Cílem EU není nahradit spalovací motory elektroauty. Jde o omezení mobility obecně
RSS

Cílem EU není nahradit spalovací motory elektroauty. Jde o omezení mobility obecně


V deníku Bild nedávno vyšel článek s titulkem Cenové kladivo na e-auta. Podle textu má být z diktátu Evropské komise od roku 2024 zavedena celní restrikce ve výši 10 procent na elektrická auta dovážená z Velké Británie, nebo ta, která mají velký počet dílů tam vyrobených.

Kromě toho má být od příštího roku minimálně 45 % hodnoty vozidla tvořeno díly z EU nebo Velké Británie. Předpokládá se, že vše zaplatí zákazník ve vyšší ceně.
Pokud si shrneme, že mají být zakázány prodeje aut se spalovacími motory od roku 2035, že se pomalu, ale jistě ruší dotace na koupi elektroaut, a ještě tedy budou navíc zavedena cla na auta s elektrickým pohonem vyráběná mimo EU (vč. Velké Británie), pak z toho vychází jediné: že EU tlačí na omezení mobility pro širokou veřejnost. V podstatě tyto snahy připraví nejen chudší občany, ale i občany střední třídy o mobilitu.
Všimněte si té finty: nikdo vám nezakáže, abyste mohli cestovat. Jen vám bude znemožněno mít čím cestovat. Vše pod ideologickým dobrem „snížení emisí CO2“. Když ještě vezmeme do úvahy koncepty tzv. patnáctiminutových měst, dostáváme se na level totality, kterou jsme nezažili ani za komančů.
Já jsem s boomem prodeje elektroaut, který byl uměle podpořen dotacemi už od začátku předpovídal, a nebyl jsem jediný, kdo na to upozorňoval, že dotace a zvýhodnění e-aut je pouhá vějička. Že to všechno padne. Cílem totiž není nahradit auta e-auty.
Cílem je omezit mobilitu obecně. Až to bude všechno buď zakázané, nebo pekelně drahé, tak se znovu vrátíme k povozům taženými voly. Vlastně to taky ne, ti zase prdí.
Zdroj


Nejčtenější za týden