Seminář v PSP ČR: JUDr. Ondřej Dostál: WHO a Pandemická smlouva
RSS

Seminář v PSP ČR: JUDr. Ondřej Dostál: WHO a Pandemická smlouva



příspěvek na semináři


Seminář v PSP ČR: JUDr. Ondřej Dostál: WHO a Pandemická smlouva
Expert na zdravotní právo JUDr. Ondřej Dostál hovoří na semináři “Vakcinace proti onemocnění COVID-19 – současný pohled” o roli Světové zdravotnické organizace (WHO) a varuje před pokusy o nežádoucí změny v souvislosti s tzv. pandemickou smlouvou a novými mezinárodními zdravotními pravidly (IHR – international health regulation), která by WHO dala pravomoce vydávat závazné pokyny pro řízení epidemií, jež by byly v rozporu se základními právy občanů v členských státech.

By loading the video, you agree to Vimeo’s privacy policy. Learn more Load video Always unblock Vimeo
PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iU2VtaW7DocWZIHYgUFNQIMSMUjogSlVEci4gT25kxZllaiBEb3N0w6FsOiBXSE8gYSBQYW5kZW1pY2vDoSBzbWxvdXZhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby84ODc3NDUzMDc/ZG50PTEmYW1wO2FwcF9pZD0xMjI5NjMiIHdpZHRoPSIxMDIwIiBoZWlnaHQ9IjU3NCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZnVsbHNjcmVlbjsgcGljdHVyZS1pbi1waWN0dXJlIj48L2lmcmFtZT4=





#gap-729982778 {
padding-top: 30px;
}








JUDr. Ondřej Dostál, Ph. D., LL.M.






Právník, expert na zdravotnické právo, pedagog. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, studoval také v Rakousku a v USA. Zdravotnictví si jako svou specializaci vybral proto, že pochází z lékařské rodiny a i řada jeho přátel jsou lékaři. Od roku 2004 působí jako lektor v oboru zdravotnického práva v Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví na Univerzitě Karlově. V roce 2006 získal titul Právník roku v kategorii Talent roku. Pracoval v několika konzultantských firmách a jako externí poradce na ministerstvu zdravotnictví.
Jako člen vládního poradního týmu koalice Piráti a STAN byl v roce 2021 před volbami jedním z možných kandidátů na post ministra zdravotnictví. Poté, co se vedení a části členů Pirátské strany znelíbil jeho postoj k očkování a datům o epidemii, se v politice stáhl do ústraní, i když se o veřejné věci nadále zajímá. Pokračuje ve svém angažmá na univerzitě, vede vlastní konzultantskou společnost a vzdělává odbornou i laickou veřejnost v oborech zdravotnického práva a organizace zdravotnictví.



 









#image_1878726262 {
width: 100%;
}







#gap-1066248591 {
padding-top: 30px;
}







Článek Seminář v PSP ČR: JUDr. Ondřej Dostál: WHO a Pandemická smlouva se nejdříve objevil na Svědomí národa .


Nejčtenější za týden