Vidlák bez servítek: Náš premiér je světová onuce
RSS

Vidlák bez servítek: Náš premiér je světová onuce


PZ/VIDLÁK


PATÁLIE V AFRICE, HOŘKOSLADKÁ NUTELLA A LIKVIDACE ČESKÉHO PRŮMYSLU. Tak našemu ministrovi průmyslu Síkelovi zrušili návštěvu v Saúdské Arábii, kde měl jednat o dodávkách ropy, když už se máme odstřihnout od těch ruských zdrojů. No a pak jsme poskočili o úroveň výš a návštěvu samotnému premiérovi Fialovi zrušila Nigérie, čemuž předcházelo odmítnutí z Angoly. 






Co to podle Vás vypovídá o naší zahraniční politice a vnímání premiéra i celé naší vlády v zahraničí?

Ještě nedávno byl náš premiér světovým lídrem, který se bije za české zájmy a sedává s mocnými tohoto světa u jednoho stolu. Prosadil v EU právo Izraele na sebeobranu (jako by toto právo přišlo až s Fialovým zásahem), díky němu jsme se odstřihli od nedemokratické ruské ropy, zajistil Ukrajině vítězství nad mongoloidními hordami, nejprve EU díky Fialovi přijala emisní normu Euro 7 a pak ji díky Fialovi zase omezila  a obojí byla výhra… Alespoň takhle to prezentovali v médiích.
Ve skutečnosti je náš premiér světová onuce, na kterého v Africe zbyl už jen etiopský hrdlořez, který má na kontě statisíce mrtvých. Arabové si pamatují balení do izraelské vlajky, Rusové si pamatují balení do ukrajinské vlajky, europoslanci si pamatují jeho servilitu před Guyem Ferhofštatem, Netanjahu si pamatuje jeho mizernou angličtinu… Všichni jsme to viděli v přímém přenosu. Konečně premiér, za kterého se stydíme úplně všichni.
Premiér Fiala pak ještě znásobil ostudu Česka svým „srovnávacím nákupem“ v Německu. Komentátor MF Dnes Petr Kolář nazval premiéra Profesorem Nutellou. Z historie známe, že pro politika není nic horšího, než když se stane směšným. Může to pro Petra Fialu znamenat, že se jeho mateřská strana ODS konečně „rozhoupe“ a učiní kroky, které povedou k jeho sesazení?
Nedovedu si představit marketéra, který podobnou ostudu dopustil. Buď je za tím naprosto kolosální neschopnost a nebo promyšlený tah, kterým je připravováno pole na Fialovo sestřelení. Hledání odpovědi je podle mě jednoduché. Kdo je tím marketérem, který má video s nutellou na svědomí? Pracuje ještě u Fialy a nebo už byl odejít?
Já osobně nedokážu uvěřit, že u nás může v reklamní branži pracovat až tak velký idiot, tak prosím budu věřit, že tím skutečným idiotem je Petr Fiala, který se tlemil i na Netanjahua v jeho nejtěžší hodině a tlemí se i teď, protože mu to vlastně vůbec nedochází. Teď má dojít na nějaké odborářské protesty a akce ve sněmovně… tak uvidíme.
Senát schválit konsolidační balíček, od něhož si vláda slibuje zlepšení stavu státního rozpočtu v následujících letech. Senátorka Daniela Kovářová, která hlasovala proti, k tomu napsala: „Dobré rodiny se státu ve všech směrech vyplatí. Tak proč stát z daní svých občanů platí jejich zničení?“ Souhlasíte s paní senátorkou, že se stát z daní svých občanů snaží zničit české rodiny?
Už se stalo. Za loňský rok se narodilo o deset tisíc méně dětí, než o rok dříve. Letos máme našlápnuto k dalšímu desetiprocentnímu snížení oproti bídnému loňsku….

A to prosím žádný konsolidační balíček ještě nebyl.  Stačily drahé energie a zničující inflace. To se ještě dalo svádět na ruskou agresi a na Babiše. Ale teď? Tohle je od začátku dílo této vlády, této sněmovny a tohoto senátu… Pětidemolice v plném nasazení.
Víte, já myslím, že pevná a semknutá rodina přežije všechno. Dokonce i vládu Petra Fialy. Ale škody budou obrovské a v mnoha věcech nevratné. Petr Fiala začíná mít stejné výsledky jako jistý rumunský diktátor… možná by ho měli varovat, aby neměl i stejný konec.
Česká ekonomika nadále klesá a jsme jedinou ekonomikou v Evropě, která se ještě nedostala na úroveň doby před covidem. Je tedy evidentní, že jde o situaci zaviněnou chybnou politikou vlády Petra Fialy, nikoli zahraničními vlivy. Dle analýzy Českého statistického úřadu se nově k poklesu domácí spotřeby přidal už i výpadek ve vývozu, tedy pokles zahraniční poptávky po tuzemském zboží. Stagnace či pokles našeho hrubého domácího produktu tak trvá již nepřetržitě rok a půl. Propad spotřeby českých domácností je i ve srovnání s ostatními zeměmi EU mimořádně silný. Čeho jsme svědky… je to snad cílená snaha naší vlády zlikvidovat český průmysl?
Nejsem příznivcem konspirační teorií, ale jestli si dali za úkol deindustrializaci a grýndýl, tak to nemohli udělat lépe. Jestli je cílem, udělat z této země poušť a zničit její budoucnost, tak to dělají na jedničku s hvězdičkou. Den ode dne je těžší to připisovat jen jejich neschopnosti a naopak narůstá chuť, hledat i nějaké jiné vysvětlení.
Jestli se jednoho dne ukáže, že za tím nebyli žádní ilumináti, aspeni, Rotšidlové, Římské kluby, Sorošovci a jiní globální hráči, ale Fiala byl prostě jen retard z Česka, tak bychom měli zavést nikoliv národní smutek, ale národní den stydlivosti.
Premiér Petr Fiala varoval na sobotním sněmu koaliční TOP 09 v Praze před hádkami v koalici SPOLU, kterou kromě této dvojice stran tvoří ještě KDU-ČSL. Je to podle něj cesta, jak odevzdat moc extremistům. Před údajnými extremisty varuje premiér už pravidelně. Za nutnost také označil vítězství ve volbách do Evropského parlamentu i v příštích volbách do sněmovny, jinak podle něj hrozí Česku „návrat do temných časů“. Máme si to vysvětlit tak, že těmi údajnými extrémisty myslí premiér onu naprosto drtivou většinu obyvatel ČR, která mu nedůvěřuje?
Premiér už varuje úplně před každým.  Co také jiného má říkat? Přiznat neschopnost? Přiznat rozvrat státu v přímém přenosu?
Ale jinak má Péťa bohužel pravdu. Tahle vláda existuje jen díky tomu, že se skutečně nehádají a táhnou za jeden provaz a pokud vydrží, tak prostě dovládnou. Mezitím ještě nadělají další škody, nevratně zničí celou jednu generaci, ale dovládnou.  Je to také naše chyba. Nemáme takovou disciplínu. Ale zato máme rovnou páteř.
„Temné časy“, které zmínil premiér, dle mého názoru, prožíváme právě teď. Jaké temné časy měl podle Vás premiér na mysli?
To je přece jasné. Temné časy, kdy nevládne ODS, ale někdo jiný. Pamatuju ještě časy, kdy se na obálce jistého časopisu objevilo heslo: Nacismus=komunismus=ČSSD. Takhle to dělají vždycky. Když není po jejich, tak je to diktaura a totalita. Máte na krku Dozimetr? Začnětě plivat na Rusko, to je v Praze univerzální odpustek. Že je republika v rozvratu, to nic neznamená, hlavně aby se k moci nedostal Babiš…
Česká republika nechystá podle místopředsedy sněmovny Jana Skopečka (ODS) kvůli drahým energiím dotace pro průmysl jako Německo, protože prý na to nemá rozpočet. Podle předsedy Asociace samostatných odborů Bohumíra Dufka je ale určitá regulace cen řešením. Dufek se také domnívá, že by měl kabinet Petra Fialy odstoupit a lidé by pak rozhodli o své budoucnosti v předčasných volbách. Jsou podle Vás dotace pro Český průmysl kvůli vysokým cenám energií správným řešením?
Já jsem v principu proti jakýmkoliv dotacím, ale v současné situaci bych se s nimi smířil, protože je zapotřebí alespoň provizorní řešení. Navíc žijeme ve světě, který je na dotacích postavený. Nemáme žádný volný trh. Máme propletenec pobídek a podpor a když nebudeme dělat totéž, náš průmysl se stane nekonkurenceschopným.  V této chvíli bych byl pro jakékoliv řešení, které sníží ceny energií. Čím déle se s tím bude otálet, tím spíše pak dojde na nějaké drsné, temné a nedemokratické řešení.
Byl byste pro, aby vláda odstoupila a byly by předčasné volby?
Ano. Ale nečekám, že se tak stane. Já očekávám pád vlády a pak vládu úřednickou, která bude mít jediný úkol. Být ještě dementnější, než je vláda současná, aby lidé s nostalgií vzpomínali na skvělého Blyštivého Péťu. V takové atmosféře se nám libtardi zkonsolidují, naslibují hory doly a pražská kavárna jim na to zase skočí.


Prvnizpravy.cz









The post Vidlák bez servítek: Náš premiér je světová onuce first appeared on .


Nejčtenější za týden