Řecko: Za uškrcení 17leté dívky dostal Pákistánec doživotí
RSS

Řecko: Za uškrcení 17leté dívky dostal Pákistánec doživotí


Rozsudek v tomto případu se velmi vymyká běžné praxi evropské justice. I to je důvod proč případ stojí za zmínku. Za vraždu v tomto stylu by byl vetřelec zejména v Německu nebo Francii umístěn jen na krátkou dobu na psychiatrii nebo by byl odsouzen k velmi symbolickému trestu.
Ukazuje se tak, že se stále ještě v Evropě najdou země, kde slouží justice k uplatňování spravedlnosti i v případech muslimských vrahů…
Ve středu   odsoudil smíšený porotní soud v Aténách 23letého pákistánského žadatele o azyl k doživotnímu vězení za vraždu jeho řecké přítelkyně v roce 2022.
Uvedený věk je sporný, je pravděpodobné, že po příjezdu do země si Pákistánec, který vlastní mnoho falešných dokladů s různými identitami, vymyslel jak věk, tak celkovou identitu.
Odsouzený Munasif Ashan řekl soudu, že zabil svou 17letou přítelkyni, protože „urazila proroka Mohameda.“
Zoufalá rodina nezletilé oběti údajně na vraha v soudní síni křičela a také se ho snažila udeřit. Otec sedmnáctileté Nicoletty, která byla nalezena mrtvá ve svém domě ve čtvrti Peristeri na západě Atén, požadoval trest smrti jako přiměřenou odplatu pro vraha své dcery.
Obviněný Pákistánec byl jednomyslným rozhodnutím shledán vinným z vraždy.
Munasif Ashan ve své výpovědi uvedl, že byl se zesnulou ve vztahu téměř rok a půl. Řekl, že jeho rozhodnutí opustit Řecko a odjet do Itálie bylo kvůli hádce mezi párem.
Tvrdil, že ho zesnulá dívka požádala, aby přijal křesťanství a během hádky urazila islámského proroka Mohameda.
„Snažil jsem se odejít a ona začala házet oblečením. Řekl jsem jí, aby si sedla na postel, ona mě začala nadávat a proklínat Mohameda. Odstrčil jsem ji z postele a řekl jí, aby tam zůstala. Pořád proklínala mě a Mohameda a já jsem se zlobil. Chytil jsem ji pod krkem a řekl: ‚Kdo ti pořád říká takové věci?‘ Chytil jsem ji tehdy za hlavu a řekl jí, ať se omluví,“ řekl vrah.
Dále řekl: „Chytil jsem ji za ruku a řekla mi, abych ji pustil. Nenechal jsem ji odejít a pořád jsem jí říkal, ať se omluví. Po několika vteřinách jsem viděl, že má zavřené oči. Pak jsem jí dal vodu. Byl jsem nervózní a odešel jsem z domu. Vzal jsem si věci a odešel z domu. Šel jsem za bratrem pro nějaké peníze a šel jsem na nádraží Larissa, abych chytil vlak do Soluně.“
Pákistánec se údajně o smrti své přítelkyně dozvěděl druhý den z internetu. Jakmile si přečetl zprávy, kontaktoval své pákistánské spoluobčany, aby mu pomohli opustit zemi.
Řekl: „Druhý den jsem to věděl z internetu. Zavolal jsem otci a řekl mu, že jsem udělal chybu. Zeptal se mě, co se stalo, a já mu řekl o té dívce. Naštval se a zavěsil. Pak jsem našel krajana, který pracoval pro imigranty, a řekl jsem mu, že chci odejít – a on mi pomohl.“
Napětí bylo v soudní síni cítit od začátku až do konce. Po výslechu se otec oběti na odsouzeného obořil. Křičel: „Vůbec se na mě nedívej, shnij ve vězení.“ Aby ho policie uklidnila, odvedla ho ze soudní síně.
Řekl: „Ztratit svou dceru při autonehodě, to chápu, ale ztratit ji tímto způsobem, aby ji uškrtili?“
Zajímavé je, že rodiče oběti byli proti vztahu Nicolety s Pákistáncem.
Repoirts uvedl, že oběť se chtěla rozejít s Pákistáncem Munasifem Ashanem. Totéž sdělila týden před svou vraždou. Komunikace v zabaveném mobilním telefonu oběti odhalila, že Munasif jí několikrát vyhrožoval smrtí.
Podle výsledků pitvy Pákistánec údajně udusil svou 17letou přítelkyni rukama. Levou rukou jí údajně rozdrtil nos a hlavu, což jí na obličeji zanechalo škrábance, modřiny a odřeniny. Je podezřelý, že jí pravou rukou zacpal ústa hadrem.
Šokující je, že po jeho zatčení bylo u Munasifa nalezeno několik průkazů totožnosti, které obsahovaly různá data narození a jména.
Během výslechu prozradil, že se chtěl oženit s Nicolettou a měl v plánu mít svatbu v Itálii. Žádal Nicolettu, aby mu pomohla s jeho žádostí o azyl, ale ona odmítla.
Nicoletta ho údajně požádala, aby se stal křesťanem. Podle vrahových tvrzení mu vadilo, že mluvila špatně o Koránu.
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 5 Průměrně: 5 ]







Článek Řecko: Za uškrcení 17leté dívky dostal Pákistánec doživotí se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden