Mainstreamoví novináři z agentur AP a Reuters doprovázeli 7. října útočníky z Hamásu
RSS

Mainstreamoví novináři z agentur AP a Reuters doprovázeli 7. října útočníky z Hamásu


Útok na izraelské obyvatelstvo v okolí Gazy dne 7. října s sebou přináší od samého začátku obrovské množství otázek. Především je třeba si uvědomit, že jak izraelské tajné služby, tak CIA, mají tuto oblast natolik pod dohledem, že není možné, že by se o plánech teroristů nedozvěděli.
Přípravy, nákup ohromného množství zbraní – a především jejich doprava do pásma Gazy, o kterém někteří tvrdí, že je to koncentrák, už to vše by musel někdo dávno zaznamenat.
Izraelské hranice jsou nejstřeženějšími hranicemi na světě. Dosud přes ně nemohla bez vědomí IDF projít ani myš, ale náhle ji mohli prorazit džihádisté?
Ano, také na to se místní velmi často ptají. Mnohé jednoduše ukazuje, že o chystaném útoku musely tajné služby vědět předem, ale nakonec se vše provedlo tak, aby měli teroristé volný vstup, ve kterém by jim nikdo nebránil.
V den útoku totiž pobývali vojáci, kteří běžně hranice střeží, na jiném místě, kam byli odvoláni. Ale uvedené skutečnosti, které již dávno víme, rozhodně nejsou tím jediným, co vyvolává otázky.
Nyní se totiž ukázalo, že útočníci byli doprovázeni novináři velkých světových mainstreamových médií – tedy oněch „médií jediné pravdy,“ z nichž často čerpají i naši pisálci z korporátních médií.
Honest Reportin g přichází s naprostým šokujícím příběhem, který dnes odhaluje, že fotožurnalisté Associated Press (AP) a Reuters se sídlem v Gaze, kteří také pracují pro CNN a The New York Times, byli spojeni s Hamásem během jeho vražedného řádění v jižním Izraeli.
A zde je třeba si klást mnoho přesvědčivých otázek:
Co tam dělali tak brzy, v sobotním ránu, které by za normálních okolností bylo klidné?
Bylo to koordinováno s Hamásem?
Schválily mainstreamové zpravodajské služby, které zveřejnily jejich fotografie, jejich přítomnost na nepřátelském území spolu s teroristickými infiltrátory?
Informovali fotožurnalisté, kteří pracují na volné noze pro jiná média, jako je CNN a The New York Times, tato média?
Soudě podle záběrů lynčování, únosu a útoku na izraelský kibuc se zdá, že hranice byla prolomena nejen fyzicky, ale i novinářsky.
Zdá se pravděpodobné, že tito „novináři“ věděli o útoku předem. A nejen to, fotografie a videa z onoho  dne ukazují, že tito fotožurnalisté doprovázeli Hamás bez jakéhokoli oblečení, které by je identifikovalo jako novináře.
fotograf agentury AP natáčel a fotil unášené Izraelce Zpráva dokonce dokumentuje, že jeden z mužů, Hassan Eslaiah, který pracuje pro AP a CNN,  smazal důkazy  o své účasti na útoku, při kterém byl Eslaiah oblečen v civilu.
Na X.com se objevila fotografie, na které se Eslaiah objímá s Jahjá Sinwarem, nejvýše postaveným představitelem Hamásu v Gaze. Sinwar byl odsouzen za spáchání několika vražd a teroristických činů.

Zatímco Reuters sídlí v Londýně, Associated Press, CNN a The New York Times mají sídlo ve Spojených státech, kde je nezákonné poskytovat materiální podporu Hamásu, protože tato džihádistická skupina je vedena jako zahraniční teroristická organizace.
Agentura AP má už dlouho přátelské vztahy s Hamásem v Gaze, kde kdysi sdílela kancelářské prostory se zpravodajskými službami této džihádistické skupiny . Izraelské síly budovu zdemolovaly v roce 2021, což vyvolalo pobouření u obvyklých podezřelých v korporátních médiích.
Pár fotografů agentury Reuters bylo v tak šťastné pozici, že mohli být svědky toho, jak Hamás unáší nevinné Izraelce, aby se stali jejich rukojmími.

Masúd, který také pracuje pro The New York Times, tam byl také – právě včas, aby vkročil na izraelské území a pořídil další snímky tanků.
Ali Mahmud a Hatem Ali byli umístěni tak, aby pořídili snímky únosů Izraelců do Gazy.
Mahmud se zmocnil pickupu s tělem Němky Shani Louk a Ali dostal několik záběrů unesených do pásma Gazy.

Novináři agentury Reuters Abu Mustafovi se podařilo být na správném místě, aby zachytil záběr palestinského lynčujícího davu, který brutálně zabíjí izraelského vojáka.
Jeho zaměstnavatel dokonce udělal z jeho fotografie „obrázek dne.“
Nyní jistě stojí za to se zamyslet nad tím, zda  tyto korporátní mediální skupiny už předem nevěděly, co se v oblasti Gazy chystá, včetně toho, jaké budou další důsledky útoku.
Také je dobré si uvědomit, kdo stojí v čele těchto agentur, kdo ovládá mainstreamová média po celém světě a kdo rozhoduje o tom, jak budou tato média psát.
Nakonec ještě jedno aktuální video k blízkovýchodnímu tématu.
Efrat Fenigson po nějaké době – riskujíc zatčení – přináší informace o situaci v Izraeli. V zemi je zavedeno mnoho nových pravidel, v rámci „válečného práva“ se tedy zavádí totalitní nařízení.
Mimo jiné na nějakou dobu je omezena svoboda slova, policie má povoleny tvrdší zásahy proti případným protestům, může občany i střílet do nohou, pokud by při protestu například blokovali silnice.
Dále byly zakázány demonstrace, případným demonstrujícím pohrozili, že budou v autobusech odvezeni do pásma Gazy. Nicméně po velmi silně negativních reakcích obyvatel bylo toto nařízení nakonec zrušeno, nicméně pro demonstarce budou platit jistá omezení.
Efrat Feningson to přirovnává k „době covidové“ a tehdejším zákazům protestů, případně jejich omezením co se počtu demonstrantů týká. Ovšem tentýž systém tehdy platil i u nás, takže jej netřeba připomínat.
V zemi se také zaměřili na tzv. „konspirační teoretiky“ – již 103 lidí je na základě této restrikce ve vězení. Zřejmě se zabývali současným konfliktem z pohledu, který není v zemi povolen. Někteří byli obvinění s podpory teroru a Hamásu.
Také jsou mazány všechny příspěvky na sociálních médiích, které byly považovány za podporu terorismu. Smazáno bylo už asi 1000 příspěvků.
Postiženi byli také tzv. „konspirační teoretici,“ kteří si dovolili spekulovat o tom, že se jednalo o „inside job,“ tedy o jakousi obdobu útoků 11. září v USA.
Dále hovoří o situaci tamních zemědělců, kteří díky válce postrádají pracovní síly, což logicky povede k menším výnosům a nedostatku potravin. Vláda namísto pomoci farmářů zakazuje o této skutečnosti veřejně mluvit.
Teprve před pár dny vyzval ministr k pomoci farmářům.
Až jeden rok vězení hrozí tomu, kdo by sledoval obsah, který lze klasifikovat jako podporu terorismu – ISIS nebo Hamásu. Trestné je již pouhé sledování takových záběrů, není ani třeba daný obsah sdílet či jakkoli jinak šířit dál.
Od všech Izraelců budou vyžadována biometrická data, což je zdůvodňováno tím, že po útoku 7.10. nebylo možné některé oběti identifikovat.
Proto má být vytvořena databáze biometrických údajů od všech občanů.
Nakonec novinářka potvrzuje, že ona sama považuje tuto válku za podobnou proxy válku jako v  případě Ukrajiny. Stejně tak i zde za vším vidí US Deep state, snahu o udržení upadajícího petrodolaru, uspokojení amerického zbrojního průmyslu, snahy o urychlené zavedení CBDC a především reakci na narušení americké hegemonie….
Celé video můžete shlédnout zde (anglicky):

Under the Guise of War: Israel Government Restricts Rights of Israelis Download the video: https://t.co/rfm8tDw6g3 Full transcript: https://t.co/pVk8E14SmJ
Topics: 7/10 impacts, general atmosphere & mainstream narrative in Israel, my personal angle, and a list of 7 government… pic.twitter.com/7n9ZHntPsl
— Efrat Fenigson (@efenigson) November 8, 2023


 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Mainstreamoví novináři z agentur AP a Reuters doprovázeli 7. října útočníky z Hamásu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden