Jedna Džamila hozená od monitoru na ministryni Černochovou
RSS

Jedna Džamila hozená od monitoru na ministryni Černochovou



ŠTĚPÁN CHÁB
Džamila Stehlíková, bývalá ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny v Topolánkově vládě , proslula svými diagnózami od monitoru. Bývalému prezidentovi Zemanovi, vedena nejspíš láskou k němu, vyvěštila ve své diagnóze delirium tremens a hledala mu, ochotně a ráda, číslo na funebráky. I já si dovolím zahrát si na Džamilu. I já si střelím jednu diagnózu od monitoru.

Zkoumaný předmět : Jana Černochová
Zaměstnání : Ministryně obrany
Diagnóza : Megalomanství, shopaholismus, obsedantní odéesáctví
Definice choroby : „Závislost ve všeobecnosti definujeme jako nekontrolované nutkání opakovat svoje chování bez ohledu na jeho důsledky. V případě shopaholismu je daným chováním nakupování. Závislý člověk má silnou potřebu neustále nakupovat, bez ohledu na to, zda kupované věci potřebuje. Tato forma závislosti se týká především žen, které nakupují oblečení, boty, kosmetiku, šperky, ale vyskytuje se i (třebaže ojediněle) u mužů,“ píše server InfoPacient. Želbohu je jejich definice značně zastaralá, protože to, co utratí běžná pacientka obsesivního nakupování, se nedá srovnat s útratou ministryně obrany. Navíc ministryně cenou strčí do kapsy všechny shopoholičky nákupem byť jediné stíhačky F-35.
Její obsesivní nakupování v poslední době vedlo k nákupu válečných strojů BVP ze Švédska. Nákup 246 švédských bojových vozidel pěchoty CV90 nevyjde na slibovaných 59 miliard (kde je vezmeme, když už jsme očesali i důchodce a rodiny?), ale na krásných 71 miliard (kde je vezmeme, když…). Navíc jako bonus ze Švédska oznámili, že pekelné stroje přijdou očesané o některé výhody jako maskování. Takže zaplatíme asi o třetinu víc, ale dostaneme méně. A to je dobrý obchod. Pro ministryni, která trpí shopaholismem, ten nejlepší. Podobně nejlepší, jako nákup útočných (nikoliv obranných) létajících pekelných strojů F-35 z USA. Ty nám ministryně slíbila za asi 110 miliard. Nedodala, že přestavby a změny infrastruktury nás vyjdou na 400 miliard (kde je vezmeme, když…). A to je cena, za kterou nakupují královny diagnózy. Že bychom si prodloužili vlastnictví Grippenů, které jsou obranné a nemusíme pro ně s infrastrukturou dělat lautr nic? A jak bychom pak asi uspokojili tu naši shopaholičku? Vždyť by v ní bouchly saze a poslala by půl republiky na převýchovu do Libavé. Takovou dračici neuspokojíme nákupem několika málo piksliček s diabolkami (které by se pro tu naši armádu hodily nejvíc).

Už jen tyto dva nákupy republiku, a tedy daňového poplatníka, přijdou na krásnou půlku bilionu korun. Přičemž letos poprvé v historii jsme řízením ODS překonali hranici tří bilionů korun státního dluhu. Ministryně Jana k tomu přidá půl bilionu. Ne hned. Je to s odloženou platbou, kdy za útočné létající pekelné stroje F-35 budou solit z eráru příští vlády, takže k prosperitě se, pokud společně v desetimilionovém davu neuděláme na principu Bonnie a Clyde nějakou tu banku, nepropracujeme. Není šance.

„Shopaholici popisují pocity při nakupování jako silné napětí, neodolatelnou touhu. Po samotném nákupu se na chvíli projeví negativní emoce, jako výčitky svědomí, zklamání z vlastní slabosti, avšak to jim nezabrání, aby zopakovali bláznivý nákup znova,“ shrnuje pocity ministryně Černochové server InfoPacient (určitě to popřou a budou tvrdit, že popisovali shopaholismus jako fenomén, nikoliv chování naší ministryně. No, ale věřte jim to, když máme v paní Janě tak krásný příklad).
A protože má paní Jana státní šrajtofli k neutahání, chytil ji fantas i při vyjadřování k veřejnému dění. Její pokus zbavit republiku mezinárodního ukotvení v OSN je nádhernou ukázkou vysokého sebevědomí v hlavě trochu pomateného jedince. Její dupání nožičkou nad tím, že Írán má předsedat Radě OSN pro lidská práva, když té radě právě předsedáme my, je výstavní. Ukazuje, jak hluboko, přehluboko klesla česká politika, když už ani ministryně neumí zvednout telefon nebo dvě minuty hledat na internetu, aby si zjistila skutečný stav věcí. Natož aby něco takového vůbec věděla. Místo toho je schopná pálit mosty na základě vlastní jedinečnosti. Viz i její prohlášení z počátku války na Ukrajině. Ukrajina vystřelila dvě rakety na Polsko, paní Jana bez použití rozumu hned hurtovala vojenské síly dobývat Sibiř. Mohli za to samozřejmě Rusové. Ač rakety vystřelili Ukrajinci. Prostě paní Jana. Zbojnice naší upadající politiky.

A že nemůžeme mít na vrcholu republiky chorobného jedince? Nahlédněme do historie. Římský císař Nero. Ten pro tu chvilku opojení nechal zapálit Řím. Jana Černochová pro tu chvilku opojení z nákupu zlikviduje státní rozpočet na desítky let dopředu. Z dluhu díky ní nevyjdeme. Císař Caligula, aby si dobyl věhlasu, bojoval proti Poseidonovi, bohu moří a vod. Nahnal svá vojska do moře a přikázal jim meči sekat do vzpouzejících se vln. Do Říma pak vjel slavnostně jako pokořitel samotného boha Poseidona. Jako paní Jana, svou lachtaní ručkou šermuje šavličkou do mořských vln a těší se na ovace, kterých se jí dostane. Tak co, menší důchod? Méně peněz na uživení rodiny? Ale snad byste to Janičce nekazili. Jen ať nakupuje. Aspoň ten konec přijde dřív.



Štěpán Cháb, Krajské listy



The post Jedna Džamila hozená od monitoru na ministryni Černochovou first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden