Irsko: Úchyl, který se prohlásil za puberťačku a hraje fotbal s dorostenkami, dostal sportovní ocenění
RSS

Irsko: Úchyl, který se prohlásil za puberťačku a hraje fotbal s dorostenkami, dostal sportovní ocenění


Muži, kteří se prohlašují za ženy, se již stali celkem běžnou součástí ženského sportu v západních zemích.
V těch „nejpokrokovějších“ stačí, když se muž prohlásí za ženu  – a pak mu už nic nebrání se v dané kategorii nejen účastnit sportovních soutěží, ale také sdílet se spoluhráčkami šatny a sprchy.
Málokdo však ví, že si můžete zvolit jakoukoli genderovou identitu, ale můžete se dokonce ztotožnit i s nějakou věkovou skupinou. Pokud se tedy muž středního věku prohlásí za puberťačku, pak samozřejmě spadá do kategorie dorostenek, v jejichž řadách pak soutěží.
Sportovec, který byl kritizován za to, že hraje fotbal proti mladým ženám a dospívajícím dívkám, nyní získal sportovní cenu a je pozitivně profilován v nejdéle vydávané irské LGBT publikaci.
39letý Giulia Valentino, dříve Marco Valentino, byl oceněn jako „průkopník“ zpravodajstvím Gay Community News  v článku oznamujícím, že je příjemcem sportovní ceny Galas LGBTQ+ 2023, která  mu byla předána  v Dublinu 7. října .
Gay Community News ( GCN ) v  článku pro jejich říjnové vydání oslavovaly Valentinovu „statečnost a milost“ za to, že neustále zastával trans žen ve sportu, přestože čelí značné transfobní nenávisti a lžím. 
Publikace také zdůraznila jeho „výjimečnou obhajobu“ při spolupráci s Transgender Equality Network Ireland (TENI) s cílem zajistit, aby Ladies Gaelic Football Association zavedla politiku umožňující mužům soutěžit proti atletkám na základě genderové identity.
„Giulia byl původně vyloučen z irského ragby kvůli transfobnímu zákazu IRFU, ale jeho vynikající advokacie a práce s TENI přiměly LGFA k vytvoření trans-inkluzivní politiky, aby se trans ženy mohly plně a bezpečně účastnit GAA (Na Gaeil Aeracha ) a rugby (Emerald Warriors).“
GCN pokračoval: „Po obdržení  ceny Giulia sdělil, že je hrdým členem Emerald Warriors, že byl poctěn uznáním, a poděkoval všem za podporu v těžkém, ale neuvěřitelném roce.“
Valentino se poprvé dostal do široké pozornosti médií poté, co bylo zjištěno, že loni v létě hrál proti mladým ženám a dívkám na turnaji Ladies Gaelic Football Junior-J Shield.
V té době byl Valentino členem „inkluzivního“ fotbalového klubu Na Gaeil Aeracha, založeného v roce 2020, který měl explicitní zásady, že kdokoli hrající za tým může hrát na tréninku nebo v zápase za tým, se kterým se nejlépe identifikuje.

Fotografie z turnajové hry  začaly kolovat na sociálních sítích  poté, co sportovní spisovatel Ewan MacKenna upozornil na výsledky, což vyvolalo pobouření. 
Tato široce sdílená fotografie ukazuje Valentina, tehdy 37letého, na hřišti vedle nezletilé soupeřky.
Několik aktivistů za práva žen bylo  rychle vykázáno z X  poté, co se vymezovali proti účasti Valentina proti mladým fotbalistkám.
Zdroj , který se zúčastnil hry  zobrazené na obrázku, řekl  The Independent , že rozhodčí původně nevěřil, že je Valentino součástí týmu.
Poté, co si uvědomil, že Valentino v zápase soutěží, zastavil hru, aby řekl Na Gaeil Aeracha, že je „problém s vaším číslem 21“ a řekl jim, že  hráč je muž.
Gaelská atletická asociace (GAA) a Dámská gaelská fotbalová asociace (LGFA) uznaly odpor a vydaly prohlášení, v němž slibují implementaci revidované politiky týkající se transgender sportovců. 
The Guardian  znepokojivě brzy odhalil, že Valentino spolupracuje s LGFA na vytvoření jejich nových směrnic, což vyvolalo kritiku od bojovníků za práva žen.
Skupina, která lobuje za zachování práv založených na pohlaví v zákonech a politice, The Countess, vydala prohlášení v reakci poté, co se dozvěděla o Valentinově schválené žádosti pokračovat v soutěži proti nezletilým dívkám.
Prohlášení  o transgenderové politice  zveřejněné na oficiálních stránkách LGFA v únoru tohoto roku výslovně povoluje účast chlapců a mužů, kteří tvrdí, že mají ženskou identitu, počínaje 12 lety.
Zásady nezahrnují informace o tom, zda jsou transgender sportovci pozváni, aby sdíleli šatny se spoluhráčkami. 
V roce 2021 si však Valentino stěžoval, že byl požádán, aby při hraní v dublinském ragbyovém týmu používal samostatnou šatnu, a řekl  GCN : „Tento drsný přístup mě docela štve.“
Zpráva o tom, že Valentinovi byla udělena sportovní cena, vyvolala na internetu pobouření mnoha lidí, kteří vyjádřili obavu, že muž by měl být odměněn za soutěž v kontaktním sportu proti mladým ženám. 
Někteří kritici zdůrazňovali Valentinovo navštěvování fetišistických klubů a zveřejňování online příspěvků o těchto návštěvách:
.
Na platformách sociálních médií, včetně Facebooku, Flickru a FetLife, Valentino diskutuje o fetišismu, označuje se jako „děvka“ a sdílí fotky sexuálních pomůcek, stejně jako obrázky sebe sama v otroctví a fetišovém vybavení.
Vystupuje také ve fetiš klubech BDSM pod  přezdívkou DJ Mav .

Podle svého profilu FetLife je Valentino členem a navštěvuje fetišovou skupinu s názvem Women in Ireland, která se propaguje jako „místo k prozkoumání výstředního světa v prostředí určeném pouze pro ženy… ‚ženy‘ nebo ‚ženy‘ máme na mysli všichni lidé, kteří se identifikují jako ženy (cis, trans, nebinární).


„Nejde nám o to, abychom se ‚chovali jako žena‘ nebo oblékali se jako žena, kdy být ženou je ponižující, protože je to nějakým způsobem ‚méně-než‘ být mužem,“ píše se v popisu.
„Nejsme genderová policie,“ pokračují. „Muži, chlapci, frajeři, pánové, medvědi, jeskynní muži, chlapi, chlápci, frajeři, chlapíci atd.: Máme vás moc rádi, ale tato skupina není pro vás. Uctivě vás žádáme, abyste nenapadali tento prostor.“





Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Irsko: Úchyl, který se prohlásil za puberťačku a hraje fotbal s dorostenkami, dostal sportovní ocenění se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden