Španělsko před občanskou válkou? (video)
RSS

Španělsko před občanskou válkou? (video)


Situace ve Španělsku se značně vyhrotila. Již dva týdny vychází do ulic po celé zemi tamní vlastenci, kteří protestují proti Sánchezově vládě, která hodlá propustit separatisty, jejichž skutečným cílem je odtržení a rychlá islamizace Katalánska.
I to je důvod, proč mnoho demonstrantů křičí: „Španělsko je křesťanské, ne muslimské!“
Zajímavé je, že o milionových demonstracích, které v zemi proběhly o víkendu, většina médií vůbec neinformovala.
Španělé vychází do ulic každý den již dva týdny, aby protestovali proti komplotu Sánchezovy socanské vlády, která ničí zemi, s katalánskými separatisty, jejichž šéf by měl být propuštěn z vězení.
Separatisté, kteří se paktují s muslimy, jsou jedinou politickou silou, která může pomoci Sánchezovi na další roky ovládnout zemi, kde poslední volby skončily patem, takže stávající vláda již není vládou volenou, ale přesluhující starou vládou.
Zemi tak zřejmě čekají další volby, ve kterých se snad již podaří sestavit vládu – a to bez podobných manipulací.
Na  videích níže se můžete podívat na to, jak to vypadá v poslední době ve španělských ulicích. Hovoří se o tom, že země má blízko k občanské válce. Co se stane, pokud bude šéf separatistů propuštěn, lze jen stěží odhadnout, ale protesty pak mohou dále zintenzivnit.

Clashes between patriots and police in Spain. One step away from civil war. pic.twitter.com/9647zCBLDG
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 16, 2023



Spanish police shoot rubber bullets at 5 young men & 1 woman protesting against the Sanchez government's decision to issue an amnesty to the separatist leaders behind the illegal 2017 Catalan independence referendum
The police also shoots at their Spanish flag @revuelta_es
pic.twitter.com/stilvfBVjo
— Visegrád 24 (@visegrad24) November 13, 2023


Situaci ve Španělsku velmi prožívají i italští vlastenci, kteří vyšli v římské čtvrti Koloseum ven, aby Španěly podpořili:

In Rome's Colosseum area, Italian patriots show support to Spanish patriots in the battle against socialism. pic.twitter.com/qERo32NIUO
— RadioGenoa (@RadioGenoa) November 16, 2023


 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Španělsko před občanskou válkou? (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden