Brusel a jeho napoleonský ekonomický komplex
RSS

Brusel a jeho napoleonský ekonomický komplex



VÁCLAV UMLAUF


Být EU-blbem je nepopiratelně výhodné pro země BRICS a pro rozvojové země obecně. Těm naši soudruzi v Bruselu vedení US-telefonem pomáhají pravdu efektivně, i když nechtěně. Nás přitom chtěně přivedou do hrobu, a transatlantický NWO také.





Naši milí Piráti, a před nimi jiní političtí husité vedení Klausem, se už dávno zařídili podle Charlese Maurice de Talleyranda (zemřel 1838): “ Nejlepší způsob, jak zničit vládu, je být její součástí. ” To se u nás plní na sto procent, a to ještě mají v záloze námi placené neziskovky z daní. Ale teď jde o EU, která se mi nekonečně líbí v božské komedii zvané NWO. Díky jejich blbosti sice přijdu o důchod a umřu v bídě, jako všichni (normální) ovčané EU. Jenže já budu na rozdíl od ostatních přehrabovat popelnice s pocitem, že tato práce má i jiný smysl, než pouze zůstat naživu.
Být EU-blbem je nepopiratelně výhodné pro země BRICS a pro rozvojové země obecně. Těm naši soudruzi v Bruselu vedení US-telefonem pomáhají pravdu efektivně, i když nechtěně. Nás přitom chtěně přivedou do hrobu, a transatlantický NWO také. A to stojí za živoření u popelnice jednoho promile, které na tom pohádkově vydělává. Jen se bojím, že mi podle filmu  Elysium  odejdou na oběžnou dráhu, kde nebudou popelnice. A já bohužel zůstanu dole a bez důchodu, u zavřených vrat německé montovny.
Hoši, co spolu mluví zločiny
O praní ruské ropy a LNG pro EU jsem psal v trilogii  Transatlantičtí ilumináti v Bruselu I: Surovinová krize , takže se k tomu nebudu vracet. Nyní se podívejme, co se děje v samotné EU, viz naše krátká zpráva  ZDE . Ukrajinský starosta Lvova vyzval Polsko, aby ukončilo “ostudnou” blokádu. Úřady ve Varšavě prý konečně musí zakročit proti polským kamionistům, kteří již téměř tři týdny brání ukrajinským kamionům v přejezdu do EU a na Ukrajinu. Zdůvodnění je hodné citace, je to ukrajinská EU-perla.


Naši polští přátelé by se měli vrátit do reality. Gigantický příspěvek Polska Ukrajině uprostřed konfliktu s Ruskem je negován okrajovými prvky, které blokují humanitární dodávky do země, jež brání svou nezávislost a bezpečnost Evropy.

Asi 15 tisíc vojenských polských specialistů mrtvých na Ukrajině je jistě malá cena za nenávist k Rusku, ale bohužel:  “It is economy, stupid!”  Ukrajinci mohou na základě rozhodnutí EU po Evropě jezdit bez cel a bez omezení. A navíc za ruskou naftu, která je na Ukrajině málem zadarmo, jako v Číně, Indii a jinde, kam proudí ruská ropa a plyn. Takže “niet”, Poláci si nenechají zničit nákladní dopravu, která je po embargu ruské ropy drahá jako EU-pes. A Lukašenko zakázal Polákům tranzit, takže v Bělorusku nemohou tankovat polské náklaďáky. Holt, Poláci teď musí nenávidět Rusy platonicky a grátis, tedy bez jejich laciné nafty.
To je konkrétní příspěvek k nově budovanému NWO, který ukazuje dvojnásobnou blbost Bruselu. Celková situace je hodna ekonomického údivu. Poláci profitovali z ceny ruské nafty na Ukrajině, čímž udržovali nízké ceny přepravy v EU. Brusel jim to zakázal a Rusové k tomu zatleskali, přesně podle tohoto vtipu.



A teď chtěl protekcionismus udělat Brusel pro Ukrajince v rámci plánované neoliberální EU-ekonomiky, aby pomohl k penězům Putinovi za naftu a také oligarchům na nebohé Ukrajině, která už nemá za co vést prohranou válku. Brusel-dobroděj přitom ničil polské a EU dopravce.
EU hoši, tak vezměte zbylý rozum do hrsti. Transatlantický NWO vybudujete, jen když máte koho okrádat, viz historie české mafiánské privatizace. No a pak, když už to okrádání vyžraného státu mohou dělat jen Piráti na digitalizaci a pětikolka na vše ostatní, tak musí Fiala jít žebrat do Číny. Do Prahy by se měli vrátit čínští turisté, kteří si mezitím zvykli jezdit do Ruska, na Krym. Žebrání nedopadlo úplně podle plánu, protože čínský drak má určitě delší paměťovou stopu než Biden.
Fialoví čimelíci podporují separaci Tchaj-wanu, čímž porušují od USA potvrzenou dohodu o územní celistvosti Číny v rámci mezinárodního ujednání “jedna země – dva systémy”. K tomu Tchaj-wanu viz tento  vojenský rozbor . Buď chcete krást jako USA a pak vnutíte zemi předražené a zastaralé F-16. Nebo jim chcete doopravdy pomoci a necháte je vyrábět za třetinu toho US-šrotu jejich domácí špičkové stíhačky. Můžete dvakrát hádat, co se stalo. U nás navíc platí, že pirát Lipavský na zamini je politický génius a politolog ve Strakovce jede podle jeho not.
Takže sami vidíte, že NWO lze budovat EU-systémem “zpátky na stromy a do doby kamenné”. Nebo na to jdete od lesa a pak sestupujete ze stromů na pevnou ekonomickou půdu. Pak platí, že z EU-blbosti těží rozvojové země a Rusko tím, že si budují vlastní průmysl a ekonomiku. Postupně se vymaňují z nadvlády západní formy NWO a v rámci BRICS si založili vlastní variantu téhož.
EU-blokáda Ruska jak za nebohého Napoleona
Jsem v Liberci a než v divokých devadesátkách zkrachovala zprivatizovaná Textilana, měli ji půl století komunisté a před nimi rakousko-uherský kapitalista jménem Liebieg. A ten mohl jet v textilu jen proto, že Napoleon zahájil blokádu anglického textilního průmyslu. Tím umožnil jeho budování v kontinentální Evropě, která se na chvíli zbavila drtivé anglické konkurence.
Textilní průmysl a tehdejší průmyslově infantilní Evropa potřebovala pro rozjezd tuto blokádu, i když její důsledky Napoleon asi takto prvoplánově nezamýšlel. Proto Čína jako jediná post-komunistická země nepřijala tzv. Washingtonský konsensus a rozvíjela si vlastní ekonomiku pod ochranným pláštěm státního komunismu. A dnes Fiala z rozkradené a vytunelované ODS jezdí žebrat do Číny, a rozhodně není sám. Takže OK, v tomto případě protekcionismus funguje. Čínský státní komunistický kapitalismus je toho živým důkazem, protože už teď ekonomicky porazil USA. A nyní i ve vědě, viz naše krátké zprávy  ZDE .
Otázka zní, co se stane s protekcionismem v systému, který je na tom přesně opačně. To jest, když má vysokou úroveň průmyslu, žije z přidané hodnoty odvedené práce a nemá vlastní suroviny a energie. Nyní nejde o průmysl v plenkách, kterému je třeba pomoci. To se u nás v divokých devadesátkách nestalo a Klaus a spol. to potopili až ke dnu. Ekonomická infantilita samolibého agenta a bankéře Klause byla zřejmá pro všechny, kteří v rámci umírajícího OF sledovali průběh české ekonomické reformy. Ano slyšíte dobře, to bylo v rámci Vrbovy ekonomiky České republiky, tedy během federace v rámci ČSFR. Viz tyto důležité články o promarněné cestě české ekonomiky k samostatnosti:

O ekonomii rozumné, politické a zpolitizované: Rozhovor s Josefem Mrázkem (I. a II.část)
Vyznání národohospodáře
Zapomenutí autoři české ekonomické reformy  (PDF)

Debata věnovaná ochranářství nebere konce ani v čistě teoretických kruzích. Brusel je navíc postavený mimo ekonomickou mísu, protože vyniká ve špatných řešeních. Není divu, když mu radí americký Klaus v tom, jak privatizovat EU pro borce v Black Rock Inc. To se málem povedlo na Ukrajině, ale jak vidíme, tak ne úplně. U nás to už běží na plné obrátky a vlastního průmyslu nemáme už prakticky nic, ani ty elektrárny a supermarkety. A digitalizovaný stát a volební automaty budou spravovat Piráti, kteří jsou svou povahou mimo dobro a zlo. A budou to dělat pro účely české a transatlantické chobotnice. Digitální koncentrák pojede skrze digitální občanky EU, centrálně řízené registry a digitální měny. Ale to by bylo na samostatný článek.
Napoleonský ekonomický komplex Bruselu
Volný obchod a svobodná soutěž u nás nikdy po 90. letech nebyly, protože je zničila mafiánská privatizace a dotační politika EU. Ta byla šitá na míru politickým pravicovým, a pak i levicovým zlodějům. Takže ochranářská opatření EU proti Rusku v rámci nekonečných sankčních balíčků nemají smysl, protože jim chybí ekonomické ratio. Tady jsou důvody:

Původní ekonomika EU před bruselským návratem do doby zeleně-kamenné byla daná vysokou mírou přidané hodnoty práce a zboží. Pak je to přesně opačně: potřebujete sežrat ostatní, hlavně méně rozvinuté země a vnutit jim vaše obchodní a ekonomická pravidla, viz výše uvedený Washingtonský konsensus.
Nelze exaktně změřit vliv protekcionismu na rozvoj průmyslu, i když je pro rozvojové země zatím jasně pozitivní. Rusko se zbavilo koloniálního dědictví neoliberalismu a díky embargu Západu má třikrát rychlejší ekonomiku, měřeno růstem HDP, a přitom vede válku na Ukrajině. Čína je podobný příklad.
Ekonomický rozpad EU pod vedením iluminátů v Bruselu, vedených US-telefony skrze Deep state, tak ten znamená, že se nepovede vytvořit zamýšlený NWO. Haleluja, viz článek  O nezaviněném globálním štěstí v zaviněném lokálním neštěstí . Je to jednoduché Watsone: Když kradete jako modrá nebo pirátská straka, tak všechno rozkradete, i to budoucí NWO. Viz dnešní stav NATO a stíhačky F-35 zvláště.
Ochranářská opatření jsou obecně poskytována na žádost průmyslu. Pak ale jedete v povoze jako Babiš, stanete se premiérem a přitom pomůžete Agrofertu ke koláčům i bez práce. A protože jste přitom kradení zapomněl na sorošovské neziskovky, tak ty vám v novém, nyní již placeném režimu všechno vrací i s úroky.
Pak je jasné, že průmysl na Západě přestal být konkurenceschopným, protože po vzoru Deep state, Klausovy a Babišovy pravice dojí stát tím, že jedno procento božích vyvolených prakticky přestalo platit daně. To jim vynáší nekonečně víc než kapitalisticky nečistá práce, a z nás to dělá úplné žebráky.
Začarovaný kruh v Bruselu je dán tím, že protekcionistická opatření diktují čistí korporátní lobbisté, kteří dokonce nepodporují ani evropský průmysl. Viz smlouvy NAFTA, TTIP a další, psali jsme o nich celkem dost.

Kde je zakopaný NWO pes? V iracionalitě dané slepým instrumentálním rozumem současných elit. Jsou to sociopati, protože tak vznikl první kapitalismus podle francouzského osvícenského filosofa Mandevilla ( Kovid a globalizační agenda III – Tragédie boje s kovidem ). Ten článek si přečtete, je tam kompletní katalogizace dnešních úletářů provedená v rámci tzv. “efektu cyklonu B”. Pak to znamená, že rozpad EU, plánovaný a zamýšleně prováděný, má pozitivní vedlejší účinky v rozvojových ekonomikách, které těží z “Napoleonova efektu”. Západní impérium dojede na vlastní blbost a tím i jeho šílené orwellovské NWO. A v rozvojových zemích, které využily nabízené příležitosti a EU-blbosti, tam už teď dochází k rozkvětu ekonomiky, jako v Rusku a v Číně. Proto si už teď začínají budovat vlastní NWO, které snad dopadne o něco lépe, než ten náš západní ideologický potrat.


The post Brusel a jeho napoleonský ekonomický komplex first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden