Že by, než ty Norimberské zákony projdou, obviňoval stát nevyhovující jedince z toho, že kradli z eráru toaletní papír? To má Miroslav Kalousek na mysli? Byla by to dobrá záminka pro vyhazov i pro ostudu. Jak by se profesoru Drulákovi prodával jeho názor v médiích s nálepkou – zloděj toaletního papíru. To je skoro podobně dobré, jako zlikvidovat mu kariéru i jméno za pomoci obvinění ze znásilnění, kterážto praxe se zavedla v USA. Ale zloděj toaletního papíru, to by bylo takové víc české, naše.
Jen by mě zajímalo, kde přesně je ten okamžik, kdy se bytostní demokraté začali měnit na ty, kterým nevadí zavést do demokracie nějaké ty prvky totality. Kdy jim došlo, že část společnosti je potřeba začít umlčovat, vyhazovat, likvidovat jejich kariéru za jejich světonázor. A kdy dojdou k přesvědčení, že to nestačí a mělo by se přikročit k likvidaci samotných závadných jedinců? Křišťálovou noc máme naplánovanou na kdy?
Miroslav Kalousek nám dorostl. Asi ti, kteří dříve tvrdili, že demokracie je jim svatá, nakonec dojdou k přesvědčení, že k té správné demokracii se musí tupé stádo obyvatel dovést násilím. Jinak ta správná demokracie, demokracie podle vidění demokratů jako je Kalousek, fungovat nebude. Neustále tu bude někdo, kdo si myslí něco jiného než Kalousek. A ten by neměl mít právo mluvit. Mít kariéru. Práci. Domov. Jakákoliv práva. A tak mě tak napadlo, když nám to ten Volkswagen v Líních poslal do kopru, nebylo by fajn místo Gigafactory na letišti začít stavět koncentrák? Plynu je prý dost, hlásí ministr Síkela.
Miroslav Kalousek nám dorostl.


Štěpán Cháb, Krajské listy



The post Volá Kalousek po Norimberských zákonech? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden