Děsivé záběry ukazují zkázu z bouře v ruské Soči
RSS

Děsivé záběry ukazují zkázu z bouře v ruské Soči


Prudké bouře na ruském a krymském pobřeží Černého moře v pondělí zabily tři lidi a stovky lidí byly evakuovány. (Foto: Flickr)









Na videu zveřejněném na internetu bylo vidět, jak se přes nábřeží v Soči valí velké vlny a odnášejí auta. V krymském městě Jevpatorija byly zaplaveny ulice.




Huge waves sweeping up people during a storm in Sochi, Russia. 27-11-2023 Videos: https://t.co/nAzcoB9SWV https://t.co/YU26ReZ7gE pic.twitter.com/TkQwJkIDEt — Kirill Bakanov (@WeatherSarov1) November 27, 2023
Ruskem dosazení guvernéři Krymu a Sevastopolu, které Moskva v roce 2014 zabrala a jednostranně anektovala od Ukrajiny, vyhlásili výjimečný stav.



Ruské ministerstvo pro mimořádné situace uvedlo, že evakuovalo více než 350 lidí.




Massive eco disaster in Sochi. We arrested all the environmentalists who warned of this. So we have released them and arrested the people who 1st arrested them. Then we re-arrested them for being correct. I remain a master strategist. pic.twitter.com/gIGK3aZPe2 — Darth Putin (@DarthPutinKGB) November 27, 2023
A ministerstvo energetiky uvedlo, že kvůli špatnému počasí zůstalo v pondělí ráno bez elektřiny asi 1,9 milionu lidí v jihoruských regionech Dagestán, Krasnodar a Rostov a také na Krymu a v regionech Ukrajiny, které Rusko podle svých slov loni jednostranně anektovalo.



V ruském přístavu Novorossijsk oznámilo Kaspické ropovodné konsorcium a ruská státní ropovodná společnost Transněfť zastavení nakládky kvůli povětrnostním podmínkám.



Zdroj: reuters.com
Článek Děsivé záběry ukazují zkázu z bouře v ruské Soči se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden