Aliance Sahra Wagenknecht – Za rozum & spravedlnost jde do boje o voliče
RSS

Aliance Sahra Wagenknecht – Za rozum & spravedlnost jde do boje o voliče


Aliance Sahra Wagenknecht – Za rozum & spravedlnost jde do boje o voliče Posun v Německé politice je tady…



Sahra Wagenknecht odchází z Die Linke



To, o čem se dlouho spekulovalo je zde. Sahra Wagenknechtová opouští levicovou stranu Die Linke a zakládá si svoji. Ta má být jasně levicová, tak jak byla levice kdysi. Podpora rodin, důchodců, zaměstnanců atd. Žádná progresivní levicová témata jako gender, LGBTQ, ilegální migrace, klimaterorismus, podpora války na Ukrajině atd…





Bündnis Sahra Wagenknecht – Für Vernunft und Gerechtigkeit pic.twitter.com/1aadaevKBx — Bündnis Sahra Wagenknecht (@Buendnis_SahraW) October 23, 2023


Die Linke má bez Wagenknechtové problém, ale i vládní socdem SPD



Strana Levice tak ztrácí významnou ikonu  “levice”.  Die Linke založil manžel Wagenknechtové, někdejší ministr financí za sociální demokracii SPD Oskar Lafontaine, ten už stranu Die Linke opustil dříve, protože se vydala cestou  “progresivní globalistické duhové levice”. 



K Wagenknechtové se přidalo hned 10 poslanců Bundestagu. Vedení Die Linke je vyzvalo, aby složili mandát, což ale jasně řekli, že neudělají, protože oni reprezentují voliče, který chce  “konzervativní levicovou politiku”.  Die Linke v posledních zemských volbách v Hesensku a Bavorsku neuspěli, ale to už i před tím v jiných zemích spolkového Německa.



Problém má ale i vládní sociální demokracie SPD kancléře Olafa Scholze. Její preference padají a pohybují se pod 20%. SPD dělá pod vlivem koalice se Zelenými  “progresivní duhovou politiku”. 



Zaútočit nebo ignorovat? AfD se také potýká se vztahem k Sahre Wagenknechtové



Průzkum předpovídá, že Alternativa pro Německo utrpí velké ztráty ve prospěch nové konkurence. Někteří obviňují alianci Wagenknecht z klamání voličů a podezřívají ji z komunistických plánů. Jiní si ale kladou otázku budoucí možné koalice? Protože AfD zatím nemá přímého partnera na koalice na okresní, zemské, ale i spolkové úrovni.



Bude BSW brzy hlasovat po boku AfD v Bundestagu?



Tisková konference, na které Sahra Wagenknechtová oznámila založení nové strany, se nesla v duchu “nové naděje pro Německo” a už se objevil první průzkum veřejného mínění. Jménem deníku „Bild“ Insa určila, že „Aliance Sahra Wagenknecht“ (BSW) by v současné době mohla získat 12 % hlasů ve federálních volbách do Německého Bundestagu. Nakolik je tato hodnota platná vzhledem k hlavním programovým mezerám aliance, se teprve uvidí. Nejvíce však jednoznačně utrpěla AfD. V celém Německu by klesla z 23 na 18 %.



Wagenknechtová chce kandidovat se stranou už v červnu 2024 do europarlamentu a také v příštích zemských volbách v Německých státech.



Autor: Redakce, Praha, ČR, 26.10.2023



Zdroj:




Home

The post Aliance Sahra Wagenknecht – Za rozum & spravedlnost jde do boje o voliče first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden