Útok na Nord Stream: Pohádka o ukrajinské skupině se hroutí, údajný hlavní aktér byl v době exploze hledaným dezertérem
RSS

Útok na Nord Stream: Pohádka o ukrajinské skupině se hroutí, údajný hlavní aktér byl v době exploze hledaným dezertérem


Po útocích na Nord Stream byla okamžitě patrná snaha vše zamést pod koberec a událost či její vyšetřování zcela potlačit.
Když se však objevily výbušné informace, které sdělil informátor CIA novináři Seymouru Hershovi, bylo nutné přijít s nějakým alespoň trošku uvěřitelným příběhem.
Záhy následovala návštěva Scholze ve Washingtonu a krátce poté vyšla na světlo světa pohádka o údajné ukrajinské skupině, která měla potrubí velmi profesionálně zničit.
Nedávno mělo být rozkryto i jméno hlavního aktéra, který se měl údajně na útoku podílet. Ovšem nyní se objevila informace, která ukazuje, že tuto pohádku si musel vymyslet úplný břídil…
Jak bylo oznámeno v sobotu, nedávná zpráva krajně levicového  Washington Post tvrdí, že za sabotáží plynovodu Nord Stream by mohla stát Ukrajina.
Zpravodajský server odhalil, že vysoký ukrajinský vojenský důstojník, plukovník Roman Červinskij, hrál ústřední roli při bombardování plynovodu Nord Stream v roce 2022. Bombardování zastavilo přepravu ruské ropy do Evropy a způsobilo prudký nárůst cen plynu v západní Evropě.
Dotyčný důstojník Roman Červinskij, vyznamenaný plukovník ukrajinských speciálních jednotek, byl obviněn z koordinace sabotážní operace.



Reportér WaPo uvedl, že Červinskij, 48 let, řídil logistiku a podporu šestičlenného týmu, který provedl útok a umístil výbušné nálože na plynovody Nord Stream prostřednictvím plachetnice operující pod falešnou identitou.
Podle zdrojů citovaných ve zprávě Červinskij nejednal sám, ale přijímal rozkazy od vyšších ukrajinských představitelů a nakonec podléhal generálu Valeriji Zalužnému, nejvyššímu ukrajinskému vojenskému důstojníkovi.
Tato tajná operace vyústila ve tři exploze, které způsobily značné škody na plynovodech, takže s blížící se zimou zůstalo neporušeno pouze jedno potrubí ze čtyř.
Červinskij uvedl, že za útok nenese odpovědnost a své zatčení a stíhání označil za politickou odplatu za kritiku ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.





Jen několik hodin po jejím zveřejnění, se nejnovější falešná zpráva Washington Post rozpadla.
Reportér  Jordan Sather zcela zničil zprávu WaPo informacemi, které unikly investigativnímu týmu novin, což poukázalo na mezery v jejich nejnovějšího příběhu.
V dubnu 2023 agentura Interfax  Ukrajina informovala, že plukovník Červinskij je vyšetřován Státní bezpečnostní službou Ukrajiny pro zneužití pravomoci.
Agentura Interfax uvedla, že byl dezertérem z armády po dobu 8 měsíců. Podle zprávy „podle šéfa SBU je Červinskij ve skutečnosti dezertér, protože se ve službě neobjevil téměř osm měsíců.“
Červinskij byl v dubnu 8 měsíců dezertérem. K výbuchu Nord Streamu došlo v září 2022 – sedm měsíců před zveřejněním zprávy.
Červinskij byl poté v  dubnu 2023  zatčen ukrajinskými úřady
Jordan Sather se ptá: „WaPo tvrdil, že Červinskij jednal na rozkaz z vyšších míst, aby bombardoval plynovod Nordstream. Proč by to zadávali úředníkovi, který je vyšetřován a dezertuje z armády? Zní to, jako by WaPo dělalo z Červinského padoucha za výbuch Nordstreamu, pravděpodobně se snaží zakrýt otisky prstů CIA.“
Dodnes nejvěrohodnější zprávy o explozi jsou ty, které ji připisují CIA a americké administrativě.
To ví každý.






















Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Útok na Nord Stream: Pohádka o ukrajinské skupině se hroutí, údajný hlavní aktér byl v době exploze hledaným dezertérem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden