Reklama na Konečnou
RSS

Reklama na Konečnou



VIDLÁK
Ano, Kateřina Konečná byla u Vidláka. Dali jsme si portské, popovídali jsme si o přítomnosti, minulosti i budoucnosti, probrali jsme politiku, těžkosti i radosti života, vyslechl jsem si její plány na další politické působení a zjistili jsme, že se naše názory nijak zvlášť moc neliší. Já se v poslední době scházím se samými pravičáky a byť souhlasím, že toto dělení je již překonané, bylo příjemné strávit večer ve společnosti dámy, která z podstaty věci nazírá na svět zleva.



Samozřejmě splním svůj obvyklý závazek. Kdo přijede k Vidlákovi na pokec, o tom napíšu hezký článek. Vyzdvihnu jeho pozitiva, zdůrazním jeho nejlepší stránky a vyzvu vás, abyste mu věnovali pozornost, protože se to může hodit. Ani tentokrát to nebude jinak.
Hele, ona je v politice od roku 2002, kdy byla zvolena ještě jako nestraník za KSČM do poslanecké sněmovny. Už je v politice přes dvacet let. Slyšeli jste za tu dobu o nějakých jejích skandálech? Slyšeli jste o machinacích, úplatcích, podrazech nebo něčem podobném? Nikdy. V případě člena KSČM by naše pravdomluvná média s gustem rozmázla každou drobnost a udělala z toho skandál olbřímích rozměrů. Ale nic… v tomto ohledu má životopis naprosto prázdný. Stejně skoupá je v tomto ohledu i wikipédie. To nejhorší, co jsem se o ní dozvěděl, bylo, že ji obvinili že je placená lobbystka od Lančmíta Mittala. Jinak pusto a prázdno.
Jo, když chcete být dneska komunista, tak musíte mít hodně čistý morální profil, abyste si to mohli dovolit. Vítkovi Rakušanovi se snesou záhadné pády dozimetrů z okna, Fialovi se snesou podezřelé peníze barmským ženám, Jurečkovi se snese naprostá zrada všech křesťanských hodnot, ale komunistce by neodpustili ani nezaplacení dýška v restauraci. O Nečasovi se říkalo, že je pan Čistý… o Konečné by to muselo platit desetinásobně.
Stranu převzala po Vojtovi Filipovi v roce 2021… po těch zpackaných volbách, ve kterých KSČM zjistili, že už nejsou protestní strana, protože Okamura protestuje lépe a radostněji a většinu levicových slibů splnil národu v předchozím období Andrej Babiš… Od té doby Kateřina bojuje…
Rozhodně si nemyslím, že by bojovala beznadějně. Koneckonců, zůstala jako poslední levicová alternativa v zemi. Šmarda se rozhodl vsadit na Šabatovou a oslovovat liberální voliče až k naprostému zničení sociálních demokratů a minimálně do příštího podzimu, kdy bude sněm, mu v této destrukci nikdo nemůže zabránit. Autenticky levicoví voliči mají jedinou možnou cestu. Ke Konečné. V této chvíli žádná jiná levicová alternativa v podstatě neexistuje, což je paradox, protože nikdy si pravice a levice nebyly tak blízko jako teď, když se bojuje o to, zda budeme přívěšek Německa nebo suverénní stát.
Dále jsem s překvapením zjistil, že je to v podstatě úplně normální holka, která se dost liší od všech těch mužských politických solitérů. Už dlouho píšu o tom, že dneska v politice uspějí buď podržtaškové jako Fiala, kteří mají názor podle toho, jak se vyspí v České televizi, nebo narcisové typu Trump, kteří mediální tlak ustojí, ať je jakkoliv silný. Neudrží se tam nic mezi tím. Buď máte vlastnosti, díky kterým ustojíte mediální hnojomety a nebo lížete intervjukům boty. Normální člověk to nemá zapotřebí.
Řekněte mi někdo, jak to ustála Konečná? Holka z Nového Jičína… Vychoval ji rázovitý region, díky čemuž vydrží víc než jiní, aniž by to z ní udělalo čůzu jako je třeba Černochová? Nebo je prostě výjimka potvrzující pravidlo? Platí, že do politiky může rektální alpinista, sebestředný solitér… a pak Kateřina?
Popovídali jsme si o jejích plánech a musím říci, že se mi vůbec nezdály hloupé. Ale v této chvíli je ještě neprozradím, protože je zapotřebí dotáhnout některé věci do konce a člověk by neměl slibovat, dokud to nemá hotové a připravené. V politice není nikdy nic jistého. Včerejší přátelství končí, včerejší dohody padají a co se zdálo jisté, to umí skončit tak náhle a nečekaně… však už jsme takových případů viděli… Před rokem v září byla velká demonstrace a národní sepětí vydrželo čtrnáct dní… pak se dva solitéři začali hádat, až o všechno přišli. Ale zrovna u Konečné bych si myslel, že má na dohody a koalice mnohem vhodnější povahu.
Dostal jsem pozvání na některé její akce… Dneska už za lidmi jezdí prostě každý a plný sál už není překvapení, ale norma. Tak se nejspíš uvidíme i tam.
Mimochodem… dostal jsem od ní rodinnou slivovičku… a pálit teda umějí. Já si v vždycky vážil dobré, poctivé práce a mívám slabost pro ty, kteří za ni umějí vzít. Po posledních volbách jsem si myslel, že KSČM je na konci své cesty dějinami, ale možná ještě není. Rozhodně si Konečnou zvolili do čela dobře. Jestli se má někdo pokusit o restart, tak ona.

 
Vidlák

The post Reklama na Konečnou first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden