SPD a Trikolora podepsaly smlouvu o spolupráci
RSS

SPD a Trikolora podepsaly smlouvu o spolupráci


TRIKOLORA
V úterý 14. 11. 2023 podepsaly politické hnutí SPD a politická strana Trikolora smlouvu o spolupráci, která vymezuje pravidla koaliční spolupráce mezi smluvními stranami ve všech volbách, které se budou konat v příštím roce, tzn. ve volbách do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev a do Senátu.
Na tiskové konferenci v poslanecké sněmovně, ba přímo před televizními kamerami smlouvu podepsali za SPD předseda Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala a za Trikoloru předsedkyně Zuzana Majerová a 1. místopředseda Petr Štěpánek.
Smlouva obsahuje společné programové priority obou smluvních stran, například přijetí zákona o referendu včetně referenda o EU, zachování české koruny, obhajobu demokracie a suverenity České republiky proti nelegální migraci, zachování práva veta, podporu klasické rodiny, odmítnutí škodlivé zemědělské a energetické politiky EU, odstoupení od tzv. Green Dealu a zrušení emisních povolenek, reformu školství včetně zrušení plošné inkluze, odstřižení politických neziskovek od veřejných rozpočtů či zrušení tzv. koncesionářských poplatků.
Smlouva dále upravuje pravidla vytváření společných kandidátek, způsob financování volebních kampaní i zásady další povolební spolupráce.
SPD a Trikolora zároveň na tiskové konferenci deklarovaly, že jsou otevřeny spolupráci s dalšími vlasteneckými a konzervativními uskupeními.
The post SPD a Trikolora podepsaly smlouvu o spolupráci first appeared on .


Nejčtenější za týden