Rozhovor s právničkou Reinera Füllmicha – více o jeho zatčení a soudním případu (video)
RSS

Rozhovor s právničkou Reinera Füllmicha – více o jeho zatčení a soudním případu (video)


Jak již víte, tak zakladatel „Corona Comitee“ a osnovatel velké poroty, německý právník Reiner Füllmich, byl již téměř před měsícem zatčen v Mexiku a převezen do Německa, kde zůstává ve vazbě.
O jeho zatčení a případu jste si zde mohli přečíst již v předcházejících článcích na toto téma.
Asi před týdnem se objevilo nové video, ve kterém právnička Reinera Füllmicha sděluje detaily a odpovídá na otázky ohledně zatčení a žaloby na muže, který aktuálně pomáhal v několika zemích uspořádat žaloby proti covidovým zločincům.
28. října 2023 se advokátka Reinera Füllmicha Dagmar Schönová připojila k Else Schiederové, aby informovala o situaci ohledně Reinerova zatčení.
Dále najdete shrnutí s výňatky z více než hodinového rozhovoru. Tento rozhovor byl předem naplánovaným skupinovým chatem, který byl připraven pro ty, kteří mají zájem být informováni o Füllmichově situaci. Video najdete pod shrnutím rozhovoru.

Dagmar Schönová objasňuje, že Reinerův právní tým neučinil veřejné prohlášení o obviněních v případu, protože teprve nyní (tedy 28.10.)  obdržela coby jeho právnička veškeré papíry s podrobnostmi o obviněních.
Do 28. října Dagmar Schönová navštívila Füllmicha několikrát od doby, kdy byl uvězněn, a tvrdila, že jeho zatykač je  skvělý donucovací prostředek.
Reiner byl tedy zatčen ve Frankfurtu 12. října na základě německého zatykače z 15. března letošního roku. Na Füllmicha byl vydán také evropský zatykač – a to 24. května. Nejprve byl tedy vydán normální zatykač a pak od konce května evropský zatykač.
Advokátka k tomu říká:
Ano, to byl skvělý donucovací prostředek, tento zatykač. Bohužel však v Mexiku nevymahatelné, protože Mexiko není součástí EU.
A proto si osvícený občan klade otázku, jak mohl být Reiner Füllmich zatčen? Byl skutečně zatčen až ve Frankfurtu nebo snad již v Tijuaně?
Přála bych si, aby se mnoho prvotřídních právníků, hvězd mezi odborníky na mezinárodní právo, zapojilo do tohoto případu a poslalo nám svou analýzu. Tento případ musí vyvolat znepokojení mezi všemi právníky na celém světě.
Pan a paní Fuellmichovi ztratili své německé pasy. Nahlásili to na konzulátu v Tijuaně a požádali o nové pasy s novým vízem. 12. října byli zaregistrováni na konzulátu, aby si vyzvedli nové dočasné pasy a víza.
Sám konzul je měl přijmout na letišti. Na letišti však nečekal konzul, ale šest úředníků mexického imigračního úřadu, kteří hledali pouze Reinera Fuellmicha, a vzali ho k sobě. Poté už pro něj nebylo úniku.
Ocitl se ve státní vazbě. Jedinou otázkou je, který stát? Je možné, že zřejmá odpověď na to není vůbec správná. To je otázka, kterou by se mnoho odborníků na mezinárodní právo mělo velmi podrobně zabývat. Který stát zde jednal?
„Normálně není nikdo z Mexika vyhoštěn, protože už nemá platné vízum, zvláště když ho neměl, protože se mu ztratily pasy a právě o něj požádal a měl dostat nové. To byl případ paní Füllmichové. Vízum a pas dostala bez problémů. Mohla zůstat v zemi a nebyla vzata do vazby.
Reiner Füllmich byl nejprve letecky převezen do Nového Mexika a odtud Lufthansou do Frankfurtu. 
Po přistání ho už čekala německá policie. A o den později, 13. října, mu byly sděleny důvody této akce, evropský zatýkací rozkaz. Byli u toho  přítomni jeho dvě právničky, Katja Woermer z Essenu a já z Mnichova.
Reinera na letu z Mexika do Německa doprovázeli dva Mexičané, z nichž jeden mluvil anglicky. Reiner se sním pustil do hovoru. Je to člověk, který mluví s každým, koho znáte. Znáte ho.
A zeptal se ho, kdo vlastně platí ty lety, protože to byla docela nákladná akce. Víte, tři letenky z Mexika do Německa a pak let zpět pro dva Mexičany. Odpověď zněla: „Německo.“ Německo tyto lety zaplatilo.
Otázka pro odborníky na mezinárodní právo tedy zní, zda by pro jednání německého státního zastupitelství v Göttingenu existoval právní základ? Je kompetentní stát pro takovou akci nebo šlo o nezákonný únos, jak již naznačují některé mezinárodní články?
Úřad státního zastupitelství v Göttingenu založil svůj zatykač na trestním oznámení podaném třemi mladými berlínskými právníky, z nichž dva byli dokonce členy Corona Committee – byli…
Toto trestní oznámení má 30 stran a je skutečně pozoruhodným textem, ale ne kvůli jeho právní brilantnosti. Žalobci, kterým jsme to dali k přečtení, byli překvapeni, že na základě tohoto dokumentu a v něm formulovaných obvinění vůbec bylo zahájeno vyšetřování.
Tyto skutečnosti také podnítily podezření, že zatčení Reinera Füllmicha mohlo být motivováno spíše politickými než právními důvody.
Potřebujeme mezinárodní podporu prostřednictvím článků, právní analýzy a také finanční podporu. Peníze, z jejichž zpronevěry je Reiner Füllmich obviněn, ve skutečnosti nemá on, ale – těžko uvěřitelné – osoba, která podala trestní oznámení.
Teyd peníze jsou u jedné z těchto osob. Protože na účet této osoby bylo převedeno přes jeden milion eur, které ve skutečnosti měly být převedeny na účet Reinera Füllmicha.
Tam měly být převedeny, ale nějak se mu podařilo, že to bylo převedeno na jeho účet. Je to trochu komplikovaná věc. Takže to v této situaci není snadné vysvětlit.
Trestní oznámení je datováno 2. září 2022.
2. září 2022 byl přesně den, kdy Viviane Fischerová společně s Wolfgangem Wodargem do kamery oznámili Reinerův odchod z Corona Committee, údajně kvůli finančním nesrovnalostem.
Takže ta stížnost měla 30 stran. To znamená, že to nikdo nemohl napsat za jeden den, takže na tom pravděpodobně pracovali už několik týdnů. To znamená, že normálně komunikovali s Reinerem a za jeho zády plánovali jeho popravu. Je to šílené.
A jsou to lidé, které nějak stále považoval za přátele. Každý, kdo sledoval Corona Committee od roku 2020, mohl vidět, že Reiner Füllmich zde odvedl 90 % práce. Protože během této doby také vytvořil síť mezinárodních právníků a inicioval různé hromadné žaloby.
Kdyby si svou právnickou práci vyúčtoval, což by jistě mohl udělat, pravděpodobně by měl nárok na mnohem více než 700 000 eur, z jejichž zpronevěry je nyní obviněn.
„Každý, kdo zná Reinera, ví, že jeho práce není o penězích a slávě. Dostal spoustu dopisů, ve kterých lidé potvrdili, že jim během covidových opatření zachránil životy – a to díky jeho Corona Committee. A to je skutečně to, co bychom měli mít na paměti.
Tato jedna osoba to napsala v komentáři, myslím, že to bylo ve vysílání Bittel: „Reiner nás provedl temnými časy. Teď podržíme Reinera.“
Doufám, že to mnoho lidí slyší a bude to následovat.
Dagmar nyní kladli účastnici chatu otázky (vybírám jen některé, několik se týkalo porovnání právních systémů v USA a Německu, další se ptali na to, jak mohou Reinera Füllmicha podpořit apod.).
První otázka se týkala toho, jak Reiner tráví dny ve vězení. 
„Jak tráví dny? Chci říct, víte, že jsme o tom ve skutečnosti nemluvili, protože jsme měli tolik jiných věcí, o kterých bychom si mohli promluvit? Ale když jsme v pondělí přišli, už napsal devět stránek – ručně – celou historii Covidového výboru.
Víte, shrnutí všech incidentů. A myslím… v těchto věznicích mají přes den přísný rozvrh. V šest hodin ráno začíná váš den a pak snídaně a pak, víte, jako dny, které také jdou docela rychle.
A myslím, že Reiner má hodně o čem přemýšlet a přehodnotit. A mám pocit, že to je na tom dokonce velmi pozitivní.“
Dále byla položena otázka, zda existuje odhad načasování z hlediska budoucích soudních jednání.
„Ne, musíme podat žádost, prověřit tuto situaci u soudce. Ale nejdřív se musíme podívat do spisů, které jsme dostali. Víte, dostali jsme je právě teď. A musíme se nejprve podívat do spisů….
Jde o občanskoprávní konflikt mezi osobami, které si udělaly soukromou společnost. Obvykle to tedy nemá nic společného s trestním právem. A to je velký náznak toho, že jde o politickou kauzu…“
Byla položena také otázka ohledně nesouladu mezi Reinerem a Viviane Fischerovou.
„Skutečnou Reinerovou chybou bylo, že se  nepotýkal s problémy s ní hned, když se objevily. Ale to je jeho vlastnost. V soukromých vztazích má opravdu potíže řešit problémy. Dělá to venku, ale v soukromí se je vždy snaží uhlazovat, ne konfrontovat. Uhlazovat, aby práce mohla pokračovat. To ale může být zásadní chyba, jak nyní ukazuje tento případ.
Neudělala žádnou práci, kterou byla povinna vykonat v Covidovém výboru. A tak vzal vše na sebe. Veškerou práci odvedl tehdy se svou advokátní kanceláří. Místo toho, aby ji konfrontoval – kdyby ji konfrontoval, odešla by po třech měsících a celý problém by se neobjevil…“
Dále shrnuje, že měl vždy problémy s tím, aby poznal, kdo je dobrý a kdo ne. Opakovaně ho někdo podrážel, byl také workoholik. Nicméně řekla, že si hlavním aktérem není Viviane Fischerová, ale Wodarg, bez něhož by ona sama nikdy žalobu nepodala.
„Wodarg byl politik, 15 let v parlamentu. Zažil tolikrát,že člověka jako je Reiner můžete zabít jen jednou fámou, hlavně o penězích,“ řekla.
Dagmar uzavírá:
„Je pravda, že na něj velmi žárlili, protože má tuto energii a sílu a schopnost spojit se s tolika lidmi. A ještě, že byl tak přesný a jasný. A že můžete cítit jeho srdce. Můžete cítit, že je skutečným člověkem…Pokud mluví skutečný člověk, naše srdce se otevřou, protože to je spojení mezi srdcem a srdcem, které se pak odehrává.“
Níže si můžete poslechnout celý rozhovor (anglicky):






Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Rozhovor s právničkou Reinera Füllmicha – více o jeho zatčení a soudním případu (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden