Německo: Maročan vytáhl na policisty při zásahu nůž, ti ho postřelili (video)
RSS

Německo: Maročan vytáhl na policisty při zásahu nůž, ti ho postřelili (video)


K případu došlo již před pár dny, nicméně trvalo nějakou dobu, než vůbec vyšlo najevo, kdo byl oním postřeleným útočníkem. Vzhledem k tomu, že již stihl v Maroku narozený muž získat německé občanství, byl zpočátku prezentován jako „Němec.“
Nicméně všeobecně je známo, že právě muslimští obohacovači jsou vyhlášeni tím, že bez nože ven nevychází, takže bylo lehké si domyslet, že je původ tohoto jedince neevropský.
Obžalovaným však v tomto případě zřejmě nebude pouze pachatel, který byl policisty zpacifikován poté, co jednoho z nich napadl nožem.
Němečtí policisté, kteří zastřelili a zneškodnili útočníka s nožem, jsou vyšetřováni pro možné trestné činy poté, co byli během chaosu zasaženi kulkami i dva kolemjdoucí.
Policisté byli v úterý odpoledne vysláni do supermarketu ve městě Gummersbach v Severním Porýní-Vestfálsku poté, co byly hlášeny krádeže v obchodě.
Třicetiletý německý občan marockého původu ukradl několik plechovek piva z obchodu v centru města a napadl zaměstnankyni, když byl konfrontován, než utekl, uvedl zpravodajský server  Focus  s odvoláním na státní zastupitelství v Kolíně nad Rýnem.
Podezřelý byl pronásledován čtyřmi policisty a vytáhl nůž, když došlo k potyčce. Podle policie muž zranil jednoho z policistů řeznou ranou v obličeji, načež několik ozbrojených policistů vystřelilo ze svých střelných zbraní a způsobilo podezřelému mnohočetná střelná zranění, zatímco zděšení kolemjdoucí přihlíželi.

Na sociálních sítích v úterý kolovaly záběry od očitých svědků z nedaleké kavárny, které podrobně ukazují okamžik, kdy byl podezřelý zneškodněn policií.

In Gummersbach wurde wohl ein Messermann erschossen.
Weiß man mehr? pic.twitter.com/sizToFHp1C
— Ali Utlu (@AliCologne) November 14, 2023


„Podle předběžného posouzení skutkového stavu měl obviněný ohrožovat čtyři policisty nožem a jednomu z nich způsobit řeznou ránu v obličeji,“ uvedl vrchní státní zástupce Ulrich Bremer.
Dva chodci se dostali do křížové palby a utrpěli střelná zranění.
„Třiačtyřicetiletý kolemjdoucí byl zraněn střelou v oblasti hýždí. Stále je léčen jako hospitalizovaný. Čtyřiasedmdesátiletý muž z Gummersbachu navíc utrpěl odřeninu do horní části těla. Byl léčen ambulantně,“ dodal Bremer.
Maročan, který útočil nožem, je ve vážném stavu v nemocničním pokoji střeženém policií. Policie odhalila, že byl úřadům znám pro řadu předchozích trestných činů, včetně loupeže, drogové trestné činnosti, těžkého ublížení na zdraví a kladení odporu při zatýkání.
Pozornost se však obrátila k jednání policistů, kteří se na incidentu podíleli, a k tomu, do jaké míry bylo jejich použití síly přiměřené.
„Policie v Kolíně nad Rýnem z důvodu neutrality vyšetřuje otázku, zda se policisté, kteří se na tom podíleli, dopustili trestného činu,“ prozradil státní zástupce.
„Vyšetřuje se, zda byly splněny zákonné požadavky pro předpoklad sebeobrany,“ dodal.
Nyní bude probíhat nezávislé vyšetřování jejich činů, včetně shromáždění svědeckých výpovědí a videozáznamů očitých svědků.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Německo: Maročan vytáhl na policisty při zásahu nůž, ti ho postřelili (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden