Francie: Muslimská rodina neplatičů s 11 dětmi žije v nehygienickém bytě, majitel jej musí na své náklady dát do pořádku
RSS

Francie: Muslimská rodina neplatičů s 11 dětmi žije v nehygienickém bytě, majitel jej musí na své náklady dát do pořádku


Představte si, že pronajímáte byt, za který vám již roky nájemce neplatí. Zákony jsou však takové, že nemáte nejen šanci dostat peníze, ale dokonce ani vyhnat nevítané vyžírky z vašeho bytu.
Přesně to umožňují zákony, které platí v některých evropských zemích již delší dobu – zejména ve Francii, Španělsku či Itálii. V minulosti jste si o případech zcela legálních squatterů mohli přečíst například zde , zde , zde, zde nebo zde.
Asi nikoho neudiví, že v 90% případů jde o squattery z řad „obohacujících“ etnik.
Podle všeho se nyní tento problém řeší v Itálii, nicméně Francie a Španělsko stále zcela legální obsazení vašeho domu – bez placení za nájem – umožňuje.
Mimo klasických squatterů, kteří se do domu vlámou bez vědomí majitele (většinou v době, kdy je majitel delší dobu pryč) jsou hojné i případy, kdy si někdo pronajme byt, zaplatí první nájem – a dál už neplatí vůbec nic.
A takto mnozí žijí na náklady majitelů v jejich domech poměrně dlouho, majitel se může bránit jen soudně, což může trvat i dlouhé roky.
Pokusy o vyhnání nezvaných hostů či neplatičů hrubou silou vždy dopadly tak, že za zločince byl označen majitel daného objektu – a ne squatteři.
Největší problém pak nastává, pokud chcete z domu dostat rodinu, obzvlášť pak takovou, která údajně zemi obohacuje.
Přesně to je i případ muslimské rodiny, která již nějakou dobu žije na náklady majitele v bytě ve francouzském městě Avrillé.
Nyní si rodina s 11 dětmi, která žije výhradně ze sociálních dávek, stěžuje na plísně v bytě. Majitel, který je nucen rodinu trpět ve svém bytě na vlastní náklady, nyní musí plísně odstranit, aby se muslimská rodina mohla dál množit v čistém a bezpečném prostředí…

Do roka se rodina rozrostla. V září 2023 se jim narodil chlapeček. Lamhamdiho rodiče, Kalid a Fadila, mají nyní jedenáct dětí. Během jednoho roku se stav ubytování, které obývají na Avenue Maurice-Mailfert v Avrillé, dále zhoršil. Přibyly také stopy vlhkosti a plísní, které jsme zaznamenali na začátku prosince 2022.
Pokrývají stále větší plochu na stropech dětských pokojů. Vzorky byly odebrány a analyzovány oddělením pro životní prostředí a zdraví univerzitní nemocnice v Angers: tyto plísně, jakési načernalé nečistoty, jsou domovem tří toxických hub.
To má důsledky pro zdraví členů rodiny Lamhamdiových. Jejich děti jsou ve věku od dvou měsíců do 15 let. Pět z nich trpí alergiemi: svědění očí, kýchání, dermatologické problémy. Alergolog je vyšetřil a učinil jasný nález.
Prefektura Maine-et-Loire vydala ve spolupráci s ARS vyhlášku, která se zabývá nehygienickým bydlením.
Byt musí majitel uvést do přijatelného stavu, prefekt mu tak nařídil provést na bytě příslušné práce. Samozřejmě na vlastní náklady.
Nájemné, které zůstává také na jeho náklady, přičemž vysoké platby jsou zejména za topení a teplou vodu, je v současné době nezaplacené, a pokud je nám známo, ani jeden ze dvou dospělých nemá žádné zaměstnání.
 
Tolik zpráva z Francie. K uvedenému jen dodávám, že majitel už jistě podal žalobu na vystěhování, ale nyní musí čekat (možná i roky) na to, než bude rodina vystěhována soudně, přičemž je možné, že on sám bude nucen jim najít odpovídající náhradu.
Každopádně majitel je nyní povinen rodině nejen platit bydlení ve svém vlastním bytě, ale ještě jim zajistit odstranění plísní – opět na vlastní náklady…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Francie: Muslimská rodina neplatičů s 11 dětmi žije v nehygienickém bytě, majitel jej musí na své náklady dát do pořádku se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden