Rasismus očima hlupců
RSS

Rasismus očima hlupců




JAROSLAV POMP
Ženský fotbalový tým Arsenalu Londýn má problém; byl nařčen z rasismu, protože v kádru jsou jen bělošky. Tým obvinili z rasismu prý fanoušci a klub zjedná nápravu. Jak jinak.


Zpráva jako vždy neobsahuje zásadní informaci, kolik fanoušků vnímá absenci černošek v týmu jako rasistický problém, zda jsou to John, Brian a Jimmy, nebo také George s Paulem. Možná si stěžovala i Greta, která už není jen environmentální expertkou, ale i odbornicí na palestinsko-izraelské vztahy. Proč píši jen o absenci černošek a nikoliv Asiatek nebo Hispánek? No proto, že rasistické slzy roní obvykle jen příslušníci černé rasy a bílí aktivističtí hlupci.
Zpráva obsahuje zásadní informaci, že klub bude rasistický problém řešit. Asi vyhodí pár dobrých bílých fotbalistek a na ulici najdou nějaké černé holky, které sice fotbal nebaví, ale kvót a inkluze je nám třeba. No, vyhodit by měli spíš hlupce ve vedení ženského týmu a klubu, že vůbec na tu pseudorasistickou kauzu reaguje.
Ti hlupci v Arsenalu připomínají politiky, kteří jásali nad multikulturalismem v Evropě a vestoje v Evropském parlamentu tleskali pašeračce lidí Carole Rackette, a dnes se diví, že západní Evropa už není bezpečným místem na světě, kteří naslouchali se svazácky planoucí jiskrou v oku Gretě Thurnberg a dnes se děsí následků fanatického Green Dealu pro evropskou ekonomiku.
To, že ženský fotbalový tým Arsenalu v bílém podání může někomu vadit a zdravý rozum ustupuje agresivním menšinovým ideologiím, je logickým výsledkem debilizace společnosti. Vadit by měla zbabělost vedení Arsenalu se podobným debilitám postavit.
Když loni vyhrála fotbalové mistrovství světa Argentina v čele s Messim, pokrokářský The Washington Post kritizoval, že v týmu nemají černochy. Vedení reprezentace to přešlo inteligentně mlčením. Někdo pak spočítal, že aby černoši mohli mít poměrné zastoupení v reprezentaci, bez ohledu na výkonnost, musel by kádr Argentiny pro světový šampionát mít 200 hráčů.
Keňský národní tým v maratonském běhu kraluje světovým tabulkám, a co mají společného Kelvin Kuptum, Eliud Kipchoge, Vincent Kipkemoi, Timothy Kiplagat, Benson Kipruto, Bernard Kiprop Koech, Joshua Belet, Ronalkd Korir, Geoffrey Kamworor, CyBrian Kotut, Bethwel Kibet kromě toho, že jsou to skvělí běžci? Všichni jsou to černoši. V týmu není ani jeden běloch! A napadne někoho obvinit vedení běžeckého svazu Keni z rasismu? Byl by asi označen za idiota. Oprávněně.

pomp.blog

The post Rasismus očima hlupců first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden