Švédsko: Záchranáři, kteří pracují v muslimském ghettu, fasují neprůstřelné vesty a přilby
RSS

Švédsko: Záchranáři, kteří pracují v muslimském ghettu, fasují neprůstřelné vesty a přilby


Švédsko má v rámci Evropy mnoho „zajímavých“ rekordů. Země, která ještě před 20 lety patřila k nejbezpečnějším v Evropě, hlásí rekordy v počtu znásilnění, bombových útoků a pouličních přestřelek.
Právě v případě přestřelek se může stát obětí kdokoli, kdo se právě objevil v nesprávnou dobu na nesprávném místě. I to je důvod, proč do některých oblastí nikdo, kdo tam nemusí, ani nevstupuje, bojí se tam dokonce i policie.
Nicméně záchranáři tam musí vyjíždět poměrně často – a to už jen proto, že jsou z těchto lokalit každý týden hlášeny přestřelky či bombové útoky, které se často neobejdou bez zranění či dokonce úmrtí.
Právě proto nyní musí pro tu nejrizikovější oblast alespoň v případě určitých zásahů využívat neprůstřelné vesty…
Personál záchranné služby v Uppsale byl instruován, aby nosil neprůstřelné vesty, když vyjíždí na výjezdy k násilným trestným činům. Stalo se tak po vlně násilí, která následovala po vlně přistěhovalectví ze zemí třetího světa.
Brzy budou k dispozici také neprůstřelné přilby, hlásí  P4 Uppland.
„Myslím, že je to velmi dobré. Je to ochrana pro personál, nikdy nevíte, kde skončíte,“ říká záchranář záchranné služby Sven Gunnar Lundin.
Rozvoj násilí způsobil, že personál záchranné služby po celé zemi začal opouštět profesi, protože se stala příliš nebezpečnou…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Švédsko: Záchranáři, kteří pracují v muslimském ghettu, fasují neprůstřelné vesty a přilby se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden