Putin nedosáhne míru na Ukrajině před volbami v USA v roce 2024
RSS

Putin nedosáhne míru na Ukrajině před volbami v USA v roce 2024


Ruský prezident Vladimir Putin neuzavře mír na Ukrajině dříve, než bude znát výsledky amerických voleb v listopadu 2024, uvedl v úterý vysoký představitel amerického ministerstva zahraničí v obavách, že případné vítězství bývalého prezidenta Donalda Trumpa by mohlo narušit podporu Západu Kyjevu. (Foto: Flickr)









Trump, který usiluje o znovuzvolení v roce 2024 a je hlavním kandidátem na republikánskou prezidentskou nominaci, ostře kritizoval americkou podporu Kyjevu.



Vysoce postavený představitel informoval novináře po zasedání ministrů zahraničí NATO v Bruselu, že aliance zopakovala svou podporu Ukrajině s vědomím, že mírová dohoda v příštím roce je nepravděpodobná.




Rusové ukázali Putinovi, že přistání NASA na Měsíci byl podvrh

„Očekávám, že Putin neuzavře mír nebo smysluplný mír dříve, než uvidí výsledek našich voleb,“ řekl úředník, který hovořil pod podmínkou anonymity, aby mohl diskutovat o výsledcích jednání.



Na otázku, zda jde o vyjádření osobního názoru nebo názoru americké vlády, úředník odpověděl, že jde o „široce sdílený předpoklad“.



„V tomto kontextu všichni spojenci vyjádřili silnou podporu Ukrajině“ na úterním zasedání NATO, dodal úředník, aniž by Trumpa jmenovitě zmínil nebo výslovně uvedl, jak výsledek voleb ovlivní podporu Ukrajině.




WSJ: Je čas skoncovat s magickým myšlením o porážce Ruska

Průzkum agentury Reuters/Ipsos provedený v polovině listopadu ukázal, že Trump a americký prezident Joe Biden spolu těsně soupeří, přičemž Trump vedl nad Bidenem v poměru 51 % ku 49 %, když měli respondenti vybrat mezi oběma. Tento výsledek se pohyboval v rámci intervalu důvěryhodnosti průzkumu, který činil přibližně čtyři procentní body.



Demokrat Biden poskytl Kyjevu od ruské invaze v únoru 2022 v plném rozsahu masivní vojenskou pomoc a další podporu, ale další financování Ukrajiny brzdí republikány ovládaná Sněmovna reprezentantů.



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj začátkem tohoto měsíce pozval Trumpa, který prohlásil, že by v případě svého znovuzvolení mohl válku ukončit do 24 hodin, na Ukrajinu, aby se sám přesvědčil o rozsahu konfliktu.



Zdroj: newarab.com




Zelenskyj označil Putina za zas*aného teroristu

Článek Putin nedosáhne míru na Ukrajině před volbami v USA v roce 2024 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden