Nejdražší volební kampaň v dějinách
RSS

Nejdražší volební kampaň v dějinách



VIDLÁK

Tak jsme se dozvěděli velmi zajímavou zprávu… Němci berou platby za emisní povolenky a dotují jimi ceny elektřiny. De facto je lidé sice zaplatí, ale zase se jim vrátí zpátky. Neberte mě úplně za slovo, jak přesně funguje ten mechanismus, ale výnosy z emisních povolenek se prostě použijí, aby elektřina nebyla tak drahá. Inu, Němci nejsou blbí, nálady veřejnosti a voličstva jim nejsou lhostejné, přece jenom mají představu, co se děje s národem, když ho příliš vezmete u huby, ony ty hákenkrajcy nebyly zase tak dávno… a tak ty prachy za emise vracejí lidem i podnikům.



I naše vláda to tak mohla v klidu udělat. Žádné nařízení EU to nezakazuje. Přesto to neudělala. Nepomohla domácnostem, nepomohla firmám, i když je u nás nejhorší situace z celé Evropy. Máme nejdražší energie, i když jsme jejich největší exportér. Peníze z emisních povolenek, to jsou miliardy. Desítky miliard. Zaslechl jsem dokonce že jde o pětašedesát miliard korun, které vláda mohla rozpustit mezi lidi a snížit jim cenu elektřiny. Vláda to ale neudělala a nechystá se na to.
Víte proč? Protože Hladík.
Hladík je ministr životního prostředí za Lid(l)ovce. Peníze z emisních povolenek doputují na jeho ministerstvo, protože proto se kdysi henty povolenky dělaly… budou se z toho platit ekologické projekty, budou se chránit včele a motýle, bude se bojovat proti oxidu uhličitému a díky tomu se naše planeta neohřeje a Greta bude moci klidně spát.
Vzpomínáte, jak Lidovci přišli s tím velkolepým nápadem, že si máme zateplit dům po babičce a že na to dají velké miliardy peněz? Tak to jsou právě tyhle peníze. Ne, nebude nám to platit Evropská unie. To jde z našich rozpočtů, jen takovou jinou a pokoutnou cestičkou přes štempl z Brusele. Bude se to platit z peněz za emisní povolenky, které jsme všichni zaplatili v těch šílených cenách energií. EU nám žádné lidumilné prachy na zateplení baráčků nedá, to si pěkně zaplatíme sami.
Všichni zaplatíme drahé kilowatthodiny, naprosto bez rozdílu a za ty peníze si někteří zateplí baráky… Ti, kteří budou mít ještě nějaké své peníze, protože dotace nebude stoprocentní. Chudák zedník, který po mamince zdědil chaloupku, ten žádnou dotaci nedostane, protože nebude mít dost svých prostředků. Považuju se za levičáka a nemám v principu nic proti silnému státu, který lidem garantuje nějaké důchody a nemocnice, ale z téhle sviňárny se mi chce zvracet. I ten nejchudší člověk potřebuje elektriku a bude dotovat těm, kdo mají domy, jejich zateplení. Zaplatí to naši chudáci, žádná Unie.
Šedesát miliard… to je slušný úplatek voličům, že? Obzvlášť takovým těm moravským, co mají rádi spořádaný venkov jak v Hobitíně. Co chtějí mít své domy vyštafírované, chodí do kostela, poctivě pracují a ještě nedávno volili KDU. Teď už se jim Lidovce volit nechce, protože se nebijí ani za tradiční rodinu, ani za spořádanou společnost, ani za zemědělství, ani za venkov. Nekula byl tragický a za Jurečky poklesla porodnost skoro o čtvrtinu… Katastrofální politika.
Naštěstí jsou tu peníze vydřené z chudáků, které slíbíme našim bývalým voličům, kteří zakolísali ve své podpoře, protože jsme naprosto neschopní, nekompetentní a slabí. Zemědělci už nám to nikdy nehodí, už teď strkají svoje ruce do kombajnové lišty, aby si ustřihli prsty, kterými strkali volební lístek s Nekulou do urny. Ale babičky by mohly… obzvlášť když dostanou (prý) až milion na zvelebení domečku po předcích. Budeme tvrdit, že jsou to evropské peníze, lidi jsou blbí, nevšimnou si toho.
A tak tu máme chytřejší modroptáky, kteří si už pomalu dovedou představit scény jak z Výmarské republiky a proti nim stojí žalostné zbytky strany Josefa Luxe, jejich preference jsou u dna a stále klesají… ale mají balík peněz na ministerstvu životního prostředí. Balík na největší volební kampaň všech dob. Balík, který by jim mohl zachránit zadek. Balík, který je o tři řády větší, než Rakušanových dvaačtyřicet milionů na udávací kampaň. Balík, který je o řád vyšší, než osm miliard na záchranu České pošty. Balík, o kterém se skoro nemluví.
Teď tam na vládě bojují mezi sebou… a možná kvůli tomu i položí vládu, protože až se to lidi dozví, tak je vynesou v zubech.
Tento příběh krásně zapadá do mého třetího artikulu – ukončit grýndýl a systém emisních povolenek. Právě jsem vám řekl šedesát miliard důvodů, proč je zrušit. Prostě je přestat platit. Ukončit to. Kdyby nic jiného, ukončí to Lidovce v naší politice. akhle jednoduché to je. Drahé energie budete mít díky Hladíkovi, protože potřebuje Lidovcům zachránit preference.
Znáte ten vtip… já mám Hladíka rád. Já bych ho hladil, hladil, až bych ho…..
Dnes diskutujme o emisních povolenkách…

 
  Vidlák

The post Nejdražší volební kampaň v dějinách first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden