USA: Muž, který se prohlásil za ženu, získal již 10. cyklistickou medaili
RSS

USA: Muž, který se prohlásil za ženu, získal již 10. cyklistickou medaili


V USA se stále více neúspěšných sportovců prohlašuje za ženy, aby pak získávali medaile, které jsou navíc často doprovázeny i lákavou finanční odměnou.
Mezitím již dané sporty postupně opouští ženy a stávající trend ukazuje, že za pár let budou v ženských kategoriích některých sportů již výhradně neúspěšní muži.
Ženský sport tak alespoň na některých úrovních zcela zanikne.
K ženským sportům, které již alespoň v USA a několika evropských zemích na prvních příčkách ovládli muži, patří také cyklistika. Právě v tomto sportu už v USA přibývá mužů, kteří se prohlásí za ženy a naopak žen, které jim nemohou konkurovat, ubývá.
Sportovec, který ovládl ženskou kategorii cyklistických soutěží po celých Spojených státech, si o víkendu odvezl dvě medaile za první místo, čímž od prosince 2022 zvýšil počet ženských zlatých medailí na 10.
Dne 29. října uspořádal Chicago CycloCross Cup čtvrtý závod svého podniku v Anderson Parku v Campton Township, Illinois.
V rámci závodu bylo nabídnuto přes tucet různých kategorií pro muže, ženy a juniory. Ale událost je opět pod palbou poté, co si mužský závodník odvezl domů ne jednu, ale hned dvě ženské medaile.
Tessa Johnson, muž, který se identifikuje jako žena, se umístil na předních příčkách jak v závodech Women’s SingleSpeed, tak v kategorii 1/2, přičemž ve druhé jmenované také získal odměnu 150 $.
Během závodů, které připadly na víkend před Halloweenem, byl Johnson v rámci nepovinné soutěže kostýmů oblečený jako Barbie.
Není to ale poprvé, co si Johnson odnáší ceny určené pro ženy v Chicago CycloCross Cupu.
Johnson také obsadil první místo v závodech Women’s SingleSpeed ​​a Kategorie 1/2 na Chicago CycloCross Cup během jeho akce v Jackson Parku v Chicagu, Illinois, začátkem tohoto měsíce.
Během závodu získal další biologický muž, Evelyn Williamson, stříbro během SingleSpeed, takže na stupních vítězů zůstala pouze jedna biologická žena.
Podle webových stránek Chicago CycloCross Cup se soutěž pyšní tím, že „v první řadě podporuje pozitivní a podporující komunitu postavenou na   soutěžních  cyklokrosových závodech.“
A pokračuje: „To znamená přivítat a vyzvat každého, kdo chce přispět k sérii a zlepšit ji v tomto ohledu.“
Zprávy o vítězství Johnsona tento víkend poprvé přinesla na  X anonymní cyklistka, která často upozorňuje na muže, kteří se v tomto sportu identifikují jako „ženy.“ Příspěvek rychle vyvolal pobouření mezi sportovními nadšenci a obhájci práv žen.
„Sobectví těchto mužů nezná mezí,“  odpověděl jeden uživatel  .
„Ženy musí tyto akce začít bojkotovat. Je to chlap se všemi fyzickými výhodami. USA Cycling potřebuje přijmout standardy UCI a donutit tyto falešné jezdkyně soutěžit s muži,“  poznamenal další .
Začátkem tohoto měsíce společnost USA Cycling (USAC) oznámila, že od roku 2024 aktualizuje svou politiku účasti transgender sportovců a zaměří se na vytvoření nových kategorií pro transgender sportovce, kteří budou soutěžit na domácích závodech, jako je Chicago CycloCross Cup ve Spojených státech.
Podle kritiků však tyto změny zejména v nižších soutěžích nezabrání účasti mužů v ženské kategorii…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek USA: Muž, který se prohlásil za ženu, získal již 10. cyklistickou medaili se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden