Bergoglio postupně likviduje oponenty v církvi, nyní odstranil svého nejvýše postaveného kritika
RSS

Bergoglio postupně likviduje oponenty v církvi, nyní odstranil svého nejvýše postaveného kritika


Bergoglio již nějakou dobu provádí čistky v církvi, která musí být dostatečně „woke,“ což znamená, že musí po všech směrech podporovat globalistickou agendu.
Likvidováni jsou tak konzervativní představitelé církve, kteří odmítají podporovat LGBTQI agendu či jakoukoli jinou součást globalistické politiky.
Jak známo, tak Bergoglio je velkým podporovatelem výměny obyvatel a islamizace Evropy, propagoval experimentální genové injekce, na jejichž počest dokonce vydal pamětní mince, je velkým podporovatelem LGBTQI a trans agendy, ale také aktuálně nejvíce propagované agendy klimatické.
Dnes nenajdete jedinou součást agendy, kterou by nepodporoval. Ovšem tutéž podporu papež požaduje i od dalších církevních představitelů. Mnozí z nich mají totiž problém zejména s podporou LGBTQ agendy, což ovšem nehodlá Bergoglio snášet.
Svoje oponenty tak postupně odstraňuje z jejich postů a nyní si posvítil i na nejvýše postaveného odpůrce papežem podporované „woke“  agendy.
Globalistický papež František pokračuje ve svém úsilí přetvořit katolickou církev k obrazu svému.
Papež onemocněl zánětem plic a nemohl se zúčastnit svého oblíbeného klimatického summitu v Dubaji, ale svůj špatný skutek týdne už udělal, protože se rozhodl potrestat jednoho ze svých nejvyšších kritiků, kardinála Raymonda Burkeho.
František zrušil Burkeho právo na dotovaný vatikánský byt a plat ve druhé takové radikální akci proti konzervativnímu americkému prelátovi tento měsíc poté, co vyhodil biskupa Stricklanda.



Na setkání vatikánských hlav František uvedl, že tento krok proti Burkeovi byl způsoben tím, že byl zdrojem „nejednoty“ v církvi.
Bšrgoglio řekl, že odebral Burkeovi privilegia mít dotovaný vatikánský byt a plat jako kardinál ve výslužbě, protože tato privilegia používal proti církvi,“ řekla další osoba, která byla následně informována o papežových opatřeních.
Tato osoba také hovořila pod podmínkou anonymity, protože nebyla oprávněna prozradit podrobnosti.
Burke dokonce ani neobdržel žádné oznámení o přijatých opatřeních, než se tato zpráva objevila.
Burke, 75letý kanonický právník, kterého František v roce 2014 vyhodil z funkce soudce vatikánského Nejvyššího soudu, se stal jedním z nejhlasitějších kritiků papeže, jeho vstřícnosti vůči LGBTQ+  a jeho reformního projektu.
Dvakrát se Burke připojil k dalším konzervativním kardinálům a položil papeži formální otázky, známé jako „dubia“ a požádal ho, aby objasnil otázky nauky, které znepokojují konzervativce a tradicionalisty.
V prvním žádali Františka, aby objasnil svůj dosah na rozvedené a civilně znovusezdané katolíky a František nikdy neodpověděl. Ve druhém se ptali, zda mohou páry stejného pohlaví obdržet církevní požehnání – a v odpověď dostali podmínku možná.
V předvečer Františkovy rozvratné synody Burke předsedal jakési „protisynodě,“ která se konala jen pár kroků od Svatopetrského náměstí.
Burke ostře kritizoval Františkovu vizi „synodality,“ stejně jako jeho celkový reformní projekt církve.
„Je bohužel zcela jasné, že vzývání Ducha svatého některými lidmi má za cíl předložit agendu, která je více politická a lidská než církevní a božská,“ řekl Burke na konferenci nazvané ‚Synodální Babel‘.“
Burke tráví většinu svého času v USA ve svatyni Panny Marie Guadalupské, kterou založil ve svém rodném Wisconsinu.
Začátkem tohoto měsíce František náhle odvolal biskupa z Tyleru v Texasu, Josepha Stricklanda.
Strickland je dalším konzervativcem a kritikem Františka. Byl odvolán poté, co Vatikán vyšetřoval „správu“ jeho diecéze.





V úterním tweetu Strickland vyjádřil šok nad zprávami, že František podnikl kroky proti jeho krajanovi.
„Pokud je to pravda, je to zvěrstvo, kterému je třeba se postavit. Pokud je to nepravdivá informace, musí být okamžitě opravena,“ řekl Strickland.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Bergoglio postupně likviduje oponenty v církvi, nyní odstranil svého nejvýše postaveného kritika se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden