Nedostupné náklady na energii: Evropský petrochemický průmysl umírá
RSS

Nedostupné náklady na energii: Evropský petrochemický průmysl umírá


Šílená politika zeleného údělu a energetická krize (do značné míry s touto politikou související) mají ve skutečnosti za cíl zničit evropskou prosperitu a soběstačnost.
To musí být jasné každému, kdo umí uvažovat logicky a odvodit si, jaké budou důsledky této politiky. Deindustrializace – stejně jako likvidace zemědělství – je samozřejmě  zásadním cílem této agendy.
Zemní plyn nyní stojí v Evropě pětkrát více než v USA a „starý kontinent“ nemůže držet krok s těmi na druhé straně oceánu, pokud jde o ceny elektřiny. Petrochemický průmysl nyní kolabuje, protože výroba v Evropě se už prostě nevyplatí.
Ekonomickou válkou proti Rusku, včetně sankcí proti ruskému energetickému sektoru, si Evropané nejen střelili do nohy, ale především prokázali bezprecedentní míru nezodpovědnosti hospodářské politiky. 
Celou věc ještě dále zhoršují rostoucí daně z CO2  a  katastrofální režim dotací , který obecně zdražuje energii, aby se údajně propagovaly „zelené“ energie.

Výsledek je stále jasnější: deindustrializace v plném rozsahu. Je to vidět mimo jiné v petrochemickém průmyslu.  Bloomberg uvádí, že v současnosti je levnější nakoupit etylen pro výrobu plastů ve Spojených státech a poslat ho přes Atlantik, než si tuto surovinu vyrobit v Evropě  sami. 
Nafta, další mimořádně důležitá surovina v petrochemii, letos klesá na nejnižší úroveň spotřeby za téměř 50 let (tehdy k tomu došlo během ropné krize v 70. letech).

Stále více společností zastavuje výrobu plastů, pěn, barev, pryskyřic a dalších petrochemických materiálů.  Cokoli, nač si vzpomenete, je nyní dováženo a dále zpracováváno – nebo jednoduše outsourcováno tam, kde to lze ještě levně vyrobit. 
Evropa stále častěji poptává v zahraničí a pomalu, ale jistě, se zde přestává vyrábět. Každý, kdo může, staví nové výrobní závody v Asii a Severní Americe.  Stejně jako ocelářský a textilní průmysl. 
Ale politikům je to jedno, protože zcela nerentabilní větrný průmysl se zdá být důležitější než statisíce dobře placených pracovních míst a domácí výroba petrochemických produktů.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 2 Průměrně: 5 ]







Článek Nedostupné náklady na energii: Evropský petrochemický průmysl umírá se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden